Fenerbahçe’ye Batshuayi Yerine Burkardt İddiası!

Santrfor rotasyonundaki Batshuayi'nin ayrılma ihtimali, Fenerbahçe'de Alman golcü Burkardt'ın gündeme gelmesine neden oldu.

burkardt 1

Yaz aylarında kadrosunda büyük bir dönüşüm yapan Fenerbahçe, kale de dahil olmak üzere neredeyse tüm mevkilerde yeni isimlerle sezona başladı. Transferlerde büyük ölçüde başarı elde ettiği görülen sarı lacivertliler, Temmuz ayından bu yana oynadığı 17 maçın tamamını kazandı. Geçtiğimiz sezondan kadroda kalan İrfan Can Kahveci, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek ve Osayi-Samuel gibi isimlerin performansları da taraftarı mutlu ederken; bir önceki sezonun parlayan isimlerinden bazılarında taraftarların ve yönetimin soru işaretleri bulunuyor.

Bu sezon takıma katılan Edin Dzeko, santrfor pozisyonunun bir numaralı tercihi oldu. Geride kalan sezonda Valencia’yla çift forvet oynayan Michy Batshuayi ise, önceki yıldan takımda yer alan tek hücumcu oldu ve Dzeko’nun yedeği konumuna geriledi. Fenerbahçe’nin birçok maçında forma şansı bulmayı sürdüren Belçikalı yıldızın, Ağustos ayının sonlarında gelen bazı teklifleri reddettiği de biliniyor. Buna karşın Fenerbahçe’nin ana yapılanmasında kendisine yer bulamadığını düşünen deneyimli golcü, takımdan ayrılma fikrine sıcak bakmaya başladı.

Sezon sonunda kontratı sona erecek Batshuayi için, Ocak ayında gelebilecek tekliflerin değerlendirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu sezonki maçlarında taraftarların bir kısmının eleştirdiği bilinen Belçikalı golcü, İngiltere ve Fransa’daki birçok ekibin transfer listesinde yer alıyor. Sözleşmesindeki uzatma opsiyonu kullanılarak daha yüksek bir bonservis bedeliyle satılma ihtimali bulunan Batshuayi, teknik heyetle yapacağı görüşmeler sonrasında ayrılık kararına yön vermeyi planlıyor. Avrupa maçlarında beklenenden çok daha fazla süre alan yıldız isim, ayrılmak için sözleşmesinin sona ereceği bu sezon sonunu da bekleyebilir.

Batshuayi’nin ayrılma ihtimaline karşı tedbirini kısa sürede almayı hedefleyen Fenerbahçe yönetimi, Mainz forması giyen Alman golcü Jonathan Burkardt’ı listesine aldı. Son iki sezondur Bundesliga’da istikrarlı bir performans sergileyen 23 yaşındaki santrfor, Almanya Milli Takımı’na henüz çağrılmadı. Ancak U21 seviyesinde 20 kez ülkesinin formasını terletti. Geçtiğimiz sezonki sakatlığı nedeniyle büyük takımların radarında gerileyen golcü oyuncu, sezon sonunda kontratının sona ermesi nedeniyle yeniden transfer iddialarıyla gündeme geldi.

Fenerbahçe’nin Edin Dzeko’nun yedeği olarak düşündüğü Burkardt’a uzun vadeli bir kontrat önermesi bekleniyor. Dzeko sonrasında formayı devralma kapasitesinin olduğu düşünülen Alman yıldız, sunulacak teklifin tatmin edici olması halinde sarı lacivertli ekibe imza atabilir. Ocak 2021’de Osayi-Samuel’i de kontratının bitmesine 6 ay kala transfer eden yönetim, burada elde ettiği başarıyı yeniden tekrarlamayı hedefliyor. Batshuayi’nin takımda kalma kararı aldığı senaryoda ise, Burkardt için sezon sonundan itibaren başlayan bir teklif yapılabilir.

Darmstadt ve Mainz alt yapılarında eğitim alan Jonathan Burkardt, sakatlığı sebebiyle bu sezon henüz Mainz formasıyla tanışamadı. Hücumun her bölgesinde forma giyebilen Alman oyuncu, Mainz kariyerindeki 93 maçta 18 gol 9 asist yapma başarısını gösterdi.

Exit mobile version