Galatasaray, Kerem Demirbay Transferinde Sona Yaklaştı!

Orta alanda yerli rotasyonunu arttırmak isteyen Galatasaray, Leverkusen'den Kerem Demirbay'ı istiyor.

kerem demirbay 1

Bu sezonun transfer piyasasına Angelino hamlesiyle giriş yapan Galatasaray; eksik olan diğer tüm bölgeler için çalışmalarını sürdürüyor. Santrforda Icardi’nin bonservisini almak için pazarlıklara devam eden yönetim; diğer bölgelerde ise kaliteyi arttıracak isimleri araştırıyor. Sağ kanat ve 8 numara pozisyonları için birçok isimle temasta olan sarı kırmızılı ekip; bir yandan da Süper Lig’deki Türk kuralı nedeniyle, yerli isimleri de rotasyonuna dahil etmek için görüşmelerini sıklaştırdı.

Geçtiğimiz sezonda da yerli rotasyonu nedeniyle birçok maçta sorun yaşayan Galatasaray; önümüzdeki sezon da aynı sıkıntıları yaşamamak adına oyuncu araştırmalarını sürdürüyor. Yurt dışında boy gösteren birçok yerli oyuncuyla temas kuran yönetim; önceliğini orta saha rotasyonuna dahil etmek istediği Kerem Demirbay’a verdi. Bu yıl çıkan yeni düzenleme sayesinde, farklı milli takımlarda forma giymiş Türk kökenli 1 isim de yerli statüsünde oynama hakkı elde edebiliyor. Almanya Milli Takımı’nda oynayan yıldız isim de, transferi durumunda yerli rotasyonu içerisine dahil edilecek.

Basında çıkan haberlere göre, Galatasaray’ın Futbol Şube Sorumlusu Erden Timur’un Almanya’ya gittiği ve Kerem’in transferinde pazarlığı bizzat yürüttüğü iddia ediliyor. Kerem Demirbay’la yaptığı görüşmeden olumlu sonuç aldığı belirtilen Timur’un; Bayer Leverkusen yöneticilerini ise henüz ikna edemediği konuşuluyor. Erden Timur’un bonservis bedeli olarak 5 milyon euro civarında bir teklif sunduğu tahmin ediliyor. Kontratının son yılına giren Kerem’in de, Galatasaray’a transfer olma fikrine oldukça sıcak baktığı dile getiriliyor.

TFF’nin bu yıl başlattığı mavi kart uygulaması sayesinde yerli statüsüne dahil edilebilmesi; Kerem transferinin Galatasaray kadrosu için elzem bir hale gelmesini de beraberinde getirdi. Orta alanda Berkan haricinde hiçbir yerli oyuncusu bulunmayan sarı kırmızılılar; Kerem’in takıma katılması halinde rotasyonu genişletmiş ve yerli oyuncu problemini gidermiş olacak. Oyunun her iki yönünü de başarıyla oynayan bir isim olması ise; Galatasaray’ın yoğun geçmesi beklenen fikstüründe önemli bir kolaylık sağlayacak.

Erden Timur ve ekibi; Bayer Leverkusen’in Galatasaray’dan gelen teklifi değerlendirmesini ve pazarlık sürecinin kısa bir süre içerisinde nihayete erdirilmesini hedefliyor. Bu süre zarfında Almanya ve çevresindeki diğer Türk asıllı veya milli takım tercihini Türkiye lehine yapan isimleri de inceleyen yönetim; teknik heyetin kadroda olmasını istedikleriyle görüşmeler yapmaya başlayacak. Şu anda mavi kart kontenjanını kaplayan Yusuf Demir’in ise; sezon başlamadan Almanya veya Avusturya’da bir takıma kiralık verilmesi bekleniyor.

Futbolculuk kariyerine Schalke ve Dortmund alt yapılarında başlayan Kerem Demirbay; ilk profesyonel müsabakasını ise Hamburg’da oynama şansını yakaladı. Hamburg’daki ilk dönemlerinde Kaiserslautern ve Fortuna Düsseldorf’ta da kiralık oynayan Demirbay, 2016’da ise Hoffenheim’a satılmıştı. Hoffenheim döneminde Almanya’nın popüler oyuncularından biri haline gelen Kerem, o dönem Almanya Milli Takımı’nda da boy gösterdi. 2019’da Bayer Leverkusen’e transfer olan deneyimli orta saha, takımının lider isimlerinden biri olarak görülüyor.

Exit mobile version