Fenerbahçe’den Bissouma Sürprizi!

Bu sezon birbirinden iddialı hamleler yapan Fenerbahçe, orta sahaya da Bissouma'yı eklemek istiyor.

bissouma 1

Yeni sezona 9 yıllık şampiyonluk hasretine son verme parolasıyla giren Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi elemeleri başlamadan tüm transferlerini tamamlamak istiyor. Geçtiğimiz sezonlardaki son dakika hamlelerini bir kenara bırakan sarı lacivertli ekip; teknik direktör İsmail Kartal’ın kadroda eksik gördüğü her noktaya takviye yapmayı planlıyor. Ryan Kent ve Edin Dzeko’nun transferleriyle başlayan süreç, Arda Güler’in Real Madrid’e satışı sonrasında çok daha hareketli bir hal aldı. Birçok yıldız isme sarı lacivertli formayı giydiren yönetim; Temmuz ayı bitmeden son hamlelerini de yapmayı hedefliyor.

Rodrigo Becao transferinde imza aşamasına gelindiğini, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal bizzat söylemişti. Wilfried Zaha ve alternatif olabilecek isimler için de nabız yoklamayı sürdüren yönetim; bir yandan da orta sahada defansif yükü çekebilecek bir ismin arayışında. Bu sezon özellikle de yabancı transferinde oldukça başarılı hamlelere imza atan Fenerbahçe yönetimi; orta alan için yapacağı yeni eklemeyi de yabancı bir isimle nihayete erdirebilir.

Ön libero transferi için Türk asıllı futbolcular Emre Can ve Suat Serdar’ı da listesinde bulunduran Fenerbahçe; yabancı hedef olarak da Yves Bissouma’yı belirledi. Geçtiğimiz sezon 30 milyon euro karşılığında Tottenham Hotspur’a transfer olan Malili orta saha, İtalyan menajer Antonio Conte’den beklenen forma şansını bulamadı. Oynadığı maçlarda da Brighton’daki performansının gerisinde görünen tecrübeli oyuncu, Tottenham’ın yeni sezon planlamasında da geri planda kalmaya başladı. Bu sebeple Bissouma için kiralama seçeneğinin oldukça parlak göründüğü iddia ediliyor.

Bissouma’ya Kiralama Teklifi

Orta alandaki eksiği doldurmak için Bissouma’yı kiralamayı düşünen yönetim; Tottenham’ın istediği bonservis bedelini ödemekten yana değil. Ayrıca Bissouma’nın da İngiltere’den yalnızca 1 yıllığına ayrılmayı planlaması, Fenerbahçe’nin bu transferde yalnızca kiralama seçeneğinin olduğunu gösteriyor. Fenerbahçe’nin sözleşmeye satın alma opsiyonu koydurmak istediği bilinse de, oyuncu tarafında böyle bir isteğin olmadığı öngörülüyor. Oyuncunun menajeriyle de temas kuran ve Bissouma’nın takımdaki muhtemel rolünü de aktaran yönetim; başarılı ismin transferi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni sezonda farklı bir yapılanmaya giden Tottenham ise; Avrupa’da yer almadığı bu sezonda daha dar bir kadroyla oynamak istiyor. Bu sebeple de Bissouma’nın kiralık gitmesine sıcak bakan İngiliz ekibi; Fenerbahçe’nin yapacağı teklife sıcak bakmakta. Ancak Bissouma’nın transfere dair görüşleri henüz belirsiz bir konumda. Oyuncuyu ikna etmek adına çalışmalarını hızlandırmayı planlayan yönetim; orta alandaki defansif eksikliği Bissouma hamlesiyle tamamlayarak, kalite artışını bir adım daha ileri götürmeyi hedefliyor.

Mali’de Bamako kulübünde yetişen Yves Bissouma, 2016 yazında Fransa’nın Lille kulübüne transfer olmuştu. Lille’de kısa sürede yıldızını parlatan 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2018 yazında ise 16.8 milyon euro karşılığında Brighton’a imza attı. Brighton’daki dört başarılı sezonunda da taraftarın takdirini kazanan Malili yıldız; geçtiğimiz yaz 30 milyon euro karşılığında Tottenham’ın yolunu tutmuştu.

Exit mobile version