Galatasaray, Chelsea’den Gallagher’ın Peşinde!

Orta alanda Ndombele hamlesinden aradığını bulamayan Galatasaray, Chelsea'den Gallagher için nabız yokluyor.

gallagher 1

Bu sezonki ilk Süper Lig yenilgisini Hatayspor’a karşı alan Galatasaray, orta alanda yaşadığı rotasyon problemini çözmek için Ocak ayını bekliyor. Kerem Demirbay ve Tanguy Ndombele’den beklediği verimi alamayan sarı kırmızılılar, bu bölgeye katacağı enerjiyle takımı zirveye taşıyabilecek bir isim arayışına girdi. Ocak’ta zorlu bir transfer sürecine girmesi beklenen Galatasaray yönetimi, ilk olarak Ndombele’nin kontratını feshetmeyi planlıyor. Sonraki süreçte ise açılacak yabancı kontenjanı boşluğu ile orta alana yeni takviyesini yapmak istiyor.

Takımın pozisyon üretme konusunda sıkıntı yaşadığını ve bu sebeple orta sahaya takviye gerektiğini yönetime ileten Okan Buruk, yaz aylarında istediği orta saha profilinde ısrarcı olduğunu da talepleri arasına ekledi. Galatasaray yönetimi de, üst üste ikinci şampiyonluğun gelebilmesi için bu yöndeki çalışmalarını hızlandırdı. Kadronun seviyesini yükseltecek ve ligdeki şampiyonluk yarışına önemli katkılarda bulunabilecek oyuncuları radarına alan yönetim, transferdeki ilk rotasını Premier Lig olarak belirledi.

11 Ocak’ta kış transfer döneminin başlamasıyla birlikte, Galatasaray’ın zorlu transfer mesaisi de başlayacak. Eylül ayında Tottenham’dan kiralanan Ndombele’den memnun kalmayan yönetim, Fransız yıldızın yerine daha formda bir oyuncu getirmeye çalışacak. Sarı kırmızılıların bu yöndeki ilk hedefinin Chelsea forması giyen Conor Gallagher olduğu öğrenildi. Chelsea’de son dönemde düzenli olarak forma giyen deneyimli orta saha oyuncusu, takımının Ocak’ta yıldız isimlere yönelmesi durumunda ayrılık ihtimalini gündemine alabilir. Ayrıca sezon başında Chelsea’ye katılan ve sakatlığı atlatan Nkunku’nun formayı alması durumunda, Gallagher’ın EURO 2024’te yer alabilmek adına 6 aylık kiralanma seçeneğini gündeme getirmesi bekleniyor.

Gallagher’ın Chelsea’de rotasyon oyuncusu seviyesine düşmemeyi hedeflediği bilinirken, bu durumun kaçınılmaz olduğu ve Ocak ayına dek Gallagher’ın ağırlıklı olarak kulübeye döneceği öngörülüyor. İngiltere Milli Takımı’nda son dönemde çok daha fazla yer bulan 23 yaşındaki orta saha, yerini kaybetmemek adına 6 aylık bir kiralanma dönemini tercih edebilir. Bu ihtimali göz önünde bulunduran Galatasaray yönetimi, başarılı oyuncuyu renklerine bağlamak için Ocak ayında Chelsea’nin kapısını çalacak.

Chelsea’nin alt yapıdan yetişen Gallagher’ı bırakma niyeti olmasa da, oyuncunun EURO 2024 kadrosunda yer alabilmek için kiralanma ihtimalini gündemine alması bekleniyor. Bu ihtimalde dahi birçok Premier Lig ve Bundesliga ekibinin Gallagher transferi için Chelsea’nin nabzını yoklaması muhtemel. Bu ekipler arasında yer almak isteyen ve Avrupa kupalarında devam etmesi halinde şansının yüksek olduğunu düşünen Galatasaray, forma garantisi sunarak şansını diğer ekiplerin üzerine çıkarmayı deneyebilir.

Chelsea alt yapısında yetişen Conor Gallagher, A Takım seviyesindeki ilk denemesini ise kiralık olarak forma giydiği Swansea’de yaptı. Swansea’nin ardından West Bromwich ve Crystal Palace’a da kiralanan İngiliz yıldız, geçtiğimiz sezondan bu yana Chelsea’nin A Takım kadrosunda boy gösteriyor. Crystal Palace’taki performansıyla İngiltere Milli Takımı’nda da forma giymeye başlayan 23 yaşındaki oyuncu, bu sezon Chelsea formasıyla 15 maça çıktı ve 4 asiste imza attı.

Exit mobile version