Florian Wirtz’e Liverpool Da Talip Oldu!

Birçok Avrupa devinin takip ettiği Leverkusen'in yıldızı Wirtz, son günlerde Liverpool'un da listesine girdi.

wirtz 1

Almanya Bundesliga’da uzun bir süredir liderlik koltuğu Bayer Leverkusen’in elinde. İlk 10 maçtaki tek puan kaybını Bayern Münih deplasmanında aldığı beraberlikle yapan Alman ekibi, Xabi Alonso liderliğinde 20 yıldan fazla bir sürenin ardından şampiyonluk yarışı içerisinde. Sezon başında yaptıkları nokta atışı hamleler ve geçtiğimiz sezondan bu yana süregelen taktiksel dönüşüm sayesinde bu noktaya gelen Leverkusen, şimdiden birçok oyuncusunun büyük ekiplerin radarına girmesine karşı koyamamakta.

Bayer Leverkusen’in uzun bir süredir dev ekipler tarafından istenen yıldızı Florian Wirtz ise, bir sezonluk aranın ardından yeniden Premier Lig’den yüklü bonservis bedelli teklikler alabilir. Geçtiğimiz sezon yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle kulübünde kalan Alman oyuncu, bu sezonki performansıyla birçok büyük takımı etkilemeyi başardı. Yakın dönemde Chelsea ve Arsenal’da boy gösteren Havertz’in ardından takıma monte edilen Wirtz, Almanya Milli Takımı hücumu için de önemli bir silah olarak görülüyor.

Almanya’da çıkış gösteren her oyuncuda olduğu gibi, Wirtz’de de kapıyı ilk çalan takımın Bayern Münih olması bekleniyor. Şu anda piyasa değeri 85 milyon euro olarak değerlendirilen genç yıldızın, kariyerine Almanya’da devam etmeye sıcak bakmadığı iddia ediliyor. Bu sebeple Wirtz transferi için Premier Lig ekiplerinin bir adım daha öne çıkması olası görülüyor. Manchester City ve Chelsea’nin sezon sonu için Bayer Leverkusen’le temasa geçtiği iddia edilse de, son dönemde çıkan iddialarda Liverpool’un da adı anılmakta.

İngiliz basınında çıkan iddialara göre, Wirtz transferi için Liverpool da devreye girmeye hazırlanıyor. Sezon başında orta sahasında dev bir dönüşüme imza atan Premier Lig devi, hem hücumda hem de orta sahada oynatabileceği Alman yıldız için kesenin ağzını açacak. Liverpool menajeri Jürgen Klopp’un takımında görmeyi çok istediği Wirtz’in, 3 Premier Lig devi içerisinden kariyerine dair en iyi planı sunan ekibe gitmesi bekleniyor. Manchester City’nin De Bruyne’nin yerine düşündüğü 20 yaşındaki oyuncu, Liverpool’da ise Suudi Arabistan’a gideceği konuşulan Salah’ın yerine eklenebilir.

Bayer Leverkusen yönetimi ise, Wirtz’in satışını Haziran ayından önce düşünmediğini birçok kez beyan etti. Dev ekiplerden bazılarının Ocak ayında da yıldız isme teklif götürdüğü konuşulurken, Leverkusen’in şampiyonluk yarışında olmayı gerekçe göstererek bu teklifleri reddettiği iddia edildi. Takımın hücumdaki en yaratıcı oyuncularından olan Florian Wirtz, Leverkusen’in alt yapısından yetişmesinin de etkisiyle kulübüne beklenenden çok daha yüksek bir bonservis ücreti kazandırabilir.

Bu sezon 15 maçta forma giyen Wirtz, 6 gol 9 asistlik skor katkısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Exit mobile version