Galatasaray, Sow İçin Nabız Yokluyor!

Orta saha rotasyonunu genişletmeyi planlayan Galatasaray, Djibril Sow'un peşine düştü.

sow 1

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi gruplarına girmek adına yoğun bir mesai harcayan Galatasaray, grup aşamalarında da güçlü bir kadroyla sahaya çıkmayı planlıyor. Bu sebeple eksiği olan her bölge için oyuncu arayışına giren yönetim; rotasyon gücü düşük olan mevkiler için de çalışmalarını sürdürüyor. Bir süredir orta alanda Torreira ve Sergio Oliveira ikilisine alternatif olabilecek oyuncuları araştıran Galatasaray yönetimi; yakın döneme dek Leandro Paredes ile temas halindeydi. Arjantinli oyuncunun birçok farklı ülkeden talibinin çıkması, sarı kırmızılıların alternatif isimlere yönelmesine yol açtı.

Transferde Son Durum Ne?

Temmuz ayı içerisinde ilk iki transferini tamamlayan Galatasaray; Angelino ve Halil Dervişoğlu ile sözleşme imzaladığını kamuoyuna duyurmuştu. Orta alan ve sağ kanat için takviye arayışı ise tüm hızıyla sürüyor. Mauro Icardi’nin bonservisiyle takıma katılması için son aşamalara gelen yönetim; Arjantinli yıldız ile maaş pazarlıklarına devam ediyor. Icardi’nin takıma yeniden dahil olması için pazarlık sürecini ilerleten sarı kırmızılı ekibin yöneticileri; bir yandan da yedek forvet olarak Cedric Bakambu’nun transferi için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Orta Alanda Djibril Sow İddiası

Orta saha takviyesi için ilk öne çıkan isim Leandro Paredes’le temaslarını sürdüren Galatasaray; bu transferde imza aşamasının epey gerisinde. Yıldız ismin transferi için birçok kulübün görüşmelere devam etmesi ve PSG’nin istediği yüksek bonservis bedeli, Arjantinli oyuncunun imza sürecine engel olmakta. Galatasaray’ın teklifine de sıcak baktığı bilinen tecrübeli isim için, bir yandan da Fenerbahçe’nin de fiyat araştırması yaptığı iddia ediliyor. Paredes hamlesinin gerçekleşmemesi ihtimalini göze alan yönetim; Eintracht Frankfurt’un yıldız orta sahası Djibril Sow’u radarına aldı.

Orta alana potansiyeli ve tecrübeyi aynı anda barındıran isimler eklemeyi düşünen Galatasaray yönetimi; teknik direktör Okan Buruk’un listesindeki Djibril Sow için ilk temasları gerçekleştirdi. Frankfurt formasıyla birçok önemli başarıya imza atan İsviçreli orta saha, takımının en tecrübeli isimlerinden biri. Orta sahanın her üç pozisyonunda da görev alabilen Sow; pres gücü ve pas yeteneğiyle milli takımının da vazgeçilmez isimlerinden. İtalya’dan ve İngiltere’den birçok farklı kulübün peşinde olduğu 26 yaşındaki oyuncunun; Galatasaray’ın oyunu için kritik önem arz edeceği öngörülüyor.

Teknik direktör Okan Buruk’un Paredes’in de bir adım önünde tuttuğu başarılı oyuncu; Frankfurt’un yüksek bonservis beklediği isimlerden biriydi. Ancak yıldız isin kontratının son yılına girmesi ve kulübün Sow’dan para kazanmak istemesi, transferin beklenenden çok daha ucuza tamamlanmasına yol açabilir. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen ekiplerden biri olan Galatasaray ise; Sow transferi için 10 milyon euro civarında bir bonservis ödemesi yapmayı gözden çıkardı. Ancak sarı kırmızılı ekibin bu girişimlerde en az 4-5 rakibinin daha olacağı iddia ediliyor.

FC Zürich kulübünde futbola başlayan Djibril Sow, 2015’te Borussia Mönchengladbach’a imza atarak ilk Almanya deneyimini yaşamıştı. 2 yıl süren Gladbach döneminde beklentileri karşılayamayan Sow, 2017’de ise Young Boys’a transfer oldu. İsviçre ekibinde kariyeri yükselişe geçen yıldız isim, 2019’da ise 14 milyon euro karşılığında Eintracht Frankfurt’a imza attı. Frankfurt formasıyla UEFA Avrupa Ligi kupası kazanma başarısını gösteren Sow; takımının en kilit oyuncularından biri konumunda.

Exit mobile version