Galatasaray Yeniden Zirvede

Süper Lig 17. haftasında sahasında Ankaragücü'nü konuk eden Galatasaray, geriye düştüğü maçı 2-1 kazanmayı bildi ve Fenerbahçe deplasmanına lider unvanıyla gitmeyi garantiledi. Ligde yenilmezlik serisi 7 maça çıkan Galatasaray, son 6 maçının hepsini kazanmayı başardı

galatasaray yeniden zirvede habermeydan

Seyrantepe Nef stadyumundaki maça golle başlayan taraf konuk ekip Ankaragücü oldu. Dakikalar 7’yi gösterirken, Emre Kılınç’ın asistinde Taylan Antalyalı röveşatayla topu ağlara gönderdi ve Ankaragücü’nü 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Ankaragücü kalesine yüklenen Galatasaray, maçın 16. dakikasında Rashica’nın sağ taraftan açtığı ortada Barış Alper penaltı noktası üzerinde kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi: 1-1.

Seyircisinin desteğini de arkasına alan Galatasaray, 30. dakikada Dries Mertens’in pasında topla buluşan Gomis, topu iyi sakladıktan sonra yüzünü kaleye döner dönmez yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi:2-1

41. dakikada Malcuit’in sağ kanattan açtığı ortada Zahid’in şutunda Muslera gol izni vermedi. İlk yarının 45. dakikasında Mertens’in pasıyla yay üzerinde topla buluşan Berkan’ın sert şutu direğin dibinden auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğü kapandı.

Maçın ikinci yarısı düşük tempoda başladı. 52. dakikada Emre Kılınç’ın savunma arkasına uzun pasıyla Tasos kaleciyle karşı karşıya kaldı şutunu attı ancak çerçeveyi tutturamadı.

Maçın 58. dakikasında Mertens’in çizgiye inerek ceza sahasına havalandırdığı topa Gomis’in gelişine sert vuruşu auta gitti.

69’da Malcuit’in sağ kanattan açtığı ortaya arka direkte yükselen Emre Kılınç, boş kaleye topu gönderemedi.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince, Galatasaray Ankaragücü’nü 2-1 yenerek liderlik koltuğunu yeniden ele geçirdi. Puanını 36’ya yükselten sarı kırmızılılar, pazar günü ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ligde bir sonraki maçını Kayserispor ile oynayacak Ankaragücü ise, 16 puanda kaldı.

Galatasaray’ın Arjantinli yıldız futbolcusu Mauro Icardi, sakatlığı sebebi ile müsabakanın kadrosuna alınmadı. Arjantinli futbolcunun, hafta sonunda Fenerbahçe ile yapılacak derbide görev alması bekleniyor.

Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Kazımcan Karataş, Mathias Ross ve Emre Taşdemir ile anneanesinin vefatı dolayısıyla ülkesine giden Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira da maçın kadrosunda yer almadı.

Bu arada karşılaşma öncesinde, geçen hafta hayatını kaybeden Brezilyalı efsane futbolcu Pele için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Exit mobile version