Galatasaray 2-1 Kasımpaşa

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 11. haftasında RAMS Park'ta Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

galatasaray 2 1 kasimpasa habermeydan

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında RAMS Park’ta Kasımpaşa’yı 2-1 mağlup etti.

Heyecan dolu mücadelede ev sahibi ekibin golleri 33 ve 51. dakikalarda Wilfried Zaha’dan geldi. Kasımpaşa’nın golü 54. dakikada Omeruo’dan geldi.

Maçın 33. dakikasında kasımpaşa yarı sahasında Gomis’ten topu kapan Zaha, ceza sahası dışından çok sert bir vuruşla topu kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-0.

İkinci yarının 51. dakikasında sağ kanatta topla buluşan Ziyech’in kale sahasına yerden gönderdiği pasta Icardi topukla arkaya bıraktı. Bu noktada Kasımpaşa savunma topu uzaklaştırmak isterken, top ceza sahası içi sol çaprazındaki Zaha’da kaldı. Bu futbolcu yerden bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-0.

Karşılaşmanın 54. dakikasında soldan kazanılan korner atışında Kasımpaşa’lı Aytaç Kara’nın kale sahasına gönderdiği ortaya ön direkte iyi yükselen Omeruo kafayı vurdu. top Muslera’nın sağından ağlara gitti: 2-1.

Fernando Muslera, müsabakanın 55. dakikasında ceza sahası içine sol taraftan giren Mamadou Fall ile çarpıştı. Bu pozisyon sonrasında sol kolundan sakatlanan Muslera oyuna devam edemedi. Deneyimli kalecinin yerine 59. dakikada Günay Güvenç oyuna dahil oldu.

Galatasaray, ligde geçen hafta görev alan oyunculardan Angelino, Kerem Demirbay ve Dries Mertens yedeğe çekildi. Kasımpaşa karşılaşmasında bu futbolcuların yerlerine Victor Nelsson, Kaan Ayhan ve Hakim Ziyech forma giydi.

Galatasaray’da savunma oyuncusu Victor Nelsson 9, orta sahada görev alan Hakim Ziyech ise 7 maç aradan sonra ilk 11’de görev aldı.

Ligde yoluna namağlup devam eden Galatasaray, üst üste 10. galibiyetini aldı ve puanını 31’e çıkardı. 2 maçlık galibiyet serisi sona eren Kasımpaşa ise haftayı 18 puanla tamamladı.

Galatasaray, gelecek hafta Hatayspor’a konuk olacak. Kasımpaşa ise Kayserispor’u konuk edecek.

Galatasaray 2-1 Kasımpaşa

Stat: RAMS Park

Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral, Deniz Caner Özaral

Galatasaray: Muslera (Dk. 59 Günay Güvenç), Boey, Nelsson, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Torreira, Kaan Ayhan (Dk. 75 Oliveira), Ziyech (Dk. 60 Tete), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 82 Halil Dervişoğlu), Zaha (Dk. 82 Barış Alper Yılmaz), Icardi

Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Omeruo, Sadık Çiftpınar, Ben Ouannes, Gökhan Gül (Dk. 84 Saddiki), Gomis (Dk. 71 Yasin Özcan), Hajradinovic, Aytaç Kara (Dk. 90+7 Erdem Çetinkaya), Fall, Ngoy

Goller: Dk. 33 ve Dk. 51 Zaha (Galatasaray), Dk. 54 Omeruo

Sarı kartlar: Dk. 21 Fall, Dk. 65 Winck, Dk. 90+5 Saddiki (Kasımpaşa), Dk. 45+2 Boey, Dk. 65 Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray)

 

Exit mobile version