Fenerbahçe’ye Timo Werner İddiası!

Hücum rotasyonuna takviye yapma ihtimalini değerlendiren Fenerbahçe, Timo Werner'i gündemine aldı.

werner 1

Ocak ayı transfer döneminin açılmasına çok az kaldı. Kış aylarında da transfer gündeminden ayrı kalmamak isteyenler, şimdiden piyasadaki iddiaları takip etmeye başladı. Süper Lig’deki Fenerbahçe – Galatasaray rekabetinin transfere de yansıması beklenmekte. Her iki takımın da iddialı oyuncularla anılacağı tahmin ediliyor. Sezon başında aldığı yaralarla şampiyonluk iddiası azalan Trabzonspor ve Beşiktaş ise, bir sonraki sezonu düşünerek hamlelerini gerçekleştirecek.

Stoper ve orta sahaya birer takviye yapmasına kesin gözüyle bakılan Fenerbahçe, Kasım ayının ilk günlerinde her iki pozisyonda da eksiklerinin sonuçlarıyla yüzleşti. Stoper tandeminin tamamına yakınının sakatlanması ve bir süre daha dönememe ihtimalleri, savunma hamlesi planının baş nedeni oldu. Orta alandaki istikrar problemi ve sezon başından bu yana belirtilen 6 numara eksiği ise, planlamada bu bölgeye yaz aylarında kaynak ayırılmaması sonucunda yeniden kendisini hissettirdi. Ancak Fenerbahçe yönetiminin hücuma da takviye yapacağı iddia edilmeye başlandı.

Edin Dzeko’dan beklediği verimi almayı başaran Fenerbahçe, yedeği Batshuayi’den ise istediği performansı görememekte. Kanatlarda ve santrforda da görev alabilen Joshua King ise, sakatlar kervanına katılan bir diğer isim olmuştu. Hücumdaki verimli alternatif sayısında istediği noktada olmadığını fark eden teknik heyet, yönetimden ileri hat için de takviye istedi. Hem kanatlarda hem de forvette görev alabilecek profil için düşünülen ilk isimlerden biri, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe’nin radarına takıldı.

RB Leipzig’e geçtiğimiz yıl geri dönen Timo Werner, takıma yeni katılan hücumcu yıldızların gerisinde kaldı. Sesko, Openda ve Simons gibi yıldızlarla rekabet etmekte zorlanan Alman oyuncu, EURO 2024’te forma şansı bulma ihtimali için 6 aylığına farklı bir kulübe gitmeyi planlıyor. Kulübünden ayrılmak için izin isteyen ve Leipzig’den bu konuda onay alan yıldız isim, Avrupa’da birçok ekibin gündemine gelmekte. Chelsea deneyimi sonrası en üst seviyelerde şans bulması beklenmeyen deneyimli hücumcu, fazla süre alabileceği herhangi bir takımda form tutmayı planlıyor.

İngiliz basınında çıkan iddialara göre, Premier Lig’den birçok orta sıra takımıyla birlikte Fenerbahçe de Werner transferi için adaylardan biri olarak gösteriliyor. Yıldız oyuncuyu satın alma opsiyonuyla birlikte kiralamayı hedefleyen sarı lacivertliler, tecrübeli yıldıza istediği forma garantisinin biraz altında şans vermeyi taahhüt edebilir. Özellikle de Konferans Ligi ve Süper Lig’in aynı anda devam ettiği dönem için düşünülen Werner’in, Fenerbahçe’ye bu sezon adapte edilen oyuna kısa sürede alışacağı öngörülüyor. Özellikle de pres oyununda oldukça başarılı skor istatistiklerine ulaşabildiği bilinen Alman oyuncu, sarı lacivertlilerin hücumundaki bir diğer yıldız olarak öne çıkabilir.

Stuttgart’ta futbol kariyerine başlayan ve burada yıldızını parlatan Timo Werner, 2016 yılına dek Stuttgart’ın önemli simalarından biri oldu. 23 milyon euro karşılığında Leipzig’e geçen yıldız isim, Doğu Alman ekibinde de önemli işlere imza attı. Takımının Şampiyonlar Ligi finaline kaldığı dönemde de hücum hattında yer alan Werner, bu dönemin hemen ardından 53 milyon euro karşılığında Chelsea’ye imza attı. Chelsea’de kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi zaferine ulaşan yıldız oyuncu, buna karşın iki sezonluk İngiltere kariyerinde bekleneni veremedi ve 2022 yazında Leipzig’e döndü. Bu sezon 13 maçta forma şansı bulan Werner, 2 gol 1 asiste imza attı.

Exit mobile version