Fenerbahçe’den Kaleye Inaki Pena Hamlesi!

Kaledeki rotasyonunu yetersiz gören Fenerbahçe, Inaki Pena'nın kiralanması için girişimlere başladı.

pena 1

Ocak ayı transfer döneminde hareketlilik devam ediyor. Avrupa’nın pek çok dev ekibinde önemli hamlelere imza atılırken, Süper Lig’de de sürpriz transfer iddiaları konuşulmaya başlandı. Şampiyonluk yarışındaki ekipler kadrolarını güçlendirerek hedefe gitmek isterken; Avrupa veya küme düşmeme mücadelesindeki takımlar da benzer amaçlarla iddialı transferlere hazırlanıyor. Sezonun ikinci yarısında düğümün çözüleceğinin farkında olan takımlar, daha güçlü kadrolarla sahada yer almak adına tüm riskleri almayı planlıyor.

Sezon başından bu yana yüksek performansıyla dikkat çeken Fenerbahçe; son haftalarda ise düşüşe geçen oyunuyla konuşuluyor. İlk haftalardaki oyun yoğunluğunun gerisinde kaldığı düşünülen sarı lacivertli ekip, takımın şampiyonluğa ilerlemeyi hedeflediği ikinci yarıda daha güçlü bir kadroyla sahaya çıkmayı arzuluyor. Bu sebeple de transfer sürecini erkenden başlatan Fenerbahçe yönetimi; ilk olarak Adana Demirspor’dan Samet Akaydın’ı transfer etmişti. Jorge Jesus’un dünkü Çaykur Rizespor maçı sonrasında sol bek istediğini net bir biçimde belirttiği de duyuldu. Ayrıca Altay Bayındır’ın rekabetsizlik sebebiyle düşüşe geçtiğini öngören yönetim; kaleye de takviye yapmayı arzuluyor.

İspanyol medyasında yer alan bir haber, Fenerbahçe’nin kaledeki hedeflerinden birinin Inaki Pena olduğunu iddia etti. PSG’den Keylor Navas’ın takıma katılma ihtimalinin bulunduğunun da konuşulduğu bu dönemde; sarı lacivertlilerin Kosta Rikalı kaleci için rekabette yarışamayacağı bir rakiple karşılaştığı görüldü. Cristiano Ronaldo’yu da alan Al Nassr’a gitme ihtimali konuşulan Navas’tan vazgeçen yönetim; sezon sonuna dek Inaki Pena’yı kiralayarak kaledeki rotasyon problemini çözmeye çalışacak.

Geçen Sene Galatasaray’daydı!

Inaki Pena’nın Türkiye’ye kiralanma konusunda sorun yaşamayacağını öngören İspanyol medyası, genç kalecinin geçtiğimiz yılki Galatasaray tecrübesini hatırlattı. Barcelona’yla olan sözleşmesini 2026’ya kadar uzattığı öğrenilen İspanyol kaleci; bu sezon da form tutması adına kiralanacak. Pena’yı kiralayarak forma şansı vermek isteyen birçok kulüp bulunduğunu belirten basın; Fenerbahçe ihtimalinin azımsanmayacak derecede fazla olduğunu iddia etti. Sözleşme imzalama girişiminin resmiyete dökülmesi sonrasında, başarılı oyuncunun Fenerbahçe’nin yolunu tutacağı düşünülüyor.

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus’un da Pena hamlesine sıcak baktığı konuşuluyor. Kalede Altay Bayındır’ın istikrar problemi yaşaması sebebiyle alternatifler arayan yönetim ve teknik heyet; başarılı kalecinin forma rekabetine girmesi ve sözleşme görüşmeleri öncesinde daha hırslı bir performans göstermesi için, Pena’yı kadroya katma fikri öne çıkmakta. Geçtiğimiz sezon Türkiye’de gösterdiği kısa performansta dahi dikkat çekmeyi başaran İspanyol oyuncu; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Barcelona arasındaki ikili ilişki fazlalığı sayesinde kısa bir süre içerisinde takıma katılabilir.

Bir önceki sezon Fernando Muslera’nın sakatlığı sebebiyle kiralanan Inaki Pena; Galatasaray formasıyla 8 maça çıkmış ve kalesinde 11 gol görmüştü. Çıktığı 8 maçtan ikisini Barcelona karşısında oynayan Pena; taraftarın sempatisini kazanmasıyla da dikkat çekmişti.

Exit mobile version