Ferdi Kadıoğlu’na Arsenal Kancası!

Fenerbahçe'nin yıldız ismi Ferdi Kadıoğlu, Türkiye'nin Almanya'yla oynadığı maçta Arsenal scoutları tarafından izlendi.

ferdi 1

Yaz aylarında yaptığı transferlerle birlikte şampiyonluk mücadelesini sürdüren Fenerbahçe, 2018’den bu yana oyuncu satışlarından yüklü miktarlar kazandı. Neredeyse her sezon bir yıldızını Avrupa’ya gönderen sarı lacivertliler, bu alandaki en büyük maddi kazanımını ise geride bıraktığımız yaz döneminde elde etti. Yalnızca Arda Güler ve Attila Szalai satışlarından 30 milyon eurodan fazla para kazanan Fenerbahçe, önümüzdeki yıllarda da transfer bütçesini satılan oyuncular aracılığıyla karşılamayı hedefliyor.

Önceki sezonlarda kadroda parlayan birçok isimle yollarını ayırmak durumunda kalan yönetim, bu sezon da benzer bir kaderi yaşayabilir. Geçtiğimiz yazda da teklif aldığı bilinen Ferdi Kadıoğlu ve Osayi-Samuel gibi yıldızların, bir sonraki yaz döneminde takımdan ayrılması muhtemel görülüyor. Bu sezonki performanslarıyla da Avrupa devlerinin radarına giren Fenerbahçe’nin genç isimleri, sarı lacivertlilerin istikrarlı bir tablo çizmesinde de önemli rol oynamakta. Fenerbahçe’de yıldızını parlatan isimlerin Avrupa’da da başarılı olması, yönetimin al-sat dengesini çok daha iyi bir şekilde yapmasını sağlayabilir.

Günümüzdeki Fenerbahçe kadrosunun en eski oyuncusu olan Ferdi Kadıoğlu ise, son yıllarda bek rolüne adapte oldu ve bu sayede Avrupa devleri tarafından izlenen bir isim haline geldi. Vitor Pereira döneminde sol ve sağ kanat bek pozisyonlarında oynayan deneyimli oyuncu, İsmail Kartal ve Jesus dönemlerinde de bu pozisyonların vazgeçilmezi oldu. Yakın dönemde Türkiye Milli Takımı’nda da oynamaya başlayan yıldız isim, Cumartesi günkü Almanya maçında da dikkatleri üzerine çekti. Basına yansıyan bilgilerde, Ferdi’nin bu maçta Arsenal tarafından yakından takip edildiği bulunmakta.

Deplasmanda Almanya’yla oynanan mücadelede yıldızını parlatmayı başaran Ferdi Kadıoğlu, Avrupa standartlarında bir bek oyuncusu olduğu konusunda birçok övgü aldı. 2022’den bu yana Napoli tarafından takip edildiği bilinen milli oyuncu, son dönemlerde ise Arsenal’ın radarına girdi. Arsenal scout ekibinin Trabzonspor maçını da tribünden izlediği ve her iki mücadelede de Ferdi’ye olumlu not verdiği öğrenildi. Arsenal’ın şu anda herhangi bir bek sorunu yaşamadığı bilinse de, Ferdi’nin çok yönlülüğü sayesinde Topçular’ın tercihi olabileceği iddia ediliyor.

Bek pozisyonunun yanı sıra orta alanda ve kanatlarda da forma giyebilen Ferdi, Napoli’yle birlikte diğer İtalyan devlerinin de takibinde. Milan ve Inter tarafından da izlendiği öğrenilen 24 yaşındaki oyuncu, bu iki dev ekipte ise ilk 11’e transfer edilebilir. Her iki takımın da beklerdeki yıldızlarının satılma ihtimalinin bulunması, bu isimler yerine Ferdi’nin monte edilme ihtimalini arttırıyor. Ayrıca yıldız ismin birden fazla mevkide oynayabilmesi de, Fenerbahçe’nin pazarlıklarda elini fazlaca kolaylaştıracak özellikler arasında.

2018’de NEC Nijmegen’den transfer edilen Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe kadrosunun şu anki en eski oyuncusu konumunda. Genç yaşta sarı lacivertli formayı giymeye başlayan yıldız isim, 6 sezonluk Fenerbahçe kariyerinde 166 maça çıktı ve 15 gol 20 asist kaydetme başarısını gösterdi.

Exit mobile version