Fenerbahçe’de Zaha’nın İlk Alternatifi Danjuma!

Haziran'dan bu yana Zaha için görüşmeleri sürdüren Fenerbahçe, bu transferden sonuç alamaması halinde Danjuma için teklif yapacak.

danjuma 1

Transfer penceresini en hızlı açanlardan Fenerbahçe, yeni sezona şampiyonluk parolasıyla girdiğini hissettirecek isimlerin peşinde koşmayı sürdürüyor. Uzun bir süredir kanat rotasyonuna Wilfried Zaha’yı eklemeye çalışan sarı lacivertli ekip; bonservisi elinde olan tecrübeli isim için maaş ve imza parası pazarlıklarını sürdürüyor. Bu esnada Arda Güler’i Real Madrid’e uğurlayan ve Attila Szalai’nin satışı için de Union Berlin’le pazarlıkları sürdüren yönetim; Zaha’nın takıma katılıp katılmayacağını öğreneceği haftaya giriş yaptı.

Fildişili yıldızın düğünü sonrasında yeni takımı için nihai kararı vereceği konuşulurken, zamanın gitgide yaklaşmasıyla birlikte hangi takıma gideceği de merak konusu olmaya başladı. Fenerbahçe’yle birlikte Lazio, Arap yarımadası ekipleri ve Crystal Palace’ın da peşinde olduğu tecrübeli kanat oyuncusunun; ailesi ve kariyerinin devamını düşünerek kararını netleştireceği konuşuluyor. Zaha’nın Fenerbahçe’yi seçmeme ihtimali için de hazırlıklarını sürdüren yönetim; yıldız ismin gelmeyişinin gündeme dahi gelmeyeceği alternatifleri araştırıyor.

Zaha’nın rolünü üstlenebileceği düşünülen ve bu nedenle Fenerbahçe’nin transfer listesine giren ilk isim; Villarreal forması giyen Arnaut Danjuma oldu. İspanyol ekibinde sağ ve sol kanatta gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Danjuma’nın; bu sezon başlamadan kulüpten ayrılmak istediği biliniyor. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Tottenham’da kiralık geçiren Hollandalı yıldız; yeni sezonda da Villarreal’in oyun kurgusuna uygun olmadığını düşünmekte. Emery sonrasında ayrılık fikrine daha çok ısınan tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe’nin teklifine de olumlu yaklaşabilir.

Danjuma için de birçok farklı kulübün teklif yapmaya hazırlandığı bilinirken, tecrübeli ismin de yeni takımında ilk 11’de oynama ve Avrupa’da yer alması şartlarının olacağı tahmin ediliyor. Arap yarımadasından gelebilecek tekliflere uzak durduğu öğrenilen 26 yaşındaki oyuncu, imza atacağı takım için maksimum katkıyı sunacağı senaryoları da önemsiyor. Fenerbahçe yönetimi de, Danjuma’nın oyun planına uygun olduğunu ve teknik direktör İsmail Kartal’ın da bu transferden memnun olacağını düşünüyor. Yeni sezonda güçlü bir kadroyla hareket etmek isteyen yönetim; Zaha’da mutlu sona ulaşamaması durumunda Danjuma için resmi teklifi sunacak.

Fenerbahçe yönetiminin Danjuma için 10 milyon euro civarında bir bonservisi ödemeye hazır olduğu öğrenildi. Arda Güler’in ve Szalai’nin muhtemel satışlarından birikecek bütçeyle efektif hamleler yapmayı hedefleyen yönetim; önceki satışlarla birlikte 45 milyon euroya dayanan bütçesinin karşılığı gelen birçok yıldızı kadrosuna katmaya çalışıyor. Villarreal ile gösterdiği performans sayesinde Premier Lig’den de birçok teklif alan Danjuma’nın, Ağustos ayına gelmeden transferini tamamlamayı planladığı öğrenildi.

Futbolculuk kariyerine PSV Eindhoven formasıyla adım atan Arnaut Danjuma; NEC Nijmegen ve Club Brugge’de gösterdiği performans sonrasında Bournemouth ile ilk Premier Lig denemesini yapmıştı. Bournemouth’taki ikinci sezonunda Championship’i deneyimlemek zorunda kalan başarılı oyuncu, 2021 yazında ise Villarreal’le sözleşme imzaladı. Sarı Denizaltılar’daki 1,5 sezonu içerisinde yıldızını yeniden parlatan Danjuma, 2022 sonlarında göreve gelen Quique Setien’in oyun planında yer bulamadı. Bu nedenle devre arasında Tottenham’a kiralanan Hollandalı yıldız, ikinci Premier Lig denemesinde ise 9 maçta 1 gole imza attı.

Exit mobile version