Galatasaray, Doue Transferinde Sona Geldi!

Sacha Boey'den bu yana sağ bek arayan Galatasaray, bu pozisyon için çözümü yine Rennes'den buldu.

doue 1

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray’da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Önümüzdeki sezon da şampiyonluğun bir numaralı favorisi olmayı hedefleyen sarı kırmızılılar, ilk iki imzasıyla taraftarların beklentisini yükseltti. Icardi’nin alternatifi olarak Fenerbahçe’den Batshuayi’yi renklerine bağlayan Galatasaray yönetimi, Chelsea’yle olan kontratı sona eren Hakim Ziyech’le de yeniden anlaşmaya vardı. Temmuz ayının ikinci yarısında çok daha aktif bir görüntü vermesi beklenen yönetim, ilk etapta orta saha ve sağ bek arayışını nihayete erdirmeyi deneyecek.

Bir süredir hem orta saha hem de sağ bek pozisyonunda aradığını bulamayan Galatasaray, devre arasında denediği Serge Aurier formülünden de memnun kalmadı. Öte yandan orta sahadaki yabancıları Ndombele ve Oliveira’yla da yola devam etmeme kararı alan Galatasaray yönetimi, Torreira’nın partneri olabilecek isim için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yabancı sınırının 12 olduğu denklem için yerlilerini elde tutma çabası içine de giren yönetim, hem yerli hem de yabancı oyuncu havuzu kaliteli bir kadroyla yeni sezona girmeyi planlıyor.

Doue İmzaya Çok Yakın!

Orta alan için birçok farklı isim gündeme gelse de, sağ bek pozisyonunda aranan oyuncunun bulunduğu iddiası gün geçtikçe yükseliyor. Wan-Bissaka ve Mazraoui gibi isimleri de kısa bir süre önce gündemine alan sarı kırmızılılar, son bir haftadır sağ bek transferinde önemli oranda aşama kaydetti. Sacha Boey’in takıma kattıklarını öngörerek benzer bir formülü kullanmayı kararlaştıran teknik direktör Okan Buruk ve ekibi, liste başı önerilerinden Guela Doue’nin transferini uzun süredir bekliyor. Basında son günlerde ortaya çıkan haberlerde, Rennes ve Galatasaray’ın anlaştığı öngörülüyor.

Fransız basınında da yer almaya başlayan haberlerde, Galatasaray’ın Doue transferi için Rennes’i ikna ettiği belirtiliyor. 3 yıl önce Sacha Boey’i de Rennes’den transfer eden sarı kırmızılılar, 1 milyon euro bonservis ödediği Fransız yıldızı 30 milyon euroya Bayern Münih’e satmıştı. Boey’in geldiği yaşta olması ve benzer özellikleri taşıması, Guela Doue’nin Galatasaray için ideal isim olarak görülmesini sağladı. Ancak Doue’nin transferinde Galatasaray’ın çok daha yüksek bir bonservis ödeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Basında çıkan transfer haberlerinde, Doue için Galatasaray’ın 9 milyon euro karşılığında Rennes ile anlaştığı iddia ediliyor. Rennes’in sonraki satıştan da pay alma ihtimali olduğunu aktaran haberlerde, Fildişili yıldızın da yıllık 1.2 milyon euro kazanacağı yazıldı. Guela Doue’nin Rennes ile olan sözleşmesinin son yılına girmesi, sarı kırmızılıların bu transferdeki en önemli avantajı olduğu tahmin ediliyor. 21 yaşındaki bek oyuncusuyla resmi kontratın bir an önce yapılması ve Galatasaray’ın Avusturya kampına katılması bekleniyor.

Guela Doue Kimdir?

Rennes altyapısında yetişen ve 2022’de A Takım kadrosuna alınan Guela Doue, bu süre zarfında Rennes’in sağ bekteki 1 numaralı ismi haline geldi. Özellikle de takım kaptanı Hamari Traore’nin ayrıldığı 2023 yazından sonra formayı çok daha fazla giyen Doue, bölgesinin önemli genç yeteneklerinden biri olarak görülüyor. Ağabeyi ve takım arkadaşı Desire Doue’nin aksine Fildişi Sahili Milli Takımı’nı seçen Guela, Mart 2024’ten itibaren 2 maçta ülkesinin milli takımında yer aldı. Rennes’le 35 maça çıkan Doue, toplamda 4 asist kaydetti.

Exit mobile version