Galatasaray, Muslera Yerine Meret’i Düşünüyor!

Muslera'yla 14. sezonunu geçiren Galatasaray, Uruguaylı efsanenin yerine Meret'i alabilir.

meret 1

Süper Lig’de 8. haftanın sonunda 22 puanla liderliğini sürdüren Galatasaray, üst üste 3. kez şampiyonluğu kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor. Eylül ayında yaptığı Osimhen operasyonuyla zirve iddiasını güçlendirmeyi başaran sarı kırmızılılar, son haftalarda yaşadığı kayıplar nedeniyle çokça eleştirilmişti. Eleştirilere rağmen liderliği kaptırmayan Okan Buruk ve öğrencileri, milli ara sonrasındaki zorlu fikstürden başarıyla çıkabilmek adına yeni sistemler deneyebilir. Kasımpaşa maçında ilk kez çift forvetli dizilimle sahaya çıkılması, sezonun geriye kalan süreci için önemli bir ipucu oldu.

Öte yandan Galatasaray’da uzun süredir tartışılan konulardan ikisi, 2025 yazında gerçek bir gündem haline gelebilir. Bu sezonki performansıyla eleştirilere maruz kalan Fernando Muslera, sezon sonunda sarı kırmızılı formaya veda edebilir. Futbolu bırakması beklenen Dries Mertens’i bir yıl daha kadroda tutmaya ikna eden Galatasaray yönetimi, Muslera için de aynı yöntemi denemek istiyor. Galatasaray formasıyla 14. sezonunu yaşayan efsanevi eldiven, ülkesinde kariyerine son vermek adına ayrılmayı tercih edebilir. Ancak sarı kırmızılı ekibin bu senaryoda ne yapacağı henüz bilinmiyor.

Yeni 1 Numara Meret Olabilir Mi?

Muslera’yla uzun yıllar boyunca istikrarı yakalayan ve bu sayede Uruguaylı file bekçisiyle 7 Süper Lig şampiyonluğu kazanan Galatasaray, sezon sonunda yepyeni bir tecrübeye yelken açabilir. As kaleci arayışından yıllardır uzakta olan sarı kırmızılılar, geçmişte yaşanan sorunlarla yeniden karşılaşmamayı hedefliyor. Muslera’nın öncesinde Galatasaray’ın kalesinde efsaneleşen Mondragon’un ayrılığı, kalede yaklaşık 4 yıl dolmayacak bir boşluğu beraberinde getirmişti. Aynı kaderi bir kez daha yaşamak istemeyen yönetim, Muslera sonrasına sağlam adımlarla girmeyi planlıyor.

Son günlerde ortaya çıkan haberlerde, Galatasaray’da önümüzdeki sezon itibarıyla kaleyi devralması beklenen isimlerden ilki belli oldu. Geçmişte Muslera’nın ayrılığına yönelik birçok farklı plan geliştiren Galatasaray yönetimleri, Uruguaylı efsanenin takımda kalması sebebiyle çoğunlukla yedek kaleci transferi yapmıştı. Başkan Dursun Özbek ve ekibi, Muslera sonrası için hareket etme gerekliliği sebebiyle çok daha yüksek profilli isimleri tercih etmekte. Bu sebeple de Napoli’nin başarılı kalecisi Alex Meret, Galatasaray’ın listesine en üst sıradan dahil oldu.

Napoli’yle olan sözleşmesi bu sezon sona erecek İtalyan kaleci, kulübüyle yaptığı kontrat görüşmelerinden olumlu sonuç alamadı. Osimhen transferinde de etkili olduğu bilinen George Gardi’nin, Meret’i Galatasaray’a önerdiği ve Ocak ayında sarı kırmızılıların yıldız isimle temaslarında aracı olacağı öğrenildi. Muslera’nın ayrılma kararının netleşmesi durumunda, Galatasaray’ın Meret’in kapısını çalacağı ve 27 yaşındaki file bekçisine uzun vadeli bir kontrat önereceği iddia ediliyor. Muslera’yla yakalanan istikrarı bir kez daha tutturmak isteyen yönetim, Meret’in Avrupa’dan alabileceğinin çok daha üzerinde bir maaşı önermeye hazırlanıyor.

Osimhen transferinde ve son günlerde Meret isteğinde de adı duyulan George Gardi’nin; Icardi, Zaniolo ve Torreira gibi yıldızların transferinde de Galatasaray yönetimine yardımcı olduğu biliniyor.

Alex Meret Kimdir?

Udinese altyapısında yetişen ve burada profesyonelliğe adım atan Alex Meret, 2 yıl SPAL’da kiralık olarak forma giydi ve burada kendisini kanıtladı. SPAL’daki performansıyla Napoli’ye giden yolu aralayan yıldız isim, 2018 yazında İtalyan devine satın alma opsiyonuyla kiralandı. 2019 yazında ise 26 milyon euro karşılığında Napoli’ye bonservisiyle geçti. Napoli’nin 30 yıllık şampiyonluk hasretini sonlandıran takımın kalesini koruyan ve önemli isimlerinden olan İtalyan yıldız, bugüne dek 183 maçta Napoli kalesini korudu. Bu müsabakalarda kalesinde 205 gol gören 27 yaşındaki file bekçisi, 59 maçta kalesini gole kapattı.

Exit mobile version