Fenerbahçe’den Lacazette Sürprizi Gelebilir!

Bu sezon santrforlarından beklediği faydayı alamayan Fenerbahçe, Alexander Lacazette'e teklif götürebilir.

lacazette 1

Milli aradan hemen önceki haftada maçı bulunmayan Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde oynadığı Twente maçı sonrasında uzun süreli bir tatile girdi. Teknik direktör Jose Mourinho’nun da kızının evliliği sebebiyle tatilde olacağı bu dönemde, Mourinho’nun yardımcıları ve futbolcuların yoğun bir çalışma sürecine girmesi bekleniyor. Twente deplasmanından beraberlikle dönmeyi başaran sarı lacivertli ekibin futbolcuları, milli ara sonrasında oynayacağı birbirinden kritik maçlara tüm gücüyle hazırlanmayı hedefliyor. Milli takımlarda olan yıldızlar ise, ülkelerinin formalarıyla olan mesainin ardından maç önü kamplarına dahil edilecek.

Bu haftaya dek birçok iddialı maçı geride bırakan Fenerbahçe, Galatasaray’la evinde oynadığı derbide mağlup olması sonrasında yoğun bir şekilde eleştirildi. Özellikle de Jose Mourinho’nun ortaya koyduğu oyun planının taraftar nezdinde henüz kabul görmemesi, eleştirilerin başladığı nokta haline geldi. Ekim ayında birbirinden zorlu maçlarla sınanması ve şampiyonluk yarışındaki gücünü ispatlaması beklenen sarı lacivertliler, gol yollarındaki performansı nedeniyle de çokça eleştiriliyor. Sezon başında kadroya katılan En-Nesyri’nin yalnızca 1 gole imza atması, bonservis rekoru kıran Faslı yıldızın da tartışılmasına yol açtı.

Lacazette İddiası Gündemde!

Yaz transfer döneminin en iddialı takviyelerinden olan Yousef En-Nesyri, henüz Fenerbahçe’de istediği performansa ulaşamadı. Geçtiğimiz sezon Sevilla’da başarılı işlere imza atan Faslı golcü, sarı lacivertli formayla yalnızca Göztepe maçında fileleri havalandırdı. Önceki sezondan takımda kalan 38 yaşındaki Dzeko’yu kesemeyen yıldız isim, son dönemde kaçırdığı gollerle gündemin üst sıralarında yer alıyor. Dzeko’nun sezon içerisinde yaşayabileceği düşüşleri, En-Nesyri’nin uyum sorununu ve Cenk Tosun’un istenen seviyede olmamasını düşünerek hareket etmeyi planlayan yönetim; Ocak ayında santrfor eklemesi yapma kararı aldı.

Fenerbahçe’nin şu anki formda ismi Dzeko olsa da, Ocak’ta gönderilmesi muhtemel ilk oyuncunun da Boşnak santrfor olduğu düşünülüyor. Kontratının son aylarına girmesi sebebiyle birçok talibi çıkması muhtemel yıldız isim, yeni yılın ilk günlerinde Kadıköy’e veda edebilir. Bu ihtimali de gözeterek hareket eden Fenerbahçe yönetimi, sezon sonunda kontratı bitecek bir diğer isme kancayı taktı. Olympique Lyon’un emektar golcüsü Lacazette’i listesine alan Fenerbahçe’nin sportif direktörü Mario Branco, Dzeko’nun kontratından çıkılması halinde takıma katılabilir.

Geçtiğimiz sezonu formda bir süreçle kapatan Alexandre Lacazette, bu sezon ise Lyon’un forvet takviyeleri sebebiyle geri plana düştü. EURO 2024’te yıldızı parlayan Georges Mikautadze’nin yedeği olarak konumlandırılan 33 yaşındaki santrfor, kulübün de kendisini göndermek istemesi sebebiyle Ocak’ı iple çekmeye başladı. Fenerbahçe haricinde Premier Lig ve Ligue 1’den takımların da talip olduğu Fransız golcü, devre arasında bedelsiz olarak ayrılmayı planlıyor. Lyon’un da Lacazette’in maaşı sebebiyle bedelsiz ayrılığa onay vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Dzeko’nun yaz aylarında olduğu gibi Hırvatistan’a rotayı kırması durumunda, Lacazette’in sarı lacivertlilere imza atma ihtimali epey yüksek görünüyor.

Alexandre Lacazette’in Kariyeri

Kariyerinde yalnızca 2 kulüpte top koşturan Alexandre Lacazette, Lyon altyapısında yetişti ve burada profesyonel oldu. Lyon’un iddialı dönemlerinin son büyük yıldızı olarak görülen Fransız golcü, İngiltere dönemi öncesinde 8 yıl boyunca A takım seviyesinde top koşturdu ve bu dönemde 1 kez Ligue 1 gol kralı oldu. 2017 yazında 53 milyon euro karşılığında Arsenal’a geçen tecrübeli golcü, 5 yıllık Kuzey Londra deneyiminde de önemli başarılara imza attı. Ancak sakatlık ve formsuzluk süreçleri, Lacazette’in forma süresini beklenenden kısa tuttu.

5 yıllık kontratın sonunda Lyon’a geri dönen yıldız isim, efsanesi olduğu kulübün kaptanlığını yapmayı sürdürüyor. Bu sezon 8 maçta Lyon formasını terleten Lacazette, toplamda 2 gol 1 asist kaydetti.

Exit mobile version