Fenerbahçe’ye Ismael Saibari Sürprizi!

Bir süredir Lazar Samardzic transferinde mesafe kat etmeye çalışan Fenerbahçe, PSV'den Ismael Saibari'yi de gündemine aldı.

saibari 1

Yaz aylarını uzun bir süredir hareketli geçiren Fenerbahçe, bu dönemde de iddialı isimlerle anılmaya başlandı. Bu yazın ilk imzasını Fatih Karagümrük’ten Levent Mercan’a attıran sarı lacivertliler, geçtiğimiz günlerde ise Çağlar Söyüncü’nün bonservisini Atletico Madrid’den 8.5 milyon euro karşılığında almıştı. İlk iki hamlesini yerli oyuncu havuzuna yapan Fenerbahçe yönetimi, santrfor ve kanat transferlerini bir an önce tamamlayarak Şampiyonlar Ligi elemelerinde başarılı olmayı hedefliyor. Teknik direktör Jose Mourinho’nun talep ettiği takviyelerin kısa bir sürede gerçekleşmesi için çalışmalar sürüyor.

Santrfor transferinde Youssef En-Nesyri ve Ayoub El-Kaabi gibi isimler ön plana çıkarken, takımın tecrübeli yıldızı Edin Dzeko’nun kalıp kalmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Mourinho ve ekibi santrfor takviyesini bir an önce isterken, yönetim de Dzeko’nun kalma durumuna göre ikinci santrfor takviyesinin gerekli olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Öte yandan kanat forvet transferinde de birçok isimle adı anılan sarı lacivertli ekip, buraya yapacağı hamlesini de lig başlamadan nihayete erdirmek istiyor.

Orta Alana Teknik Bir İsim Gelebilir!

Kanat forvet ve santrforla birlikte 6 numara transferi için de şartları zorlayan Fenerbahçe, bir yandan da orta alanda teknik özellikleri kuvvetli bir oyuncuyu da renklerine bağlayabilir. Fred’in 6 numaraya geçeceği veya Szymanski’nin ayrılma ihtimalinin olduğu senaryolar için hazırlık yaptığı bilinen sarı lacivertliler, yakın döneme dek yoğun bir şekilde Lazar Samardzic’le anılmaktaydı. Ancak son günlerde Samardzic’in Avrupa’daki birçok dev ekipten teklif alması, Sırp oyuncunun transferini zorlaştırdı.

Yeni Hedef Saibari!

Samardzic’le henüz resmi bir görüşme yapmayan Fenerbahçe yönetimi, kulübü Udinese’den ise 20 milyon euro civarındaki bonservis beklentisini öğrendi. Oyuncunun farklı ekiplerle de temasa geçmesiyle birlikte, profil olarak Samardzic’e benzeyen bir başka isim gündeme geldi. Hollanda basınında çıkan iddialara göre, Fenerbahçe’nin orta saha takviyesi olarak düşündüğü yeni isim Ismael Saibari olabilir. PSV’nin bu yılki Eredivisie şampiyonluğunda kilit rol oynayan Faslı orta saha, sarı lacivertliler için önemli hedeflerden biri olabilir.

Fenerbahçe yönetimi ve teknik heyeti, Samardzic transferinde hüsrana uğranması durumunda Saibari’yi almaya sıcak bakıyor. Yükselişte ve teknik kapasitesiyle ligde fark yaratma ihtimali bulunan bir isim olması, tıpkı Samardzic’te olduğu gibi Saibari’de de taraftarların heyecan seviyesi yükseldi. Oyunun özellikle de hücum yönünde etkili bir profil olan 23 yaşındaki oyun kurucu, Fenerbahçe’nin uygun bir ücret ve önümüzdeki yıllar için transfer hedefi sunması halinde Türkiye’ye gelmeye sıcak bakabilir.

Ismael Saibari Kimdir?

İspanya’da dünyaya gelen ve futbol kariyerine Belçika’da başlayan Ismael Saibari, Anderlecht ve Genk altyapılarında yetişti. U21 seviyesindeyken Genk’ten PSV’ye transfer edilen 23 yaşındaki oyuncu, Hollanda devinde geçirdiği ilk 2 sezonda beklentileri fazlasıyla karşıladı. Bu sezon Eredivisie’yi önemli bir farkla kazanan PSV’de yıldızlaşan Saibari, Hollanda deviyle çıktığı 61 maçta 8 gol 7 asiste imza attı.

Exit mobile version