Galatasaray’dan Dina Ebimbe Hamlesi Gelebilir!

Transferin son günlerinde kanat ve orta saha arayan Galatasaray, Frankfurt'tan Dina Ebimbe'yi kiralayabilir.

ebimbe 1 1

Galatasaray’da transfer hareketliliği son günlere kadar uzadı. Ağustos ayının sona ermesiyle birlikte Kerem Aktürkoğlu, Dubois ve Sergio Oliveira gibi isimleri gönderen sarı kırmızılılar; bu isimlerin ayrılığı esnasında Victor Osimhen’i 1 yıllığına renklerine bağladı. Takımın sisteminde önemli ölçüde değişiklik yaşanması beklenirken, son günlerdeki hamlelerin de bu yönde şekillendiği görülüyor. Geçtiğimiz hafta Juventus’tan Filip Kostic ve Weston McKennie transferi için nabız yoklayan yönetim, her iki isimden de aradığını bulamadı. Hatta Kostic’in yeni adresi Fenerbahçe oldu.

Türkiye’de transfer döneminin Cuma gününe kadar devam etmesi, Galatasaray’ın transfer ve kadroyu şekillendirme sürecinin bu günlere kadar sarkmasını da beraberinde getirdi. Kanat transferi için tüm şartları zorladığı bilinen sarı kırmızılı ekibin yöneticileri, bir yandan da orta alanda forma giyebilecek alternatifleri inceliyor. Takımın adapte olacağı yeni sistemlere uyabilecek isimlerle temasları hızlandıran Galatasaray yönetimi, Cuma gününe dek mutlaka en az bir transferle dönemi kapatmayı amaçlıyor.

Hem Kanat Hem Merkez İçin Ebimbe!

Galatasaray’ın sol kanat için düşündüğü ilk ismin, Roma’dan Nicola Zalewski olduğu basına yansıdı. Hem dörtlü hem de üçlü savunma taktiklerinde yer alabilen Polonyalı oyuncu, İtalyan ekibi tarafından bir sezonluğuna kiralık gönderilebilir. Ancak Zalewski’nin henüz Galatasaray’a gitme fikrine sıcak bakmadığı, kulübünün bu kiralama operasyonu için genç ismi ikna etmesi bekleniyor. Zalewski’nin alındığı veya alınmadığı senaryoları değerlendiren yönetim, geçtiğimiz günlerde Eintracht Frankfurt’tan Dina Ebimbe’yi de incelemeye aldı.

Bu sezon Frankfurt formasıyla hiçbir maça çıkmayan Fransız oyuncu, geçtiğimiz sezonlarda ise rotasyonun önemli bir parçasıydı. Bu yaz döneminde oynayabileceği bir alternatif arayan Ebimbe, Eylül ayına dek hiçbir kulüple anlaşamadı. Galatasaray’ın da Ebimbe’nin oynayamaması gerekçesiyle devreye girdiği ve oynatma garantisi vererek transferi tamamlamak istediği öğrenildi. Ancak genç oyuncunun Galatasaray’a veya Türkiye’de futbol oynamaya sıcak bakmadığı iddia ediliyor.

Hem Zalewski hem de Ebimbe için ikna turlarına çıkan Galatasaray yönetimi, menajerlerin de desteğiyle bu iki isimden en az birini bu hafta renklerine bağlamak istiyor. Eintracht Frankfurt’un kontrata satın alma opsiyonu koydurması, Galatasaray’ın Fransız oyuncuya daha sıcak bakacağı öngörüsünü de beraberinde getirdi. Ancak Zalewski’nin Okan Buruk tarafından düşünülen her iki sistemde de var olabilmesi genç yıldızı elzem kılıyor. Bu isimler arasında Galatasaray’da oynamaya ikna olan ilki, sezonun geri kalan kısmında sarı kırmızılı formayı giyecek.

Dina Ebimbe Kimdir?

PSG altyapısında yetişen ve burada profesyonel olan Junior Dina Ebimbe, 2023 yazına dek PSG bünyesindeki oyunculardan biriydi. Profesyonel olduğu ilk dönemin ardından Dijon ve Le Havre’a kiralanan yıldız isim, 2022 yazında ise Eintracht Frankfurt’a kiralanmıştı. Alman ekibinde yaptığı çıkış sayesinde bir sonraki sezon bonservisiyle Frankfurt’un oyuncusu oldu. Bu sezon henüz hiçbir maçta görev alamayan Ebimbe, Frankfurt formasıyla toplamda 73 maça çıktı ve 13 gol 6 asist kaydetti.

Exit mobile version