Fenerbahçe’den Marsilya Çıkarması!

Transferin hızlı takımı Fenerbahçe, yerli rotasyonunda oluşabilecek sorunu Marsilya'nın Türk yıldızlarıyla gidermek istiyor.

cengiz 1

Yeni sezona girerken güçlü ve iddialı bir kadro kurmayı arzulayan Fenerbahçe, Haziran ayından bu yana devam ettirdiği transferlere yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Sahadaki her bölgeye eklemeler yaparak kaliteyi yükselten Fenerbahçe yönetimi; kısa bir süre içerisinde Livakovic ve Becao transferlerinde de resmi açıklamayı yapmayı planlıyor. Ryan Kent ve Edin Dzeko’yla başlayan transfer harekatını ağırlıklı olarak yabancı isimlerle sürdüren yönetim; takımdaki yerli havuzunu güçlendirmek için de düğmeye bastı.

Birçok mevkide yabancı isimlerle anlaşan ve planlamayı bu yönde yapan Fenerbahçe yönetimi ve teknik heyeti; 8+3 kuralının değişmemesi üzerine yerli transferi için de harekatı başlattı. Bir süredir Sassuolo’dan Mert Müldür için nabız yokladığı bilinen sarı lacivertli ekibin; milli oyuncunun kadroya dahil olması konusunda önemli aşama kaydettiği iddia ediliyor. İlk 11’de yeri garanti olan tek yerlinin Ferdi olması sebebiyle başlayan bu harekat; Fenerbahçe yönetiminin Fransız ekibi Marsilya’nın kapısını çalmasını da beraberinde getirdi.

İlk Hedef Cengiz!

Hücum hattını Tadic ve Dzeko transferleriyle güçlendiren yönetim; sağ kanat transferi için de milli oyuncu Cengiz Ünder’i aldı. Marsilya yönetimiyle resmi pazarlıkların başladığı konuşulurken, Fenerbahçe’nin ilk etapta 5 milyon euro civarında bir bonservis bedeli önerdiği iddia ediliyor. Fransız basınına da yansıyan bu görüşmelerde; Marsilya’nın 10 milyon euro rakamıyla pazarlık sürecine başladığına dair iddialar bulunmakta. Fenerbahçe ve Marsilya’nın transfer için anlaşma zeminini bulmasına kesin gözüyle bakılırken, Cengiz’in sarı lacivertli formayı giymek adına ikna sürecinin daha zor geçeceği öngörülüyor.

Cengiz Ünder’in kariyerine Avrupa’da devam etmek istemesi ve Marsilya kariyerinden memnun olması; Fenerbahçe yönetiminin bu transferdeki en zorlu aşamaya girmesine yol açmakta. Milli yıldızı takıma dahil olmaya ikna etmek isteyen yönetim; bu durumun sorun teşkil etmemesi adına, Cengiz’in maaş baremini yukarı çekme formülüne gidebilir. Geride kalan sezonda 46 maçta forma giyerek istikrarını yakaladığını kanıtlayan Cengiz Ünder; bu maçlarda 5 gol 6 asiste imza atmayı başarmıştı.

Fenerbahçe’nin İkinci Hedefi Bartuğ Elmaz!

Fenerbahçe’nin Marsilya yönetimiyle pazarlığa giriştiği bir diğer isim ise; geçtiğimiz sezon Fransız ekibinde oynamaya başlayan Bartuğ Elmaz oldu. Galatasaray’daki kontratının sona ermesiyle birlikte Marsilya’ya imza atan 20 yaşındaki orta saha, ilk sezonunda yalnızca 2 kez Fransız devinin formasını terletti. 2026 yılına dek kontratı bulunan oyuncuyla sözleşme aşamasına gelen Fenerbahçe yönetimi; takımın orta saha rotasyonunda Bartuğ’a da yer açmayı planlıyor.

Pas kalitesi ve oyun görüşü ile jenerasyonunun en çok konuşulan isimlerinden olan Bartuğ Elmaz; cüzzi bir bonservis bedeliyle Marsilya’dan Fenerbahçe’ye geçecek. Bartuğ’un Galatasaray’dan ayrılığı, dönemin sarı kırmızılı yöneticileri yoğun eleştiriler almasına yol açmıştı. Yalnızca 1 sezon sonra Fenerbahçe’ye transfer olması ise, sarı lacivertlilerin ezeli rakibine attığı önemli bir çalım niteliği taşıyabilir.

Exit mobile version