Galatasaray, Locko’nun Peşinde!

Sol bekte Angelino'dan verim alamayan Galatasaray, Brest'in genç yıldızı Locko'yu istiyor.

locko 1

Transfer döneminin en hareketli takımlarından Galatasaray, şampiyon kadronun birçok pozisyonunda önemli değişikliklere imza atmıştı. Hücumda, orta alanda ve savunmada birbirinden iddialı isimleri kadrosuna katan sarı kırmızılılar; son yılların en değerli kadrolarından birini oluşturdu. Yaz aylarının başlarında ilk hamlesini sol beke yapan Galatasaray yönetimi, İspanyol oyuncu Angelino’yu satın alma opsiyonuyla kiralamıştı. Bu takviyeden memnun kalmadığı düşünülen yönetim ve teknik heyet, deneyimli oyuncunun formasını elinden alabilecek bir ismi takip etmeye başladı.

Galatasaray’ın sol bek arayışında başvurduğu ilk kaynak ise, geçmişte birçok kez önemli isimleri renklerine bağlamasını sağlayan scout ekibi oldu. Teknik ekibin sol bek transferi için Sacha Boey’in performansına referans vermesi, hücum ve savunma gücü dengeli bir ismin aranması gerekliliğini gösterdi. Fizik kapasitesiyle de Boey’i andıran alternatiflere yönelen Galatasaray scoutları, listenin ilk sırasına son günlerde performans yükselten bir ismi ekledi. Bu ismin Bradley Locko olduğu öne sürülüyor.

Angelino’nun kontratında yer alan satın alma opsiyonu, 4 maçta daha forma giymesi halinde aktive edilecek. Galatasaray formasıyla bekleneni ilk dönemde henüz veremeyen tecrübeli savunmacının, Ocak ayında yapılacak bir hamleyle yedeklenmesi isteniyor. Şampiyonlar Ligi’nde ve Süper Lig’deki hedeflerinde aksama yaşamak istemeyen yönetim, scout ekiplerinin önerdiği Locko için kısa bir süre içerisinde teklif sunmayı hedefliyor. Angelino’nun bu sezonu kulüpte tamamlaması hedeflense de, Okan Buruk ve ekibi tarafından yeni transfer sonrasında rotasyon oyuncusu olarak kullanılması bekleniyor.

Fransa Ligue 1’in ilk haftalarında dikkatleri üzerine çeken Brest’te forma giyen Locko, fiziksel özellikleri ve hücuma sağladığı katkıyla fark yaratan isimlerden biri olmuştu. Avrupa’daki önemli genç yeteneklerden biri olarak görülen Fransız yıldız, kariyerinin önceki yıllarında ise bu seviyeyi test etmemişti. Bu nedenle Galatasaray cephesinde çekinceler olsa da, akıllara Sacha Boey’in ilk sezonundaki düşük performansının gelmesiyle birlikte bu soru işaretleri ortadan kayboluyor.

Devre arasında Sergio Oliveira ve Ndombele’yle de yolları ayırmayı hedefleyen sarı kırmızılı ekip, orta alana da en az bir takviye yapacak. Nelsson’un satılma ihtimalinin bulunması ise, Galatasaray’da Ocak ayında 3 yabancının birden ayrılma sürecine girebileceğini gösteriyor. Bu isimlerden açılan boşluklardan birini Locko’ya emanet etmeyi düşünen yönetim, diğer eksiklerden en az birinde ise yerli oyuncu tercihi yapabilir. Nelsson’un yerine düşünülecek savunmacı adaylarının yerli ağırlıklı olması, transferdeki en olası senaryolardan biri olacak.

Bu sezon Fransa Ligue 1’de Brest formasıyla 10 maçın tamamına çıkan Bradley Locko, bu maçlarda 1 de asist kaydetti. Brest öncesinde Reims ve Lorient alt yapılarında boy gösteren Fransız yıldız, Reims’de yakalayamadığı istikrarı Brerst formasıyla yakalamayı başardı. Galatasaray’ın radarına giren başarılı isim, Fransa Ligue 1’in köklü ekiplerinin de takibinde.

Exit mobile version