Fenerbahçe’nin Kovacic Israrı Sürüyor!

Orta saha takviyesiyle transferi tamamlaması beklenen Fenerbahçe, Mateo Kovacic için tüm imkanları zorluyor.

kovacic 1

Yeni sezonun ilk maçında Lugano’yu deplasmanda 4-3 mağlup eden Fenerbahçe, 2024-2025 sezonuna başlayan ilk Süper Lig takımı oldu. Sezon açılışından hemen önce üç ana hedefinden ilki olan Saint-Maximin’i renklerine bağlayan sarı lacivertliler, ikinci ana hedef En-Nesyri ile de anlaşmaya vardı. Faslı golcüyü bugün İstanbul’a getirmeye hazırlanan Fenerbahçe yönetimi, teknik direktör Jose Mourinho’nun istediği kadro yapısını oluşturmaya çok yaklaştı. Portekizli çalıştırıcının ilk 11’e istediği takviye sayısı 1’e indi.

Geçtiğimiz birkaç sezona oranla çok daha sakin bir transfer dönemi geçiren Fenerbahçe, 99 puan toplayan kadronun avantajını bu yıla da yansıttı. Jose Mourinho’nun oyunu hızlandırmak istediğini Haziran ayından bu yana dile getiren Fenerbahçe’nin yöneticileri, transfer çalışmalarını da bu hedef üzerinden şekillendirdi. Sol kanatta aranan hızlı ismin Allan Saint-Maximin olduğuna kanaat getiren yönetim ve teknik heyet, santrforda ise En-Nesyri transferiyle gol yüzdesini arttırmayı ve oyunu daha da güçlü hale getirmeyi amaçlıyor. Ancak orta sahaya gelecek ismin kim olduğu henüz tam anlamıyla bilinmiyor.

Yeni Hedef Kovacic!

Fenerbahçe’nin sezon başından bu yana gündeminde olan orta saha oyuncularından Pierre-Emile Höjbjerg, dün itibarıyla resmen Fransız ekibi Marsilya’nın oyuncusu oldu. Bir diğer hedef olan McKennie’nin durumu ise belirsizliğini koruyor. Ancak son günlerde Fenerbahçe için gündeme sürpriz bir oyuncu da girdi. Son iki haftadır cılız seslerle de olsa duyulan Kovacic hamlesi, sarı lacivertlilerin yeni sezon hedeflerini daha da büyütmesine vesile olabilir. Kovacic için Jose Mourinho’nun da bizzat devreye girdiği iddia ediliyor.

Transfer gündeminde Temmuz ayında adı duyulmaya başlayan Mateo Kovacic, sarı lacivertli ekip için liste başı konumuna geldi. Teknik direktör Mourinho’nun da çok istediği Hırvat orta saha, Manchester City’de geçirdiği ilk sezonda beklentileri karşılayamadı. Bu sebeple oyuncuyu kiralamayı düşünen İngiliz devi, Fenerbahçe’nin ve diğer ekiplerin sunacağı tekliflere göre kararını verecek. Oyuncu nezdinde transferi olumlu bir zemine çekmeye çalışan yönetimin, burada Mourinho’nun desteğini aldığı konuşuluyor.

Spor basınında çıkan iddialara göre Mourinho’nun listesinde uzun süredir yer alan Kovacic’le, Hırvatistan Milli Takımı kampı ziyareti esnasında da görüşme yaptığı ve olumlu sinyaller aldığı belirtiliyor. Mourinho’nun Fenerbahçe’de yapmak istediği projeleri Kovacic’e de aktardığı ve tecrübeli orta sahanın da bu projelerden etkilendiği iddia ediliyor. Manchester City ile olan sözleşmesi 2027’de sona erecek Kovacic için, kiralama ücretiyle birlikte 20-25 milyon euro civarında bir bonservis bedeli de talep edilebilir.

Mateo Kovacic’in Kariyeri

LASK Linz ve Dinamo Zagreb altyapılarında yetişen Mateo Kovacic, A Takım tecrübesini ilk kez yaşadığı Dinamo Zagreb’te yıldızını parlattı ve buradan büyük takımlara yer açtı. Dinamo Zagreb sonrasında Avrupa’nın üst seviye ekiplerinden hiç düşmeyen Hırvat yıldız; 2013-2024 yılları arasında Inter, Real Madrid, Chelsea ve Manchester City formalarını terletti. Özellikle Chelsea’de takımın kilit oyuncusu konumuna gelen tecrübeli orta saha, 2023 yazında ise Manchester City’nin teklifini değerlendirdi. İngiliz devinde 46 maça çıkan başarılı isim, 3 gol 1 asistlik skor katkısı da yaptı.

Exit mobile version