Fenerbahçe’nin Satış Hedefi 100 Milyon Euro!

Geçtiğimiz yaz 56 milyon euroluk oyuncu satış rakamına ulaşan Fenerbahçe, 2024 yazında bu rakamı 100 milyon euroya çıkarmak istiyor.

ferdi

Yaz aylarında yaptığı oyuncu satışlarıyla gündemde önemli bir yer edinen Fenerbahçe, Ali Koç döneminin ilk günlerinden bu yana devam ettirdiği bu pratiği son yıllarda daha da geliştirdi. Arda Güler ve Attila Szalai gibi isimlerin satışlarından büyük rakamlar kazanan sarı lacivertliler, bu isimlere eklenen diğer satışlarla birlikte toplamda 56 milyon euroyu kar hanesine yazdırmış oldu. Sezon başında kasaya konulan paranın büyük bir kısmını transfer ücretlerine harcayan Fenerbahçe yönetimi, devre arasını ise satış yapmadan geçti. Ancak bu yaz da Fenerbahçe’nin büyük rakamlı transfer anlaşmalarında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kış transferinde 4 oyuncuyu renklerine bağlayan ve bu isimlerin hiçbirine bonservis ücreti ödemeyen Fenerbahçe, yeni sezona başlarken Rade Krunic’in zorunlu opsiyonunun devreye girmesi sebebiyle eksi rakamları görmek durumunda kalacak. Ancak takımdaki birçok önemli yıldızın Avrupa devleri tarafından izlenmesi, sarı lacivertli ekibin kısa sürede artıya dönen bir ibreyle karşılaşmasına neden olabilir. Ocak ayında dahi Ferdi Kadıoğlu, Sebastian Szymanski, Jayden Oosterwolde ve İsmail Yüksek için büyük rakamların önerildiği biliniyor. Bu tekliflerin tamamını reddeden yönetim, sezon sonunda oyuncuların da isteği doğrultusunda satış süreçlerini tamamlayabilir.

Takımdaki genç ve yetenekli isimlerin her geçen gün yıldızlarını parlatması, Fenerbahçe’nin kazanacağı gelirin miktarını da arttırmakta. Bu sezonki şampiyonluk yarışında başarılı performanslar sergileyen oyuncular, önümüzdeki sezon bu sayede Avrupa devlerinin yolunu tutabilir. Ferdi, Szymanski, İsmail ve Oosterwolde’nin devre arasında dahi 15-20 milyon euro civarında teklifler alması; yönetimin de iştahını kabarttı. Özellikle de Sacha Boey’in Bayern Münih’e 30 milyon euro karşılığında satılması, sarı lacivertlilerin 2024 yazı için 100 milyon euroluk satış yapma hedefini koymasına vesile oldu.

Fenerbahçe yönetimi ve sportif direktör Mario Branco, kadrodaki dört genç yıldız için çok daha büyük tekliflerin geleceğine inanıyor. Avrupa’nın en üst seviye takımlarının radarında olan Ferdi ve Szymanski için pazarlık kapısını 30-35 milyon euro civarında rakamlardan açması beklenen sarı lacivertli ekip; özellikle de Ferdi’nin satışında oldukça dikkatli davranmayı hedefliyor. Boey’den daha fazla bonservis bedeliyle satılması hedeflenen milli oyuncu, Süper Lig’in yeni rekorunu kırabilir. Szymanski’de de Ferdi’den gelecek rakamın benzeri ölçüde kazanımlar gelmesi hedefleniyor.

İsmail ve Oosterwolde için gelen 15 milyon euroya yakın teklifleri reddeden Fenerbahçe, bu rakamların yeniden önerildiği senaryoda dahi satış işlemlerini nihayete erdirebilir. Devre arasında takımın kritik parçalarını yollamamayı şiar edinen Başkan Ali Koç ve ekibi; 10 yıldır beklenen şampiyonluk yolunda kayıp yaşamamak adına satış işlemlerini tamamını sezon sonuna bıraktı. Devre arasında yollanan tüm isimleri rotasyonun geri plandaki figürlerinden seçen yönetim, eklemelerin büyük bir kısmını da bu yöndeki hamlelerle tamamladı.

Fenerbahçe’nin sezon başında ve devre arasında kiraladığı isimlerden de önemli rakamlar kazanması bekleniyor. Lincoln’ü kiralarken sözleşmesine 6 milyon euroluk satın alma opsiyonu ekleyen yönetim; Samet ve Crespo için 4 milyon, Joao Pedro için 3.5 milyon euroluk bedeller belirledi. Kirada olan bir başka önemli yetenek Emir Ortakaya’nın da Avrupa ekipleri tarafından takip edildiği, genç yıldıza da 5-6 milyon euro civarında bir teklifin götürüleceği konuşuluyor. Ali Koç veya Haziran’da gelecek yeni bir isim, her şeyin olumlu ilerlemesi durumunda Fenerbahçe’nin kasasında büyük bir transfer bütçesi bulabilir.

Exit mobile version