Galatasaray, Spinazzola’yı İstiyor!

Sol bek pozisyonunda Angelino'dan memnun kalmayan Galatasaray, Roma'dan Spinazzola için harekete geçti.

spinazzola 1

Geçtiğimiz sezon sol bek krizi yaşamasına rağmen zirveyi elden bırakmayan Galatasaray, bu sezon da benzer bir durumun içerisinde. Sezon başında RB Leipzig’den kiralanan Angelino’dan beklediği verimi alamayan sarı kırmızılılar, İspanyol oyuncunun devre arasında gönderilmesi için çalışmalara başladı. Angelino’nun sözleşmesinde yer alan zorunlu satın alma opsiyonunun devreye girmesine yalnızca 3 maç kaldı. Galatasaray yönetimi de, tıpkı Leipzig’in yaptığı gibi deneyimli sol beki kiralamak için kulüp arayışına girişti.

Yaz aylarına Angelino transferiyle giren Galatasaray yönetimi, bu sezonun ilk hamlesinden memnun kalmadı. İspanyol oyuncunun istenen seviyenin uzağında kalması, sarı kırmızılı ekibin birkaç ay içerisinde yeniden sol bek aramasına neden oldu. Angelino’nun zorunlu satın alma opsiyonunu feshedemeyen ve Ocak’ta devreye girmesini beklemeye koyulan yönetim, yılın ilk günlerinde yıldız ismi kiralamayı deneyecek. Angelino’dan açılan boşluk ise, bir başka yabancı sol bek ile doldurulmaya çalışılacak.

Angelino’nun ayrılmasıyla birlikte kadroya katılmak istenen ilk sol bek, Roma formasını giyen Leonardo Spinazzola oldu. İtalyan deviyle olan kontratının son yılına giren Spinazzola, kulübünden henüz bir yenileme teklifi almadı. Tecrübeli ismin de ayrılık fikrine sıcak bakmaya başlaması, Galatasaray’ın hedeflerinden biri olmasını sağladı. Teknik direktör Okan Buruk’un sol bek pozisyonu için düşündüğü ilk isim olan İtalyan yıldız, Ocak ayında uygun bir bonservis bedeli karşılığında Galatasaray kadrosuna katılabilir.

Roma’daki kontratıyla alakalı henüz hiçbir girişimde bulunulmaması, İtalyan oyuncunun farklı seçenekleri de incelemesine yol açtı. EURO 2024’te İtalya Milli Takımı kadrosunda yer almayı hedefleyen 30 yaşındaki yıldızın, kontratıyla ve oynama süreleriyle alakalı olarak Roma teknik direktörü Jose Mourinho’nun kapısını çalması bekleniyor. Portekizli teknik adamın Spinazzola hakkında nihai bir karara varmaması ve sık sık oynadığı mevkide Zalewski’yi tercih etmesi, İtalyan yıldızın Galatasaray’a yönelme ihtimalini yükseltti.

Angelino’nun Ocak ayında İspanyol veya İtalyan kulüplerinden birine kiralanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu süreçte Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkılması durumunda, Spinazzola transferini tamamlamak için kollar sıvanacak. UEFA Avrupa Ligi’ne düşülmesi durumunda da benzer bir senaryoyu izlemesi beklenen yönetim, grup sonunculuğu halinde ise Angelino’ya güvenmeyi yeniden düşünebilir. Ancak Spinazzola’nın EURO’da oynamak adına form tutacağı bir kulüp araması, teknik direktör Okan Buruk ve ekibinin çok istediği sol bek hamlesinin her halükarda yapılmasını sağlayabilir.

Leonardo Spinazzola Kimdir?

Siena ve Juventus alt yapısında futbola başlayan Leonardo Spinazzola; profesyonel kariyerinin ilk maçını kiralık olarak formasını giydiği Empoli’de oynadı. Juventus kariyerinde Virtus Lanciano, Siena ve Atalanta’ya da kiralanan İtalyan yıldız; Atalanta döneminde yakaladığı çıkış sayesinde Torino ekibinin ana rotasyonuna dahil olmayı başardı. 2018-2019 sezonunu Juve’de geçirdikten sonra 30 milyon euro karşılığında Roma’ya transfer olan Spinazzola, İtalyan devinin önemli isimlerinden biri haline geldi.

EURO 2020’nin ilk maçlarında da başarılı bir performans sergileyen 30 yaşındaki oyuncu, burada yaşadığı sakatlık sebebiyle 2022’ye dek futbol oynayamadı. Geçtiğimiz sezondan itibaren rotasyona yeniden dahil olan deneyimli bek, bu sezon ise 11 maçta forma giydi ve 1 gol 2 asiste imza attı.

Exit mobile version