Fenerbahçe’den Zeki Çelik Sürprizi!

Yerli rotasyonunu güçlendirmek isteyen Fenerbahçe; Roma'nın yıldızı Zeki Çelik'i takıma katmanın peşinde.

zeki celik 1

Transfer piyasasına Haziran ayında hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe, Temmuz ayında da bu yöndeki istikrarını sürdürmüştü. Özellikle de Arda Güler’in satılmasının ardından yapılan hamlelerle bu yöndeki iddiasını arttıran Fenerbahçe yönetimi; buna rağmen sezonun en çok beklenen isim olan Wilfried Zaha’nın takıma katılmaması sonrasında büyük bir hüsran yaşadı. Taraftarlarına bu hüsranı unutturmak adına bir yıldız isim daha getirmeyi hedefleyen yönetim; özellikle de orta alanı domine edebilecek bir isim için arayışlarını hızlandırdı. Ancak bu ismin gelmesinin öncesinde, yerli oyuncu rotasyonundaki problemin giderilmesine önem verilmekte.

Birbiri ardına gelen yabancı takviyeleri sonrasında, Fenerbahçe’nin yerli rotasyonunda da aksaklıklar yaşanmaya başladı. İlk 11’de yer alacak 3 Türk’ü netleştirmeye çalışan yönetim ve teknik heyet, eldeki isimlerden çok daha kaliteli alternatifler üretmeye çalışıyor. Ferdi Kadıoğlu’nu ilk 11’deki garanti Türk oyuncu olarak belirlenirken, diğer iki ismin akıbeti ise belirsizliğini koruyor. Bu yöndeki ilk hamlesini Mert Müldür’le temas kurarak yapan yönetim, bir yandan da sağ kanat için Cengiz Ünder’i listesine aldı. Mert Müldür’ün transferinde sonuç almaktan uzaklaştığı iddia edilen Fenerbahçe’nin, aynı mevki için daha tecrübeli bir alternatif bulduğu ortaya çıktı.

Basında yer alan haberlere göre; Fenerbahçe’nin sağ bek için ilk sıradaki hedefinin Zeki Çelik olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz sezon Roma’ya transfer olan ve ilk sezonunda beklenenden çok daha az süre alan milli oyuncumuz, buna karşın UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla karşısında ilk 11’de yer alan isimler arasındaydı. Jose Mourinho’nun planlarında hala olduğu söylenen tecrübeli oyuncu, bir yandan da Leeds United’dan Kristensen’in transfer edilmesi sonrasında ayrılık fikrini çok daha net bir şekilde düşünmeye başladı.

Fenerbahçe yönetimi ise, Zeki’nin rotasyonda geri plana düşme ihtimalini gözeterek Roma ile ilk teması kurdu. İtalyan devine Zeki’nin transferi için istenen bedeli soran Fenerbahçe, cevap olarak 10 milyon euro rakamına ulaştı. Bu miktarın biraz daha altına inmeyi hedefleyen Ali Koç ve ekibi; bir yandan da Zeki Çelik’in Türkiye’ye dönme fikrine ikna olması için çaba gösterecek. Kariyerine Avrupa’da devam etmek istediği bilinen başarılı oyuncuya İtalya ve Fransa’dan da birçok teklif geldiği iddia ediliyor.

Avrupa’dan gelen tekliflere öncelik vereceği öngörülen Zeki Çelik için; Fenerbahçe yönetiminin en büyük kozu ise oynama garantisi ve maaş olacak. Roma’da aldığından daha fazla maaş vermeyi taahhüt eden sarı lacivertliler; EURO 2024 kadrosundaki yerini korumak isteyen Zeki’ye ilk 11 garantisini de sunacak. Kendisinin Fenerbahçe’ye gelmesiyle birlikte Ferdi’nin sol bek veya merkez orta sahada rol alacağını belirten yöneticiler; Zeki’nin sağ bekteki yerinin sağlam kalacağının garantisini vermekte. Milli oyuncunun ne karar vereceği ise, önümüzdeki günlerde netleşecek.

Futbol kariyerine Bursaspor alt yapısında başlayan Zeki Çelik; A Takım’da beklediği süreyi bulamaması sonrasında 2016’da İstanbulspor’a transfer edilmişti. Sarı siyahlı ekipte geçirdiği iki sezonda yıldızını fazlasıyla parlatan başarılı sağ bek; 2018 yazında 2.5 milyon euro karşılığında Lille’e transfer edildi. Lille formasıyla geçirdiği dört sezonda 1 kez Ligue 1 şampiyonluğu dahi kazanan Zeki; takımının en parlayan oyuncularından biri oldu. 2022 yazında 7 milyon euroya Roma’ya geçen milli oyuncumuz; İtalyan devinde 34 maçta forma giydi ve 1 asist yaptı.

Exit mobile version