Galatasaray Manchester United maçı hava şartlarından dolayı ertelendi mi?

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 5. haftasında İstanbul'da Manchester United'ı ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ardı ardına şiddetli yağış uyarıları yapılırken, gözler maçın oynanacağı Rams Park'a çevrildi. Binlerce futbolsever, karşılaşmayı canlı olarak tribünlerden izlemeye hazırlanırken, maçın 20.45'te başlayacak olması hava koşullarına takılmayı gündeme getirdi. İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış nedeniyle, THY tarafından yapılan açıklamada 56 seferin iptal edildiği bildirildi. Manchester United ekibi ise dün İstanbul'a iniş yapmıştı. Peki, Galatasaray - Manchester United maçı ertelenecek mi? İstanbul'da maç saati için hava durumu nasıl?"

galatasaray stad habermeydan

“Galatasaray Manchester United maçı hava şartlarından dolayı ertelendi mi?” sorusu gündemde…

İstanbul’daki yoğun yağışların ardından, bugün oynanması planlanan Galatasaray Manchester United maçının nasıl sonuçlanacağı merak konusu. Rams Park’ta, Sarıyer’de bulunan Galatasaray Stadyumu çevresinde sabah saatlerinden itibaren yağmur etkili oldu. Bugün İstanbul’da genel olarak sağanak yağış ve gök gürültülü hava bekleniyor. Özellikle yerel olarak şiddetli yağışlar beklenirken, güneyden esen rüzgarın saatte 50 ila 80 kilometre arasında kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor. Bu durum, maç saati ve Galatasaray’ın stadyumunun bulunduğu Sarıyer’de de etkili olabilir. Dolayısıyla, Galatasaray Manchester United maçının oynanıp oynanmayacağı belirsizliğini koruyor. Hava durumu tahminleri, maçın akıbetini belirleyecek gibi görünüyor.

İstanbul’da kötü hava koşulları nedeniyle bazı uçuşlar ve deniz seferleri iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre, Sarıyer ilçesindeki Rams Park’ın bulunduğu Avrupa kıtasında maç saati hava sıcaklığı 13 derece olacak. Ortalama rüzgar hızı 10 km/saate ulaşırken en yüksek hızın 38 km/saati bulması bekleniyor. Akşam 6 ile gece 12 arasında şiddetli yağış öngörülüyor. Ancak, maçın iptal edilmesi konusunda henüz bir karar alınmış değil.

Maç öncesinde, oyuncular ve hakem saha zeminini kontrol edecekler. Rams Park yetkilileri, yağmur suyundan saha zeminini korumak için gerekli çalışmaları maç öncesinde yapmışlardı. Galatasaray Spor Kulübü, sosyal medya hesabından, Manchester United ile oynanacak karşılaşma için Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin kapılarının ve Aslanlı Yol’un saat 17.15’te taraftarlara açılacağını duyurdu.

Açıklamada “ Yoğunluktan etkilenmemek, hava muhalefeti nedeniyle yaşanacak sıkıntıların önüne geçmek ve maç coşkusunu önceden yaşamak için stadyuma erken gelmeniz rica olunur. Ayrıca, 𝐓𝐞𝐤 𝐆𝐢𝐫𝐢𝐬̧𝐥𝐢𝐤 𝐏𝐚𝐬𝐬 𝐂𝐚𝐫𝐝 ile turnikelerden daha kolay geçiş yapabilirsiniz.” ifadeleri kullanıldı.

Stadyuma araçlarıyla gelen taraftarlarımızın daha hızlı içeri alınması; ayrıca güvenlik sebebiyle hem Maslak trafiğine, hem TEM yönü köprü trafiğine hem Büyükdere Caddesi trafiğine olumsuz etkiyi azaltmak için Metin Oktay Caddesi saat 17.30 – 20.45 arası iki yönlü trafiğe kapatılacaktır.

Galatasaray’dan yapılan açıklamada “ Cendere yönünden stadyuma gelen taraftarlarımız yalnızca P3-P4 otoparklarını kullanabileceklerdir.

Cendere yönünden gelip, P1 ve P2 otoparklarını kullanmak isteyen taraftarlarımız P3-P4 otoparklarına yönlendirilecektir. P1 ve P2 otoparkı kullanmak isteyen taraftarlarımız ise TEM yan yoldan gelmelidir.

Alınacak tüm bu önlemler sebebiyle çevre sakinlerine vereceğimiz rahatsızlıktan ötürü özür diliyor, anlayışlarını rica ediyoruz. “ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version