Fenerbahçe’de Tete İddiaları Yükseliyor!

Shakhtar Donetsk'ten ayrılmaya hazırlanan Brezilyalı kanat Tete'nin, Fenerbahçe'nin listesinde olduğu iddia ediliyor.

tete 1

Temmuz ayını birbirinden iddialı transferlerle geçiren Fenerbahçe; dün akşamı bugüne bağlayan gecede de Rodrigo Becao’yu İstanbul’a getirdi. Yeni sezonda mutlak şampiyonluk isteyen Ali Koç ve ekibi, takımın kalitesini arttırabilmek adına yapılması gereken tüm hamleleri yapmayı planlıyor. Savunma tandemindeki kalite problemini iki eklemeyle çözen yönetim; 6 numara, bek ve kanat transferleri için de nabız yoklamayı sürdürüyor. Bir yandan Türk rotasyonunu da güçlendirmeye çalışan Fenerbahçeli yöneticiler; yabancı transferinde ise kaliteyi düşürmemeyi hedefliyor.

Wilfried Zaha transferinde bekleme sürecinin uzaması sebebiyle arayışlarını hızlandıran Fenerbahçe; kanat transferindeki tüm ihtimalleri incelemekte. Özellikle de bonservissiz veya uygun maaş maliyeti olan isimlere yönelen yönetim; takımın kalitesine artı katacak isimlerin listede olmasını ilk hedef olarak belirledi. Sportif direktör Mario Branco’nun yaptığı araştırmalarla ilerleyen sarı lacivertli ekip; bonservis problemini yakın dönemde çözen bir yıldız alabileceklerini keşfetti ve ihtimalleri zorlamakta.

Geride bıraktığımız sezonda Lyon ve Leicester’da kiralık oynayan Tete; kulübü Shakhtar’dan ayrılık kararı aldı. 31 Aralık’ta sözleşmesi sona erecek olan Brezilyalı yıldızın, gelen haberlere göre 5 ay kalan kontratını feshettiği iddia ediliyor. Ukrayna – Rusya Savaşı sebebiyle FIFA’nın tanıdığı hakkı kullandığı söylenen başarılı oyuncunun, an itibarıyla istediği herhangi bir kulübe imza atabileceği öngörülüyor. Kanat transferinde bir kez daha bedelsiz bir yıldız yakalama ihtimalini keşfeden yönetim; Tete için ilk teklifini sunmaya hazırlanıyor.

Tete İçin Fenerbahçe ve Celtic Karşı Karşıya!

Leicester ile küme düşme üzüntüsünü yaşayarak takımdan ayrılan Tete, ilk Premier Lig deneyiminde beklentileri karşılayamamıştı. Kariyerini yeniden yükselişe geçirmek ve Avrupa’nın dev ekiplerine gitmeyi arzulayan genç yıldız; bu yönde imkan sağlayacak kulüplerden birine gitmek istiyor. Fenerbahçe’nin son yıllarda yaptığı satışların Tete için önemli bir referans olduğu iddia edilirken, bir yandan da Celtic’in başarılı isme kancayı taktığı ve imza attırmak için çabaladığı konuşuluyor. Yıldız kanat oyuncusu Jota’yı Suudi Arabistan’a satan İskoç ekibi; Tete’nin takıma katılması için elini korkak alıştırmayacak.

Fenerbahçe’nin de bonservissiz transfer ihtimali nedeniyle, maaş ve imza parası bedellerini yüksek tutabileceği iddia ediliyor. Zaha’dan sonuç alınamaması halinde Tete transferine daha da yoğunlaşması beklenen Fenerbahçe yönetimi; Shakhtar cephesinden oyuncu hakkında gelen olumlu yorumları da değerlendiriyor. Sol ayaklı sağ kanat olması sebebiyle de teknik direktör İsmail Kartal’ın ön planda tuttuğu isimlerden biri haline gelen Tete; Celtic’ten daha yüksek ve sonraki transferini teşvik edici bir kontrat alması halinde Fenerbahçe’ye imza atabilir.

Güncel değeri 25 milyon euro olan Tete, Şubat 2019’da Gremio’dan 15 milyon euroya Shakhtar Donetsk’e transfer oldu. Ukrayna ekibinin parlayan isimlerinden biri olarak gösterilen Tete; yakın döneme dek yüksek bedelli transfer teklifleriyle anılmaktaydı. Ukrayna’daki savaş sonrasında ilk olarak Lyon’a kiralanan 23 yaşındaki Brezilyalı, burada takımına önemli bir skor katkısı sunmayı başardı. Yılın ikinci yarısında küme hattından çıkmak isteyen Leicester’a kiralanan başarılı oyuncu, İngiltere kariyerinde ise yalnızca 13 maç oynadı ve 1 gole imza attı.

Exit mobile version