Fenerbahçe’den Dortmund Çıkarması!

Ön libero transferi için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Borussia Dortmund'un iki yıldızını birden istiyor.

salih ozcan

Yeni sezona güçlü bir kadroyla girmek isteyen Fenerbahçe, Temmuz ayı bitmeden kadrosunu önemli ölçüde yeniledi. Birçok oyuncuyu bedelsiz kadrosuna katan sarı lacivertli ekip, bu süreçte Edin Dzeko ve Dusan Tadic gibi yıldız isimlerle hücum hattının kalite seviyesini yükseltti. Savunmada da Djiku ve Becao hamleleriyle gücünü arttıran Fenerbahçe, orta alanda ise Sebastian Szymanski transferiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Eksik olduğu düşünülen diğer pozisyonlara da takviye yapması beklenen yönetim; teknik direktör İsmail Kartal’ın talep ettiği transferler için çalışmalarını sürdürüyor.

Santrfor, oyun kurucu, kanat ve stoper takviyelerini tamamlayan Fenerbahçe; kale, ön libero, bek ve sağ kanat için de çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kaleye Livakovic’i getirmek için son aşamalara gelen yönetim, geçtiğimiz yıl çok eleştirilen Altay Bayındır’ı ise Avrupa’daki taliplerinden birine gönderecek. Sağ beke Mert Müldür’ü ekleyerek yerli rotasyonunu genişletmeyi planlayan sarı lacivertliler; sağ kanat pozisyonunda ise Cengiz Ünder’i kadroya dahil ederek yerli isimler konusunda avantajlı bir konumda olmayı hedefliyor.

Yerli rotasyonunu ve ön liberodaki eksiği kapatmayı planlayan Fenerbahçe; her iki hedefine de ulaşabileceği transferler için kolları sıvadı. Borussia Dortmund’un her iki ön liberosunun da Türk olması; Fenerbahçe’nin ilk durağının Dortmund olmasını sağladı. Her iki oyuncuyu birden kadroya katmayı düşünen Ali Koç ve ekibi; Borussia Dortmund ile yoğun bir pazarlık sürecine girmeye hazırlanıyor. Oyuncularla ilk teması kurduğu bilinen sarı lacivertliler, her iki isimden de ilk aşamada istediği cevabı alamadı.

Borussia Dortmund’un her iki yıldızını da kadrosuna katarak yerli rotasyonunda kaliteyi arttırmak isteyen yönetim; ilk görüşmeyi yaptığı Emre Can’dan istediği sonucu alamadı. Dortmund’da kalmayı tercih eden tecrübeli ön libero, Fenerbahçe’nin ilk temasına negatif yanıt verdi. Salih Özcan’la yapılan görüşmenin daha pozitif geçtiği iddia edilirken, milli oyuncunun da Fenerbahçe’de oynama fikrine sıcak baktığı öne sürüldü. Salih için ilk temasta olumlu sonuç alan yönetim; Emre Can’ı da yüksek maaş ve oynama garantisiyle ikna etmeye çalışacak.

Oyuncularla kurulan temastan net bir cevap alınmasıyla birlikte Dortmund’la masaya oturması beklenen Fenerbahçe; her iki oyuncu için toplamda 15 milyon euro bonservis bedeli önerecek. Emre Can’ın kontratının son yılında olması, Dortmund’a önerilecek bonservis bedelinin daha düşük tutulmasını sağlıyor. Salih Özcan’ın transferinde ise; geçtiğimiz yıl takıma katılması sebebiyle, 10 milyon eurodan fazla bir bedelle pazarlık masasına oturulacak. Dortmund yönetiminin transfer görüşmelerinde nasıl bir tavır takınacağı belirsiz. Ancak kulübe yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre; Alman devinin en az bir ön libero transferi yapmadan satışa onay vermeye uzak duracakları iddia ediliyor.

Geçtiğimiz yıldan bu yana A Milli Takım formasını giyen Salih Özcan; 2022 yazında Borussia Dortmund’a katılmıştı. Köln alt yapısında yetişen ve buradan Dortmund’a giden Özcan; Milli Takımımız için önemli simalardan biri. Almanya Milli Takımı’nda oynayan Emre Can ise; geçmişte Liverpool, Juventus, Bayern Münih ve Bayer Leverkusen gibi dev ekiplerin formasını terletti. Başarılı oyuncu 25 milyon euro karşılığında Juventus’tan transfer edilmişti.

Exit mobile version