Fenerbahçe’de Verratti Sürprizi!

Ocak ve yaz dönemi için transfer araştırmalarını sürdüren Fenerbahçe, Marco Verratti için girişimlerde bulunabilir.

verratti 1

Süper Lig’de oynadığı ilk 7 maçtan 16 puan çıkaran Fenerbahçe, özellikle de Galatasaray derbisinde alınan mağlubiyet sonrasında epey sarsılmıştı. Buna rağmen ligde ve Avrupa’da zirve yarışını sürdüren sarı lacivertliler, milli ara sonrasında da zorlu bir fikstüre adım atmaya hazırlanıyor. Teknik direktör Jose Mourinho’nun oyun anlayışına adapte olmaya çalışan Fenerbahçe’nin eski ve yeni oyuncuları, sezonun son düdüğünde şampiyonluk ipini göğüsleyen tarafta olacaklarına fazlasıyla inanıyor. Fenerbahçe yönetiminin ise, yaz aylarında yapılan hamlelerin yanına Ocak’ta da en az 2 takviye yapması gündemde.

Ocak ayı için düşünülen ilk hamlenin, Boca Juniors’tan Cristian Medina olduğu biliniyor. Arjantinli orta sahanın bonservisi için Boca’yla anlaşmaya varıldığı ve yeni yılın ilk günlerinde takıma katılacağı konuşulmakta. Öte yandan sol bekte Ferdi’nin boşluğunu hala dolduramayan Fenerbahçe yönetimi, Mourinho’nun da isteği üzerine bu bölgeye de takviye yapmayı planlıyor. Sol bek için Tottenham’dan Reguilon’un ismi ön plana çıksa da, birçok farklı alternatifin de Ocak’ta gündeme gelebileceği düşünülüyor. Orta saha ve sol bek planlaması haricinde, Fenerbahçe’nin diğer tüm transfer hedeflerinin yaz döneminde yapılması bekleniyor.

Önümüzdeki Yazın Bombası Verratti!

Fenerbahçe’de bu milli ara döneminde önümüzdeki sezonun kadro planlaması için çalışmalar hızlandı. Yönetimin kontratlarının son yılına giren İrfan Can Kahveci ve Bright Osayi-Samuel’le görüşmelere başladığı iddia edilirken, bir yandan da kadroya eklenebilecek isimler konusunda ilk araştırmaları yaptığı öğrenildi. Sportif direktör Mario Branco’nun yönetimle paylaştığı ilk araştırma raporunda, takımın gücüne güç katacak birçok önemli isim bulunmakta. Özellikle de 2025 yazında kontratı biten isimleri inceleyen yönetim, listenin ilk sırasına önemli bir orta saha oyuncusunu ekledi.

PSG formasıyla uzun yıllar boyunca adından söz ettiren Marco Verratti, Fenerbahçe’nin transfer listesinde en üst sıraya tırmandı. Geçtiğimiz yıldan bu yana Katar ekibi Al-Arabi’de top koşturan deneyimli orta saha, bu sezonun sonunda Katar macerasına son vermeye hazırlanıyor. Önümüzdeki sezon İtalya’nın Dünya Kupası kadrosunda olabilmek için Avrupa’ya dönmek isteyen Verratti’nin, Serie A veya diğer önemli liglerden teklif almasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Ocak ayının sonundan itibaren bedelsiz kontrat için görüşmelere başlamak isteyen Fenerbahçe yönetimi, Verratti hamlesini herkesten önce bitirerek Avrupa’da ses getirmeyi amaçlıyor.

Fenerbahçe’nin transferi erkenden bitirmek istediği öğrenilse de, Verratti’nin de bu teklifi aceleyle kabul etmeyeceği öngörülüyor. 2025-2026 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde boy göstermeyi düşünen başarılı orta saha, bu nedenle Fenerbahçe’nin de Devler Ligi’nde olup olmayacağını görmek istiyor. Sarı lacivertlilerin 11 sezona ulaşacak şampiyonluk hasretini sonlandırması ve Kupa 1’e katılması, takımın önemli bir yıldıza kavuşma ihtimalini de yükseltecek. Ancak Fenerbahçe’den de önce Chelsea, Milan ve Roma gibi ekiplerin de Şampiyonlar Ligi kotasını elde ederek Verratti’ye teklif götürmesi muhtemel görülüyor.

Marco Verratti’nin Kariyeri

Uzun süreli kariyerinde toplamda 3 takımda forma giyen Marco Verratti, altyapısından yetiştiği Pescara’da kısa sürede yıldızını parlatmayı başardı. Bu sayede 2012 yazında 12 milyon euro karşılığında PSG’ye transfer olan İtalyan orta saha, 11 sezon formasını giydiği Fransız devinin tarihine geçmeyi başaran ender isimlerden biri oldu. PSG formasıyla 9 kez Ligue 1 şampiyonluğu yaşayan Verratti, bu süre zarfında ülkesiyle de büyük bir zafere imza attı. EURO 2020’yi kazanan İtalya’nın en önemli parçalarından olan 31 yaşındaki orta saha, 2023 yazında 45 milyon euro karşılığında Al-Arabi kulübüne geçmişti.

Exit mobile version