Fraport TAV Antalyaspor:1 – Fenerbahçe:2

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor'u Batshuayi'nin golleriyle 2-1 mağlup etti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Antalyaspor Fenerbahce Habermeydan 1

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Antalyaspor ile Fenerbahçe, Corendon Airlines Park’ta karşı karşıya geldi. Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada rakibini Michy Batshuayi’nin golleriyle 2-1 mağlup ederek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Maça Antalyaspor hızlı başladı ve 14. dakikada Haji Wright’ın golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe beraberlik şansını 2 topunun direkten dönmesiyle kaçırdı. İlk yarının geride kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve ilk yarı Antalyaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe İkinci yarıya etkili başladı. Maçın 55. dakikasında Fenerbahçe, golcüsü Michy Batshuayi’nin golü ile beraberliği yakaladı. Beraberlik golünden 6 dakika sonra 61. dakikada Antalyaspor ceza sahası içinde Güray’ın eline çarpan top nedeniyle VAR incelemesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi.Topun başına geçen Batshuayi kendisinin ve Fenerbahçe’nin ikinci golünü kaydederek takımını zorlu deplasmanda 2-1 öne geçirdi. Antalyaspor kalan dakikalarda Haji Wright’ın kafa vuruşu direkten döndü. Maçın 90+8. dakikasında Antalyaspor’un attığı gol ofsayt nedeniyle sayılmadı.

Mücadeleyi 2-1 kazanan Fenerbahçe puanını 35’e çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Antalyaspor ise 16 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray’ı Kadıköy’de konuk edecek. Antalyaspor ise Hatayspor’a konuk olacak.

Exit mobile version