Galatasaray, adım adım şampiyonluğa

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında İstanbulspor ile Galatasaray Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda karşılaştı. Mücadele sonunda Galatasaray, İstanbulspor'u 2-0 yenerek, sahadan 3 puanla ayrıldı.

galatasaray adim adim sampiyonluga habermeydan

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında İstanbulspor ile Galatasaray Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda karşılaştı. Mücadele sonunda Galatasaray, İstanbulspor’u 2-0 yenerek, sahadan 3 puanla ayrıldı.

Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u Mauro Icardi’nin biri penaltıdan attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Süper Lig’de 17 kez fileleri havalandırdı. Icardi, ayrıca son 6 mücadelede 8 gol attı.

Karşılaşmanın 45+7. dakikasında topu kapan Icardi, penaltı noktasına hareketlenen Milot Rashica’ya pasını aktardı. Bu futbolcu, Duhan Aksu’nun müdahalesine karşın kayarak vurdu ancak top yandan auta çıktı. Devam kararı veren hakem Tugay Kaan Numanoğlu, VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi ve penaltı noktasını gösterdi.

İlk yarının son dakikalarında 45+11. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına gelen Mauro Icardi, sert bir şutla topu filelere göndermeyi başardı: 0-1.

Bu golden iki dakika sonra Kerem Aktürkoğlu’nun sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği yerden ortasında Okan Erdoğan’a çarpan top kendi kalesine doğru yönelirken, Mauro Icardi çizgi dibinde yaptığı vuruş ile topu ağlara gönderdi. VAR sisteminin incelemesi sonrası gol Mauro Icardi’nin ofsaytta olması nedeniyle hakem tarafından iptal edildi.

Karşılaşmanın 89. dakikasında Kerem’in ara pasında ceza sahası içi sağ çaprazında dar açıda topla buluşan Icardi’nin vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 0-2

Galatasaray’ın İtalyan futbolcusu Nicolo Zaniolo, oyuna girdikten 6 dakika sonra kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla lider Galatasaray, puanını 76’ya çıkardı. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 8’e yükseltti. Galatasaray, aynı sayıda maç yaptığı Beşiktaş’a karşı da 8 sayılık puan farkı yakaladı.

İstanbulspor ise 32. maçında 17. kez mağlup oldu ve 35 puanda kaldı.

Son haftalardaki iyi performansıyla küme düşme hattından çıkan İstanbulspor, ligde 5 maç sonra mağlup oldu.

Galibiyeti kendilerini desteklemek için gelen taraftarıyla kutlayan sarı-kırmızılı futbolcularda bu sezon geleneksel hale gelen galibiyet üçlüsü tezahüratını Victor Nelsson yaptırdı. Galatasaray taraftarı, ayrıca maç sonunda teknik direktör Okan Buruk’a da sevgi gösterisinde bulundu.

Galatasaray, önümüzdeki hafta taraftarı önünde Sivasspor’la kozlarını paylaşacak. İstanbulspor ise Kasımpaşa’ya konuk olacak.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Abdullah Bora Özkara, Cem Özbay

İstanbulspor: Jensen, Duhaney, Okan Erdoğan, Mehmet Yeşil, Duhan Aksu, Ba, Onur Ergün, Muammer Sarıkaya, Rroca (Dk. 64 Emir Kaan Gültekin), Ethemi (Dk. 63 Lokilo), Eze (Dk. 83 Guri)

Galatasaray: Muslera, Dubois (Dk. 79 Kaan Ayhan), Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Oliveira (Dk. 46 Midtsjö), Torreira, Mertens (Dk. 79 Barış Alper Yılmaz), Rashica (Dk. 69 Zaniolo), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 90 Berkan Kutlu), Icardi

Goller: Dk. 45+11 (Penaltıdan) ve Dk. 89 Icardi (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 75 Zaniolo (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 41 Rroca, Dk. 45+9 Duhan Aksu, Dk. 83 Okan Erdoğan (İstanbulspor), Dk. 71 Midtsjö (Galatasaray)
..

Exit mobile version