Fenerbahçe’den Gueye Sürprizi Gelebilir!

Orta saha rotasyonunu güçlendirmek isteyen Fenerbahçe, Pape Gueye'yi renklerine bağlayabilir.

gueye 1

Ocak ayında üç kritik hamleye imza atan Fenerbahçe, bu Cuma sona erecek transfer dönemine bir hamle daha sıkıştırabilir. Bonucci, Krunic ve Çağlar Söyüncü’yü renklerine bağlayarak adından söz ettiren sarı lacivertli ekip; geçtiğimiz günlerde takımdan ayrılan Crespo’nun yerine de bir isim aramaya başladı. Hücum rotasyonundaki tüm yabancı oyuncuların takımda kalma kararı alması sebebiyle buradaki planlarını erteleyen yönetim, orta alan için son bir hamle daha yaparak transfer penceresini bu yıl için kapatabilir.

Devre arası transfer döneminde kadrosuna çok konuşulan isimleri ekleyen Fenerbahçe, bu süreçte birçok oyuncusunu da kiralık olarak göndermek durumunda kaldı. Samet Akaydin, Bartuğ Elmaz ve Umut Nayir gibi süre alamayan yerli isimleri kiralayan sarı lacivertliler; orta sahada formanın iddialı adaylarından Miguel Crespo’yu da Rayo Vallecano’ya kiraladı. Yabancı kontenjanındaki fazlalığı henüz aşamayan Fenerbahçe yönetimi, Zajc’ın ve Kent’in ayrılma ihtimallerini de gözeterek yabancı bir merkez oyuncusu arayışına girişti.

Crespo’nun ayrılığından hemen önce Fred’in sakatlığı sebebiyle merkezde problem yaşayan Fenerbahçe, Brezilyalı yıldızını yedekleyecek bir isim arıyor. Orta alandaki pres gücünü arttırabilecek bir orta sahayla transfer penceresini kapatmayı hedefleyen Fenerbahçe yönetimi, maliyeti düşük ve potansiyeli yüksek bir oyuncuyla bu hedefine ulaşmaya çalışacak. Sezon başında Galatasaray ve Beşiktaş’ın da transfer listesinde yer alan Pape Gueye, Fenerbahçe’nin Cuma gününe dek imzaları attırmaya çalıştığı ilk isim olarak dillendirilmeye başlandı.

Marsilya’da bu sezon beklediği forma şansını elde edemeyen Pape Gueye, sezon sonunda sona erecek kontratını yenilememe kararı aldı. Fransız ekibinin ikinci yarıdaki rotasyon planında da dışarıda kalan Senegalli orta saha, Ocak ayında yeni bir takım bulmayı başaramadı. Şubat ayında minimum maliyetle Gueye’yi kadrosuna katmayı arzulayan Fenerbahçe yönetimi, Marsilya’nın oyuncuyu bedelsiz olarak göndermesi için görüşmelere başladı. Gueye’nin Fenerbahçe formasını giymeye sıcak baktığı iddia edilse de, Marsilya’nın bedelsiz gönderme fikrine henüz olumlu bakmadığı iddia ediliyor.

Devre arasında gelen bu yöndeki teklifleri reddettiği bilinen Marsilya, Fenerbahçe’den Gueye için 500 bin euro civarında bir bonservis bedeli talep ediyor. Fenerbahçe yönetimi ise sezon sonunda bedelsiz olarak gelebilecek bir isme bu parayı vermemeyi tercih ediyor. Her iki takımın da pazarlıklarının Perşembe gününe dek süreceği tahmin edilirken, sarı lacivertlilerin Gueye’yle anlaşmaya varılması halinde 300 bin euroya kadar bonservis ödeme fikrine olumlu baktığı öngörülüyor. Fred’in oynayamadığı maçlar için düşünülen 25 yaşındaki orta saha, bu dönemde imza atamaması durumunda Haziran ayında da Fenerbahçe’nin alternatiflerinden biri olabilir.

Fransa’nın Le Havre kulübünde yetişen ve burada yıldızı parlayan Pape Gueye, 2020 yazında Marsilya’ya bonservissiz bir şekilde transfer oldu. Marsilya’daki ilk 2 sezonunda ortalama üstü bir grafik yakalayan Senegalli orta saha, 3. sezonunda ise geri planda kalan isimlerden biri oldu. Ocak 2023’te 6 aylığına Sevilla’ya kiralanan Gueye, bu sezon da Marsilya’da düşünülmemekte. 3 maçta sadece 27 dakika görev alan 25 yaşındaki oyuncu, bu sürede skor katkısı yapamadı.

Exit mobile version