Galatasaray’da 5 Maçlık Angelino Bilmecesi!

Sezon başında kiralanan Angelino'nun bonservis opsiyonu 5 maç sonra devreye giriyor. Galatasaray teknik heyeti, bonservis konusunda kararsız.

angelino 1

Galatasaray’ın yaz aylarında yaptığı ilk transfer, İspanyol sol bek Angelino olmuştu. 26 yaşındaki oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralayan sarı kırmızılılar, geçtiğimiz sezonki sol bek krizinin ardından Angelino için büyük umutlar beslemekteydi. Temmuz ayından bu yana takımın her maçında forma giyen yıldız isim, hem taraftar hem de teknik heyetin gözüne girmeyi başaramadı. 20 maç oynaması halinde satın alma opsiyonunun devreye girecek olması, Galatasaray’da yönetim ve teknik heyetin üzerine tartıştığı bir konu haline geldi.

Sol bekte hücuma katacağı ekstra özellikler nedeniyle transfer edilen Angelino, aradan geçen 15 maç sonunda istenen seviyenin gerisinde kaldı. 1.5 milyon euro kiralama bedeli karşılığında sarı kırmızılı ekibe katılan İspanyol oyuncu, geçtiğimiz günlerde oynanan Bayern Münih maçında ise yedekten oyuna girmişti. Okan Buruk ve teknik heyetin performansından memnun kalmadığı tecrübeli oyuncu, 5 maç daha Galatasaray formasını giymesi durumunda kulübün kontratlı oyuncusu haline gelecek. Yönetimin bu durum için çözüm aramaya başladığı öğrenildi.

Angelino’nun performansının tatmin etmemesi, Okan Buruk’un Bayern maçında Kazımcan’a şans vermesine neden oldu. Ancak genç sol bekin de Bayern karşısında beklentilerin gerisinde kalması, bu bölgeye takviye yapma ihtimalini doğurdu. Yönetimin ve teknik heyetin transfer konusunda mutabık kaldığı bilinse de, Angelino için ödenmesi beklenen 6 milyon euro bonservis bedelinin bu ihtimale ket vurması da olası. Geçtiğimiz sezon da Seferovic’in bonservisinin alınmaması için oynatmama yoluna giden yönetim ve teknik heyet; Angelino’nun şu anda alternatifsiz olması sebebiyle sol bek mevkiinde çaresiz bir durumun içerisinde.

Angelino’nun performans yükseltmediği senaryo için çalışmalara başlayan Galatasaray yönetimi, deneyimli sol bekin bonservisini erkenden alarak kiralama yoluna gidebilir. Sözleşmedeki satın alma opsiyonunu Ocak ayında devreye sokmak için Leipzig’le pazarlığa oturmayı düşünen yönetim, bu opsiyonun devreye girmesiyle birlikte İspanyol yıldızı kiralamayı düşünebilir. Bu sayede takıma yeni bir sol bek almayı mümkün kılmayı hedefleyen yönetim ve teknik heyet, kalan 5 maçlık periyotta da yıldız isme rahatlıkla şans verebilir.

Okan Buruk ve yönetimin bu ihtimali değerlendirmemesi durumunda ise; sol bek pozisyonunda rotasyon problemiyle karşı karşıya kalınabilir. Haftada 2 maçın oynandığı bu dönemde rotasyon sorunu yaşamak istemeyen sarı kırmızılılar, Angelino’nun kontratıyla alakalı tüm işlemlerin Ocak ayında tamamlanacağı senaryoya odaklanmayı planlıyor.

Deportivo ve Manchester City alt yapısında yetişen Angelino; A Takım seviyesini ise Mallorca, Girona, NAC Breda gibi ekiplerle test etti. PSV’de kiralık oynadığı süreçte yıldızını parlatan Angelino, 2019’da ise kulübü Manchester City’nin rotasyonuna dahil edildi. City’deki kısa dönem performansından memnun kalınmaması ise, oyuncunun RB Leipzig kariyerinin başlamasına yol açtı. Ocak 2020’den bu yana Alman ekibinde forma giyen İspanyol oyuncu, geçtiğimiz sezon ise Hoffenheim’a kiralanmıştı. Hoffenheim döneminin ardından Galatasaray’ın yolunu tutan Angelino, oynadığı 15 maçta 1 gol 1 asist kaydetti.

Exit mobile version