Galatasaray, Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu karşılaşmasında Corendon Alanyaspor'a konuk olan Galatasaray, maçı 2-1'lik skorla kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Alanyaspor Galatasaray Habermeydan 1

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Kırbıyık Holding Stadyumu‘nda Corendon Alanyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Bu zorlu mücadeleyi Galatasaray, 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Müsabakada Galatasaray’ı bir üst tura taşıyan golleri Nelsson ve Mertens atarken Belçikalı golcü, ilk golde de asisti yapan isim oldu. Karşılaşmada Alanyaspor’un tek sayısını Ivan Cavaleiro kaydetti.

Maçın ilk 15 dakikasında çok baskılı oynayan taraf Corendon Alanyaspor, biri direkten dönen top olmak üzere üç net gol fırsatından yararlanamadı.

Galatasaray, maçın 16. dakikasında kazandığı serbest vuruşta atışı kullanan Dries Mertens’in ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Victor Nelsson’un güzel kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Galatasaray’da ilk gölün ortasını yapan Dries Mertens, 38. dakikada ceza sahası dışından şık bir plase vuruşla skoru 2-0’a getirdi. İlk yarı bu skorla bitti.

Corendon Alanyaspor, ikinci yarıya çok baskılı başladı ve oyunun hakimi olan taraftı. Yaptığı oyuncu değişiklikleri ile baskısını dahada artıran Alanyaspor, 67.dakikada Ivan Cavaleiro ile skoru 2-1 yaptı. Corendon Alanyaspor, Kalan dakikalarda pozisyonları değerlendiremeyince Galatasaray mücadeleyi 2-1 kazanarak çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Kupada Corendon Alanyaspor engelini 2-1’lik skorla geçen Galatasaray, resmi maçlarda yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı.

Exit mobile version