Galatasaray’a Sürpriz İddia! Sacha Boey Yuvaya Mı Dönüyor?

Bu sezon da bek rotasyonunda sorun yaşayan Galatasaray, eski yıldızı Boey'i 1 yıl sonra yeniden kadroya katabilir.

boey 1

Galatasaray’daki bek rotasyonu problemi bu sezon da sürüyor. Geride kalan iki sezon içerisinde 10’a yakın sol bek kullanan sarı kırmızılılar, sezon başında ilk 11’de boy gösteren Derrick Köhn’ü Werder Bremen’e kiraladı ve yerine Monaco’dan Ismael Jakobs’u kadrosuna kattı. Jakobs’un ilk haftalardaki performansından memnun kalan yönetim ve teknik heyet, bu sefer de sağ bekte aynı sorunu yaşıyor. Sacha Boey sonrasında sağ bekte de istikrar yakalayamayan Galatasaray, sezon başında 9 milyon euro’ya transfer ettiği Elias Jelert’ten de umduğunu bulamadı.

Jelert’i Ocak ayında kiralamayı ve sağ bek pozisyonuna yüksek seviyede bir oyuncu almayı düşünen Galatasaray yönetimi, devre arasında takıma katılabilecek tüm seçenekleri inceliyor. Özellikle de kontratı sezon sonunda sona erecek isimlerle temasa geçmeyi planlayan yönetim, Avrupa’da boy gösteren birçok önemli sağ bekten birini yeni yılın ilk günlerinde Türkiye’ye getirebilir. Yakın dönemde Davide Calabria, Kenny Tete ve Nelson Semedo gibi isimler; Galatasaray’la ilgili transfer haberlerinde anılmıştı. Kadrodaki yeri sağlam olabilecek bir ismi tercih etmeye yakın görünen teknik heyet, yönetimin sunacağı alternatiflerden en iyisini seçmeye çalışacak.

Boey’in Galatasaray Macerası Yeniden Başlayabilir!

Galatasaray’da sağ bek arayışlarının Kasım ayındaki milli arayla birlikte hızlanacağı tahmin ediliyor. Kulübüyle kontrat yenilemeyeceği kesinleşen oyuncularla bu dönemde ilk teması kurması beklenen sarı kırmızılı ekip, ilk etapta istediği mali şartların oluşmaması halinde kiralık tercihleri de gündemine alabilir. Kiralama ihtimallerinde satın alma opsiyonunu da masaya koymayı düşünen yönetim, bu sayede oynadıkları takımlarda forma şansı bulmakta zorlanan isimlere yönelebilir.

Bu sezon takımında forma şansı bulamayan sağ bekler arasında en çok göze çarpan ise, 1 yıl önce Galatasaray’a rekor bonservis bedeli kazandıran Sacha Boey oldu. Kasım ayının ortalarında sakatlığını atlatarak sahalara dönmesi beklenen Fransız sağ bek, Bayern Münih’te geçirdiği yaklaşık 1 yıllık süreçte forma şansı bulmakta zorlandı. Sakatlığının da etkisiyle teknik direktör Vincent Kompany’nin gözüne girecek zamanı dahi bulamayan yıldız oyuncu, sezonun ikinci yarısında sıklıkla forma giyeceği bir takıma kiralanabilir. Bu ihtimalin oluşması halinde ise ilk adayın Boey’in eski kulübü Galatasaray olacağı düşünülüyor.

Galatasaray’ın Ocak’a dek hiçbir önemli oyuncuyla anlaşamaması durumunda, Boey’in 6 aylığına kulübe dönmesi için Bayern’in kapısını çalabilir. Alman devinin bu fikre sıcak bakacağı düşünülürken, Galatasaray’ın da kısa süreli bir çözüm olarak eski yıldızına kapılarını yeniden açma ihtimaline olumlu yaklaştığı konuşuluyor. Boey’i henüz satın alma opsiyonuyla göndermeyi düşünmeyen Bavyera ekibi, oyuncunun kiralandığı senaryoda dahi 2025 yazında Boey’i yeniden kadroda görmeyi planlıyor.

Sacha Boey’in Kariyeri

Rennes altyapısında yetişen ve kısa süre de olsa Fransız ekibinde forma giyen Sacha Boey, 2020 yazında Dijon’a kiralanmış ve buradaki performansıyla beğeni toplamıştı. Dijon deneyiminin ardından birçok yerde scout ekiplerinin gözüne takılan Fransız sağ bek, 2021 yazında soluğu Türkiye’de aldı. 5.6 milyon euro karşılığında Galatasaray’a transfer olan 24 yaşındaki savunmacı, sarı kırmızılı formayı 2.5 yıl boyunca giydi.

İkinci sezonu ve sonrasındaki yarım sezonda üst seviye bir sağ bek olarak görülmeye başlanan Boey, Ocak 2024’te 30 milyon euro karşılığında Bayern Münih’e transfer olmuştu. Bu sezon sakatlığı sebebiyle yalnızca 2 maçta görev alabilen yıldız isim, 129 dakika içerisinde 1 asist kaydetti.

Exit mobile version