Galatasaray’dan De Paul Hamlesi Gelebilir!

Orta sahaya iddialı bir isim arayan Galatasaray, Rodrigo De Paul'ü yeniden gündeme getirmeye başladı.

depaul 1

Yaz aylarına son şampiyon unvanıyla giren Galatasaray, önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturmak için çalışmalarını hızlandırdı. İkinci forvet rolü için Fenerbahçe’den Michy Batshuayi’yi transfer eden sarı kırmızılılar, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Hakim Ziyech’le de yeni kontrat imzaladı. İlk iki hamlesini bu isimlerle yapan Galatasaray yönetimi, ana hedefleri olan orta saha ve sağ bek takviyeleri için de yoğun bir şekilde çalışıyor. Her iki pozisyon için de ağırlıklı olarak yabancı oyuncu arayan yönetim, yeni sezon başlayana dek en uygun alternatifi seçmeye çalışacak.

Galatasaray’da yönetim ve teknik heyet, sağ bek pozisyonunda Sacha Boey’deki başarıyı tekrarlamak istiyor. Genç bir oyuncuya yatırım yaparak onu yüksek seviyelere çıkarmayı hedefleyen sarı kırmızılı ekip, bu sebeple Boey gibi Rennes orijinli isimlere odaklandı. Assignon ve Doue için ilk temasları kurduğu bilinen Galatasaray yönetimi, bu iki oyuncudan birinin gelmemesi durumunda Wan-Bissaka ihtimalini yeniden raftan indirebilir. Orta alanda ise Höjbjerg ve İlkay Gündoğan transferleri, kariyer tercihlerinin Galatasaray yönünde olmaması sebebiyle başka zamanlara kaldı.

De Paul İhtimali Yeniden Canlandı!

Geride bıraktığımız sezonun orta saha rotasyonunda yer alan Tanguy Ndombele’nin kiralık kontratı uzatılmamıştı. Kadronun dışında kalmaya başlayan Sergio Oliveira ise, bu yaz mutlaka gönderilecek isimlerden biri. 12 yabancıya inen kontenjanı henüz doldurmayan yönetim, bu sebeple özellikle de orta sahada mutlaka kaliteli bir yabancı oyuncuyu renklerine bağlamayı hedefliyor. Birçok farklı alternatifi değerlendirmeyi sürdüren Galatasaray yönetimi, geçtiğimiz yaz da gündeminde olan Rodrigo De Paul’ü de alternatiflerinden biri olarak görmeye başladı.

Atletico Madrid’le 2 yıl daha kontratı bulunan Arjantinli yıldız, geçtiğimiz sezon kulübünün en çok forma giyen oyuncularından biriydi. Ancak Atletico formasıyla alınabilecek tüm başarıları alan tecrübeli orta saha oyuncusu, önümüzdeki yıllarda farklı bir tecrübe kazanma fikrine sıcak bakabilir. Galatasaray yönetimi ise, kısa bir süre önce De Paul’ün temsilcileri ve Atletico Madrid yönetimiyle gizli görüşmeler gerçekleştirdi. İlk temaslarda olumsuz bir yanıt almayan yönetim, 30 yaşındaki yıldızın transferi için yeşil ışık yanma ihtimalini bu görüşmelerde keşfetmiş oldu.

Güncel piyasa değeri 30 milyon euro civarında tespit edilen deneyimli orta saha, uygun bir teklif ve uzun vadeli bir kontrat karşılığında Galatasaray ihtimalini değerlendirebilir. Atletico Madrid yönetiminin ise pazarlıkları minimum 25 milyon euro civarında bir rakamla başlatması bekleniyor. Takımın önemli figürlerinden birini göndermeye sıcak bakmayan İspanyol devi, yalnızca Arjantinli yıldızın Galatasaray’a transferi için ricacı olması durumunda satış işlemlerine onay vermeyi planlıyor.

De Paul’ün Kariyeri

Arjantin’in Racing Club ekibinde yetişen Rodrigo De Paul, burada gösterdiği performansla kısa sürede La Liga ekiplerinin ilgisini çekti. 2014 yazında Valencia’ya transfer olan Arjantinli orta saha, ilk Avrupa deneyiminde aradığını bulamadı. 1.5 yıllık Valencia deneyimi ve 6 aylık kiralık Racing dönüşü sonrasında, 2016 yazında Udinese’nin yolunu tuttu. Udinese’de istikrarlı ve lider özelliklerini gösterdiği 5 sezon geçiren De Paul, 2021 yazında 35 milyon euroya Atletico Madrid’in oyuncusu oldu. Atletico formasıyla birçok kez La Liga’da zirveye oynayan Arjantinli yıldız, en büyük başarısını ise 2022 Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin kadrosunun en önemli parçalarından biri olması sayesinde elde etti.

Exit mobile version