Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi Elemeleri’ndeki Muhtemel Rakipleri Belli Oldu!

Bu sezonu ligde ikinci tamamlayan Fenerbahçe, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde mücadele edecek.

fenerbahce 1

Süper Lig yarışı geçtiğimiz Pazar günü sona erdi. Bununla birlikte Avrupa’ya gidecek temsilcilerimizin rotası da netleşti. Şampiyonluğu elde eden Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde yalnızca play-off turunda mücadele verecek. Bu turu geçmesi halinde, yeni formattaki 36 takımlı lig sıralaması içerisine girebilecek. Ligi ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe ise, Galatasaray’a oranla çok daha zor bir süreçten geçecek. Devler Ligi’ne 2. ön eleme turundan başlayacak sarı lacivertliler, toplamda 3 eleme turundan da başarılı çıkması halinde lig aşamasına katılma hakkı elde edecek.

Bu sezon Konferans Ligi’nde elde ettiği çeyrek final başarısıyla adından söz ettiren Fenerbahçe, ülke sıralamasının son yıllardaki yükselişi sayesinde yeniden Şampiyonlar Ligi elemelerine kaldı. Geçtiğimiz yıl aynı sıralamayla Konferans Ligi elemelerinde mücadele veren sarı lacivertli ekip, önümüzdeki sezon yıldızlarla dolu kadrosuyla Kupa 1’in elemelerini geçmeye çalışacak. Ancak bu turların her birinde ülkelerinin güçlü takımlarıyla mücadele vermesi gerekecek.

23-24 Temmuz’da ilk maçını oynamaya hazırlanan Fenerbahçe, yeni sezona en erken başlangıç yapan takım olacak. 19 Haziran’da çekilecek kurada, Fenerbahçe’nin iki muhtemel rakibi bulunmakta. Sırbistan’ın köklü ekibi Partizan veya İsviçre Ligi’nin ikincisi Lugano, temsilcimizin kurada eşleşebileceği ekipler oldu. Geride bıraktığımız sezonda Beşiktaş’la Konferans Ligi gruplarında eşleşen Lugano, turnuvanın ilerleyen turlarını görememişti. Sırbistan ekibi Partizan ise, Konferans Ligi’ne play-off turunda veda etmişti.

2. ön eleme turunun rövanş maçları ise 30-31 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

Üçüncü Eleme Turundan İtibaren Güçlü Rakipler Var!

Fenerbahçe’nin Partizan veya Lugano’yu elemesi durumunda, 3. eleme turunda birbirinden iddialı ekiplerle karşılaşabilir. Fenerbahçe’yle birlikte 2. turdan gelen takımın da yer alacağı kurada, birçok dev ülkenin şampiyon olamayan ve elemelere kalan takımı bulunacak. Fransa’dan Lille, İskoçya’dan Glasgow Rangers, Avusturya’dan Salzburg ve Çekya’dan Slavia Prag; bu turda Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri olacak. Avrupa puanı bu dört takımdan daha geride olan Fenerbahçe; bu sezon Konferans Ligi son 16 turunda Fenerbahçe’nin elediği Union SG ve play-off turunda elediği Twente ile aynı torbada yer alacak.

Fenerbahçe’nin play-off turuna kalma durumunda ise, 3. ön eleme turunu geçen diğer üç takımdan ikisiyle eşleşecek. Bu eşleşmelerde yine Avrupa puanı ön planda olacak. Avrupa puanı kendisinden önde olan iki ekipten biriyle eşleşmesi beklenen sarı lacivertlilerin, bu turda da benzer zorlukta bir kulübü geride bırakması gerekecek.

Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turunun kuraları 22 Temmuz’da, maçları ise 6-7 Ağustos ile 13 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Play-off turunun kuraları ise 5 Ağustos’ta çekilecek. Bu tura kalan ekipleri, 20-21 Ağustos ve 27-28 Ağustos tarihlerinde lig aşamasına kalma mücadelesi verecek.

Avrupa kupalarına kalan diğer temsilcilerimizden Trabzonspor ve Başakşehir de, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde benzer tarihlerde eleme aşamaları oynayacak. Avrupa Ligi’nde boy gösterecek Trabzonspor’un ve Konferans Ligi’ndeki Başakşehir’in serüvenleri 24 Temmuz’da başlıyor. Türkiye Kupası’nın sahibi Beşiktaş ise, Ağustos ayının sonlarında oynanacak Avrupa Ligi play-off müsabakalarında yer alacak.

Exit mobile version