Galatasaray ve Barcelona, Timo Werner ile İlgileniyor!

Önümüzdeki yaz da yıldız transferleri yapmak isteyen Galatasaray, Barcelona'nın da istediği Werner'in peşinde.

werner 1

Transfer penceresi Eylül ayında kapansa da, önümüzdeki dönemler için kulüplerin araştırmaları sürüyor. Geride bıraktığımız yaz transfer döneminde iddialı hamlelere imza atan Galatasaray, tüm dünyada ses getirecek bomba hamlesini Eylül’ün ilk günlerinde yaptı. Napoli’yle transferi sebebiyle anlaşmazlığa düşen ve kadro dışı bırakılan Victor Osimhen, sezon sonuna dek sarı kırmızılı formayı giymeyi kabul etti ve tüm Galatasaray taraftarlarını sevince boğdu. Icardi’yle birlikte oynadıkları Kasımpaşa maçında ilk gollerini kaydeden Nijeryalı golcü, maçın ilerleyen kısımlarında sakatlığı sebebiyle oyundan çıkmıştı.

Önümüzdeki yaz döneminde de iddialı transferler yapmayı düşünen Galatasaray yönetimi, özellikle de hücum hattındaki rotasyon sorununu çözmeyi hedefliyor. Sallai hamlesiyle kanatlardan birini yedeklemeyi başaran yönetim, 2025 yazında mutlaka bir kanat forvet eklemesi düşünüyor. Wilfred Zaha ve Hakim Ziyech’ten beklediği performansı elde edemeyen teknik direktör Okan Buruk, bir sonraki yaz döneminde forvet özellikleri kuvvetli bir kanat oyuncusuyla oyununu çok daha skora yönelik bir hale getirmeyi arzuluyor.

Hem Galatasaray Hem De Barça Werner’in Peşinde!

Galatasaray’ın bu yöndeki ilk hedefinin, bu sezon Tottenham’a kiralanan Timo Werner olduğu öğrenildi. Alman hücumcunun Galatasaray’ın direkt oyununa uygun bir isim olduğunu düşünen Okan Buruk ve ekibi, yönetimin bu hamleyi yapması için detaylı bir scout raporu hazırlanmasını talep etti. Tottenham’da ağırlıklı olarak yedek kulübesinde oturan ve teknik direktör Ange Postecouglou’nun hamle oyuncusu olarak gördüğü Alman yıldız, bir sonraki sezon ilk 11’de çok daha fazla yer alacağı kulüpleri önceliği haline getirecek.

2025 yazı için listenin en üst sıralarına Timo Werner’i ekleyen Galatasaray yönetimi, tecrübeli hücumcuyu bonservisiyle almayı hedefliyor. Yıldız ismin RB Leipzig’le olan kontratının 2026’da sona ermesi, Galatasaray’ın kiralama seçeneğinin büyük oranda kapalı olduğunu gösteriyor. Ancak son günlerde İspanyol basınında çıkan haberler, sarı kırmızılı ekibin Werner isteğinin Barcelona sebebiyle suya düşebileceğini iddia ediyor. İspanyol basınındaki haberlere göre, Barcelona’nın önümüzdeki yaz Werner transferi için önemli bir bütçe ayırabileceğini belirtiyor.

2025 yazında Robert Lewandowski’nin ayrılacağı senaryo üzerine çalışan Barcelona yönetimi, bonservis bedelinin düşük olacağı her alternatifi değerlendirmek istiyor. Polonyalı golcü yerine alınacak birçok oyuncunun maaş bareminden korkmayan başkan Joan Laporta, teknik direktör Hansi Flick’ten de bu bölge için alternatif isimler talep etti. Barça’da santrfor için düşünülen isimler arasında Jonathan David ve Timo Werner olduğu öğrenildi.

David’in Barcelona için çok daha iyi bir opsiyon olduğu bilinse de, Kanadalı yıldızın Premier Lig ve Juventus’tan da yüksek teklifler alacağı konuşuluyor. Bu sebeple Werner ihtimali, Barcelona için uzun bir süre daha geçerliliğini koruyacak. Galatasaray yönetimi ise, Werner hayalinin suya düşmesi durumunda farklı opsiyonları gündemine alacak.

Timo Werner’in Kariyeri

Stuttgart altyapısında yetişen ve burada yıldızını parlatan Timo Werner, 2016 yazında Bundesliga’nın yükselişe geçen ekibi RB Leipzig’e 23 milyon euro karşılığında transfer oldu. 4 sezonluk Leipzig deneyiminde Şampiyonlar Ligi yarı finali başarısını yaşayan Alman golcü, aynı dönemde ligde de skorer yönünü gösterdi ve Premier Lig devi Chelsea’nin listesine girdi. Temmuz 2020’de 53 milyon euro karşılığında İngiliz devine geçen Werner, aynı sezon Şampiyonlar Ligi kazanan kadronun eleştirilen golcüsü konumundaydı.

2022 yazında 20 milyon euro’ya Leipzig’e dönen 28 yaşındaki hücumcu, Leipzig’deki ikinci dönemine formda bir başlangıç yaptı. Ancak bu dönemde de istikrar yakalamakta zorlandı. Ocak 2024’te 1,5 yıllığına Tottenham’a kiralanan tecrübeli isim, İngiliz ekibinde oynadığı 21 maçta 2 gol 3 asist kaydetti.

Exit mobile version