Galatasaray, Adrien Rabiot İçin Nabız Yokluyor!

Orta sahaya kaliteli bir oyuncu eklemek isteyen Galatasaray, Adrien Rabiot'a kontrat önermeye hazırlanıyor.

rabiot 1

Galatasaray’ın yaz transfer süreci geçtiğimiz günlerde hareketlilik kazandı. İlk imzasını Fenerbahçe’den ayrılan Michy Batshuayi’ye attıran sarı kırmızılılar, ilerleyen günlerde ilk 11’de eksik olduğu düşünülen iki bölgeye de takviye yapmayı planlıyor. Teknik direktör Okan Buruk ve ekibinin yönetimden uzun süredir talep ettiği orta saha ve sağ bek transferleri için çalışmalar sürüyor. Haziran ayından bu yana birçok önemli isimle temasa geçen Galatasaray yönetimi, kadro kalitesini yukarı çıkarabilecek isimleri getirmenin yollarını arıyor.

Sağ bek pozisyonu için tıpkı Sacha Boey gibi genç ve potansiyeli yüksek isimlere ağırlık veren Galatasaray, aynı transfer taktiğiyle satıştan yüksek bonservis ücretleri kazanmayı hedefliyor. Öte yandan bu bölgede de yıldız isimlerin de adı geçmekte. Manchester United’dan Wan-Bissaka için de şartları zorlayan yönetim, aynı ekipten orta alana Scot McTominay’i getirmek için de yoğun bir çaba sarf etti. Orta alanda çok daha ünlü isimlerle adı anılan sarı kırmızılı ekip, son günlerde bir kez daha dünya çapında bir orta saha için teklif hazırlamaya başladı.

Bonservissiz Rabiot İdeal Hedef!

Geçtiğimiz sezon Sergio Oliveira ve Ndombele gibi isimlerin dikiş tutturamadığı orta saha pozisyonu için tempoyu düşürmeyecek bir oyuncu arayan Okan Buruk ve ekibi, yönetime kontratı sona eren Adrien Rabiot’u önerdi. Juventus’la sözleşme yenilemeyeceği kesinleşen Fransız orta saha, EURO 2024’te gösterdiği performansla da takdir topluyor. Avrupa’nın birçok dev ekibi tarafından dikkatle takip edildiği bilinen tecrübeli oyuncu, Galatasaray’ın orta alanda aradığı ideal profil olarak gösteriliyor.

Son günlerde hem yerli hem de yabancı basında çıkan haberlere göre, Galatasaray’ın Rabiot’un temsilcileri tarafından sunulan şartları kabul ettiği ileri sürülüyor. Maddi yönden Fransız yıldızı isteklerini geri çevirmeyen sarı kırmızılı ekibin yöneticileri, oyuncunun Türkiye’ye transfer olması için ikna sürecine geçmeye hazırlanıyor. Şu anda sözleşmesiz olan yıldız ismin transferi için, deneyimli ismin kendisini ve transferlerinde etkin bir rolde olan annesini ikna edilmesi şart. Yönetim de özellikle kulübe yakın Fransız spor figürlerine bu konuda ricada bulunabilir.

Galatasaray’ın Fransız kültürüne yakın bir takım olmasını ve kulüpte de Fransızca konuşan birçok oyuncunun bulunmasını avantaja çevirmek isteyen yönetim; Rabiot’un ailesine de birtakım özel imkanlar sunabilir. İmza parasını ve maaşı istediği seviyede tutmaya çok yaklaşan yöneticiler, başarılı orta sahanın ikna süreci için yoğun bir çalışma dönemine girecekler. Ancak oyuncunun ve temsilcilerinin bu sürecin sonunda vereceği cevap henüz tahmin edilemiyor.

Adrien Rabiot’un Kariyeri

Futbola adım attığı ilk dönemlerde Manchester City altyapısında da yer bulan Adrien Rabiot, U17 seviyesinden itibaren PSG’de yetişti. Fransız devinde profesyonel olan ve uzun yıllar boyunca PSG formasını terleten Rabiot, burada istediği seviyede forma şansı bulamayacağını anladığı süreçte kontratını uzatmadı ve 2019’da Juventus’a transfer oldu. Juventus’ta da istikrarlı oyununu 5 yıl boyunca sürdüren Rabiot, bu yıl itibarıyla kontratı uzatılmaması sebebiyle Torino ekibiyle vedalaştı. PSG ve Juventus’ta birçok kez lig şampiyonlukları kazanan Rabiot, Avrupa kupalarında başarı elde edemedi.

Exit mobile version