Galatasaray’da Gündem Yeniden Goretzka!

Orta saha için birçok farklı alternatifi gündemine alan Galatasaray, Bayern'den Goretzka için de şansını zorlayabilir.

goretzka 1

Galatasaray’da transfer sezonu dün itibarıyla resmen başladı. Fenerbahçe’den ayrılan Michy Batshuayi’yi renklerine bağladığını açıklayan sarı kırmızılılar, Carlos Vinicius’tan boşalan alternatif forvet pozisyonunu beklentilerin üzerinde bir isimle doldurmuş oldu. Ezeli rakibinin önemli silahlarından birini kadrosuna katarak transferde iddialı olduğunu kanıtlayan Galatasaray yönetimi, ilk 11 için hedeflenen orta saha ve sağ bek transferiyle alakalı da çalışmalarını sürdürüyor.

Haziran ayı içerisinde hem orta saha hem de sağ bek pozisyonları için birçok alternatifle adı anılan Galatasaray, her iki pozisyonda da net bir ismi belirleyemedi. Düşünülen alternatiflerin büyük bir kısmında maddi yükümlülüklerin fazla oluşu, sarı kırmızılı ekibin kiralama veya eldeki oyunculardan bir kısmının satılması yönünde ilerlemesine neden olabilir. Kadrodaki isimlerden bazılarıyla yollarını kesin olarak ayırmak isteyen Galatasaray yönetimi, bu isimlerden gelecek bonservis bedelleri veya maaş kontenjanıyla ana transfer hedeflerini tamamlayabilir.

Goretzka Hayali Gerçek Olabilir Mi?

Kısa bir süre içerisinde Zaha ve Tete’ye gelen teklifleri değerlendirmek isteyen Galatasaray yönetimi, buradan gelecek maddi rahatlama sayesinde orta sahada büyük hamleler yapabilir. Yerli yıldızlarına da birçok kulüpten büyük teklifler alan yönetim, özellikle de Barış Alper’in kulüpte kalması için yoğun çaba sarf ediyor. Orta alanda ise Kerem Demirbay ve Torreira ikilisinin yeni sezonda bütün sezonun yükünü kaldıramayacağını öngören Okan Buruk ve ekibi, burada kalitesi tartışılmayacak bir ismi kadroya katma konusunda kararlı.

Geçtiğimiz aydan bu yana McTominay, Amrabat, Höjbjerg gibi isimlerle adı anılan sarı kırmızılılar; birkaç hafta önce Leon Goretzka ismiyle de gündeme gelmişti. Torreira’yla mükemmel bir uyum yakalayacağına kesin gözüyle bakılan Alman yıldız, son dönemde yaşadığı çalkantılarla gündeme gelen Bayern Münih’ten ayrılmak istiyor. Bavyera ekibindeki dönüşüm sürecinde gözden çıkarılmasına kesin gözüyle bakılan tecrübeli orta saha, Avrupa ve Suudi Arabistan’dan birçok farklı teklifle karşı karşıya kalabilir. Ancak Galatasaray yönetimi, yıldız isim için herkesten erken davranarak anlaşmayı koparmayı arzuluyor.

Yaklaşık bir aydır Goretzka’nın durumunu gözlemlediği bilinen Galatasaraylı yöneticiler, 29 yaşındaki orta saha için kısa bir süre içerisinde resmi teklifini iletecek. Sarı kırmızılıların orta sahada hayalini kurduğu isim olan Goretzka’nın bu teklife ne cevap vereceği henüz bilinmiyor. Ancak yönetimin Bayern Münih cephesini ikna etmek için eldeki tüm şartları zorlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Bayern Münih yönetimi ise, her transferde olduğu gibi, bu transferde de oyuncunun isteğine göre teklifi kabul etme fikrine varabilir. Goretzka için de yüklü bir maaş planı sunmaya hazırlanan yönetim, başarılı oyuncuyu kulübün lider ismi olma motivasyonuyla Türkiye’ye getirmeye çalışacak.

Leon Goretzka’nın Kariyeri

Bochum’da yetişen ve profesyonel futbola burada adım atan Leon Goretzka, sonrasında 5 yıl geçirdiği Schalke’de Alman futbolunun en önemli merkez oyuncularından biri haline geldi. 2018 yazında bedelsiz olarak Bayern Münih’in yolunu tutan yıldız isim, 6. sezonunu geride bıraktığı Alman devinde 5 Bundesliga ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı. Bayern’in uzun yıllar boyunca en kilit isimlerinden biri olan Goretzka, geçtiğimiz sezon kaybedilen şampiyonluğun ardından düşünülen dönüşüm sürecinin kurbanlarından biri olabilir.

Exit mobile version