Fenerbahçe’ye Ocak’ta Stoper Takviyesi

Stoper rotasyonunda birtakım aksaklıklar yaşayan Fenerbahçe, Ocak'ta bu bölgeye takviye yapmak istiyor.

rocha 1 1

Sezon başında birçok mevkide önemli güncellemeler yapan Fenerbahçe, yapılan transfer harekatının karşılığını fazlasıyla almakta. İlk 17 maçının tamamından galip ayrılan sarı lacivertli ekip, bu seriyle birlikte ligdeki en iyi başlangıç rekorunun da sahibi oldu. İsmail Kartal yönetiminde son yılların en başarılı grafiğini yakalayan Fenerbahçe, hem hücumda hem de savunmada istikrarlı bir takım hüviyetine büründü. Avrupa’da da iddialı bir ekip haline gelinmesi ise, Fenerbahçe’nin bu sezonki hedeflerini daha da yükseltmesini sağladı.

Savunma hattının bel kemiği ismi Attila Szalai’nin gitmesiyle birlikte bu bölgede de transfer harekatına girişen Fenerbahçe; Udinese’den Rodrigo Becao ve Strasbourg’da Alexander Djiku’yu renklerine bağlamıştı. Her iki isimden de yüksek seviyede performans alan sarı lacivertliler, aynı bölgede iki talihsiz sakatlıkla karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz sezonun tamamına yakınını sakatlıkla boğuşarak geçiren Luan Peres, bir kez daha sakatlandı ve ameliyat oldu. Sezonu büyük ölçüde kapattığı öngörülen Brezilyalı yıldız, Ocak ayı itibarıyla gönderilmesi beklenen isimler arasına girdi. Savunmanın emektar ismi Serdar Aziz de, sakatlık ve iyileşme sürecinin uzaması nedeniyle yaklaşık 1.5 ay sahalarda yer alamayacak.

Serdar ve Luan Peres’in yokluğunun yanı sıra, Alexander Djiku’nun da Afrika Uluslar Kupası’nda boy göstereceği neredeyse kesinleşti. Ganalı yıldızın da minimum 1 ay kadroda yer alamama ihtimali, Fenerbahçe’nin stoper arayışına girmesine yol açtı. Yerli havuzundan hiçbir oyuncuya sıcak bakmayan İsmail Kartal, bu bölgeye yabancı ve Djiku sonrasında rotasyon rolüne uyum sağlayacak bir ismi transfer etmek istiyor. Sportif direktör Mario Branco’nun yakın zamanda menajerlerle temasa geçtiğinin görülmesi ise, birçok ihtimalin belirmesine yol açtı.

Devre arası listesinde 6 numara hamlesinin yanına stoper takviyesi de ekleyen Fenerbahçe yönetimi, transfer çalışmalarına erkenden başladı. Basında yer alan bilgilere göre, Sferico Sports Management’ın sahibi Igor Campenelli ve Fenerbahçe sportif direktörü Mario Branco’nun transferler nedeniyle yoğun bir görüşme trafiği içinde oldukları konuşulmakta. Bu iddialardan yola çıkılarak yapılan araştırmalarda ise, Campenelli’nin şirketinden olan Willyan Rocha için Fenerbahçe’nin teklif yapma ihtimalinin bulunduğu ortaya çıktı.

Willyan Rocha’nın Instagram üzerinden Fenerbahçe’yi ve kulüpte oynayan bazı oyuncuları takip etmesi ise, transfer iddialarının daha da ciddi bir hale gelmesine neden oldu. Sözleşmesi 2025 yılında sona erecek 28 yaşındaki oyuncu için, Fenerbahçe’nin 4-5 milyon euroyu aşmayacak bir teklif yapması bekleniyor. Deneyimli savunmacıyı rotasyon oyuncusu olmaya ikna etmeyi hedefleyen sarı lacivertliler, 6 numara takviyesinden çok daha önce savunmaya bir ekleme yapmak durumunda.

2022 yazından bu yana CSKA Moskova formasını giyen Willyan Rocha, 2017 yılında ise Portekiz’de Avrupa kariyerine başladı. Flamengo ve Gremio dönemlerinin ardından Portekiz ekibi Cova Piedade’ye transfer olan Rocha, 2019’a dek burada forma giydi. 2019’da rotasını Portimonense yönünde değiştiren Brezilyalı savunmacı, takımının Portekiz’de en üst lige çıkmasında büyük katkı sağladı. 3 yıllık Portimonense döneminde istikrarlı bir görünüm sergileyen Rocha, geçtiğimiz sezon 2 milyon euro bedelle Rusya’nın yolunu tutmuştu.

Exit mobile version