Galatasaray’dan Saul Niguez Sürprizi!

Orta sahada istikrar yakalamaya çalışan Galatasaray, İspanyol oyuncu Saul Niguez'e kancayı taktı.

saul 1

Galatasaray’daki derbi sevinci, iç sahada alınan Kasımpaşa beraberliğiyle son buldu. İlk yarısını 3-0 önde kapattığı maçtan 3-3 beraberlikle ayrılan sarı kırmızılılar, kadronun yeni yapısının hem avantajlarını hem de dezavantajlarını aynı maçta yaşadı. Icardi ve Osimhen gibi iki önemli gol silahıyla 3 farklı öne geçmeyi başaran Galatasaray, çift forvetli oyunda zorlanan kadronun geri kısmı nedeniyle kalesinde 3 gol görmek durumunda kaldı. Fenerbahçe maçıyla körüklenen zirve inancı, iç sahada yaşanan bu kayıpla birlikte yeniden zora girdi.

Osimhen’in kadroya katılmasıyla birlikte birçok farklı çözümü gündemine alan Okan Buruk ve ekibi, sezonun geri kalan kısmında 4-4-2 ve 3-5-2 sistemlerini fazlasıyla kullanabilir. Çift forvet prensibini bu sezon mümkün olduğunca fazla kullanmayı hedefleyen tecrübeli teknik adam, hücum gücü sayesinde üst üste 3. kez lig şampiyonluğunu getirebilecek her yolu denemeye açık. Ancak önümüzdeki sezon Osimhen gibi bir silahın kadroda olmayacağı gerçeği ve bu sezon transferde yapılan diğer hatalar, teknik heyet ve scout ekibinin erkenden araştırmalara başlamasına yol açtı.

Orta Saha İçin Saul Niguez İddiası!

Ağustos ayının son günlerinde birçok farklı orta saha adayını gündemine alan Galatasaray yönetimi, Osimhen transferi sonrasında yalnızca Kerem’in boşluğunu doldurabilecek kanat alternatiflerine odaklandı. Bu sebeple merkeze gelebilecek alternatifleri geri planda tutan sarı kırmızılı ekip, devre arasında veya sezon sonunda orta sahaya takviye yapabilmenin olanaklarını araştırıyor. Ligin ilk haftalarında yükselişe geçmeyi başaran Gabriel Sara, yönetim ve teknik heyeti fazlasıyla memnun etti. Ancak Mertens’in olmayacağı senaryoyu da düşünerek hareket eden Galatasaray teknik heyeti, Sara’yı 10 numarada görevlendirebilme imkanını verecek bir orta saha eklemesi için yönetime birçok farklı alternatifin olduğu bir transfer raporu iletti.

Galatasaray teknik ekibinin ve scout’larının oluşturduğu raporda, orta saha için düşünülen ilk ismin Saul Niguez olduğu öğrenildi. Sezon başında Atletico Madrid’den Sevilla’ya kiralanan İspanyol orta saha, şimdiki kulübünde sakatlığı sebebiyle yalnızca 4 maça çıktı. Deneyimli ismin takıma uyum sağlayamadığını düşünen Sevilla yönetimi, Saul’ün kiralama kontratını Ocak ayında feshedebilir. Bu ihtimali düşünerek hareket eden Galatasaray yönetimi, yaz ayları için düşünülen eklemeyi erkenden tamamlayabilir.

Saul transferinin Ocak ayında tamamlanma ihtimali düşük görülse de, Sevilla’nın kararına göre bu ihtimalin de üzerinde durulabilir. Öte yandan Galatasaray’ın yabancı kontenjanı açmak için kimi göndereceği de henüz bilinmiyor. Sezon sonunda Osimhen’in kontenjanına Saul’ün getirilme ihtimali ise, Galatasaray yönetimini rahatlatacak senaryo olarak öne çıkıyor. Atletico Madrid’den ayrılmak istediği bilinen 29 yaşındaki orta saha oyuncusunun da, Avrupa kupalarında yer alması ve iyi bir kadroya sahip olması sebebiyle Galatasaray’a gitmeye sıcak baktığı öngörülüyor.

Saul Niguez’in Kariyeri

Real Madrid ve Atletico Madrid altyapılarında eğitim alan Saul Niguez, profesyonel kariyerine başladığı İspanyol devi Atletico’nun kontratlı oyuncusu olmayı sürdürüyor. 2013’te A takım seviyesine çıkan Saul, aynı yıl Rayo Vallecano’da kiralık olarak forma giydi. Vallecano performansı sonrasında Atletico’nun değişilmezlerinden biri olan yıldız isim, 2021’e dek orta sahada istikrarını korudu. 2021 yazında satın alma opsiyonuyla Chelsea’ye kiralanan tecrübeli oyuncu, opsiyonun kullanılmaması sonrasında Atletico’ya döndü ve 2 sezon daha ana rotasyonda yer buldu.

Bu yaz Sevilla’ya bedelsiz kiralanan Saul, yalnızca 4 maça çıktı ve 1 asist yaptı. Atletico Madrid kariyerinde 426 maçta forma giyen İspanyol orta saha, toplamda 48 gol 26 asist kaydetmişti.

Exit mobile version