Ferdi Kadıoğlu İçin Juventus İddiası!

Fenerbahçe'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Ferdi Kadıoğlu; İtalya'nın dev ekibi tarafından takip ediliyor.

ferdi 1

Bu sezon itibarıyla lige havlu atan Juventus, önümüzdeki sezonun planlarını yapmaya başladı. Mali kayıtlarda yapılan usulsüzlük sebebiyle 15 puanı silinen Torino ekibi; zirve yarışından orta sıralara gerilemiş oldu. Bu sebeple Avrupa kupaları ihtimalini sadece İtalya Kupası’ndan bekleyen Juve; kadrosunda önemli bir yenileme süreci başlatıyor. Mali sıkıntıları çözebilmek adına küçülmeye gitmesi beklenen yeni yönetim; büyük yıldız transferi yerine, genç ve potansiyelli isimleri tercih edecek. Yıldız isimlerle ise yol ayrımı yakın. Takımın Avrupa kupalarına kalması halinde çok daha rahat bir biçimde devam edeceği öngörülen yenileme süreci; ülkemizden bir ismin de katılacağı bir kadroyla gün yüzüne çıkabilir.

Juventus’un gençleştirme ve maliyet düşürme operasyonundaki ilk isimlerden biri ise; İtalyan basınında yansıyan bilgilere göre Ferdi Kadıoğlu olacak. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Juan Cuadrado’nun yerine alınması beklenen milli oyuncu, Massimiliano Allegri’nin ilettiği transfer raporunda üst sıralarda yer alıyor. Fenerbahçe’de neredeyse her mevkide görev alan 23 yaşındaki oyuncu; özellikle de beklerde gösterdiği performansla takdir toplamıştı. Juventus teknik heyeti de, sağ kanat bekinde Ferdi’yi konumlandırmayı hedefliyor.

Takımın önemli yıldızlarının büyük bir kısmını göndermesi beklenen Juventus; elde edeceği bonservis havuzu ile yeni isimlere yönelmek istiyor. Alt yapıdan çıkan Fagioli ve Miretti’nin istikrar sağlamasıyla birlikte bu plana geçmeyi kararlaştıran Juve’nin yeni yönetimi; Vlahovic, Szczesny, Cuadrado, Bonucci gibi önemli figürlerle ise yol ayrılığına gitmeyi planlıyor. Maaş yükünü ve bonservis ücretlerini kısıtlamak isteyen Torino ekibi; Ferdi ve daha birçok potansiyelli isimle yeni yapısını kurmayı amaçlıyor.

Milan ve Napoli’de Ferdi’yi İstiyor!

Fenerbahçe’de yakaladığı çıkış sayesinde Avrupa devlerinin radarından çıkmayan Ferdi Kadıoğlu; Milan ve Napoli’nin de transfer listesinde yer alıyor. Napoli’nin Kim Min-jae ve Eljif Elmas transferlerinden çok memnun olması; Ferdi’nin de Güney İtalya ekibi için önemli hedefler arasında olmasını sağladı. Türkiye Milli Takımı’nda bulunmasına rağmen Hollanda pasaportuna da sahip olan Ferdi; İtalyan ekiplerinin yabancı kontenjanına girmemesi avantajını da kullanabilir. Milan’ın da takipte olduğu yıldız isim için, Juventus’un erken davranma ihtimali yüksek görülüyor. İtalyan basınının iddialarında, Juve’nin sezon bitmeden imza attırmayı deneyeceği konuşuluyor.

Bu sezon yalnızca 3 asist yapmasına rağmen performansıyla Fenerbahçe taraftarının takdirini kazanan Ferdi; Fenerbahçe yönetimi için de en önemli gelir kapılarından biri olarak görülüyor. Sarı lacivertli ekibin, Ferdi için 15-20 milyon euro arasında bir rakam talep etmesine kesin gözüyle bakılıyor. 2018’de NEC Nijmegen’den Fenerbahçe’ye transfer olan başarılı oyuncu; takımın en tecrübeli isimlerinden biri olması sebebiyle, taraftarların gözdesi olarak biliniyor.

Exit mobile version