Fransa, Hollanda’yı farklı yendi

Fransa, Euro 2024 elemelerindeki ilk maçında Hollanda'yı 4-0 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başladı.Fransa'da kaptanlık bandıyla ilk maçına çıkan Kylian Mbappe attığı iki golle maçın yıldızlarından birisi oldu.

Fransa Hollandayi farkli yendi Habermeydan

EURO 2024 Elemeleri B Grubu ilk maçında Fransa, sahasında grubundaki en önemli rakibi Hollanda’yı konuk etti. Son Dünya Kupası finalisti olan Fransızlar, rakibi Hollanda’yı 4-0 gibi rahat bir skorla mağlup etti ve turnuvaya 3 puanla başladı.

Fransa’ya galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Antoine Griezmann, 8. dakikada Dayot Upamecano ile 21 ve 88. dakikalarda Kylian Mbappe (2) kaydetti. Hollanda’da ise Memphis Depay, uzatma dakikalarında penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Fransa Milli Takımı’nda Kylian Mbappe, kaptan olarak ilk maçına da böylelikle çıkmış oldu. Bir önceki kaptan Griezmann da ülkesi adına bu mücadelede iyi bir performans sergiledi.

Fransa, gruptaki bir sonraki maçında İrlanda Cumhuriyeti ile 27 Mart’ta deplasmanda karşılaşacak. Hollanda ise aynı tarihte sahasında Cebelitarık’ı konuk edecek.

Exit mobile version