Fenerbahçe’de Stoper İçin Hermoso İddiası!

Savunmada sakatlıklar sebebiyle krize giren Fenerbahçe, Atletico Madrid'den Hermoso'yu listesine aldı.

hermoso 1

Temmuz ayından itibaren oynadığı tüm maçlardan galip ayrılan Fenerbahçe, yakaladığı 19 maçlık seri sayesinde hem lig hem de Avrupa’da iddialı olduğunu kanıtladı. Hücum hattının yükselen form grafiği ve savunmada yakalanan uyum, sarı lacivertlilerin şampiyonluk ihtimalini gün geçtikçe arttırdığını göstermekteydi. Ancak Fenerbahçe’nin oynadığı son iki maç, bu ihtimali zora sokacak gelişmelere yol açtı. Stoper hattının tamamına yakınını sakatlığa kurban veren sarı lacivertli ekip, sezonun ilerleyen bölümü için endişelenmeye başladı.

Luan Peres’in bir kez daha sezonu kapatmasıyla başlayan süreç, Serdar Aziz’in sakatlığı ve ameliyat olmasıyla devam etti. Ludogorets maçında Djiku’nun, Pendikspor maçında ise Becao’nun sakatlığı; Fenerbahçe taraftarının endişe seviyesini arttırdı. Pendik maçında tedbir amaçlı oyundan alınan Samet ise, şu anda elde kalan tek stoper orijinli oyuncu. Ligdeki maçlarda Samet ve Oosterwolde’nin oynaması beklenirken, Bulgaristan’daki Ludogorets maçında ise U19 takımından Yusuf Ayçiçek’in denenmesi planlanıyor.

Stoper hattında yaşanan sakatlık problemleri, Fenerbahçe’nin transfer planlamasında ilk sırayı savunmaya ayırmasına yol açtı. Luan Peres’in bu yıl oynama ihtimali oldukça düşük görülürken, Serdar’ın sakatlıklarının sürekliliğe girmesi de teknik heyeti korkutuyor. Alexander Djiku’nun Afrika Uluslar Kupası’na gitme ihtimali ve Becao’nun sakatlığının Ocak’a kadar sürme ihtimali; Fenerbahçe’de savunma transferinin şart olduğunu gösteriyor. Yönetimin bu yönde devam ettiği çalışmalardaki ilk hedefinin Mario Hermoso olduğu öğrenildi.

Atletico Madrid rotasyonunda uzun yıllardır başarıyla hizmet veren Mario Hermoso’nun, sezon sonunda İspanyol devinden ayrılmak istediği öğrenildi. Sözleşmesinin Haziran’da sona ermesi ise, Fenerbahçe’nin bu yönde atağa geçmesine yol açtı. Savunma oyuncusuna olan ihtiyacı oldukça acil görünen sarı lacivertliler, Hermoso’nun temsilcileriyle geçtiğimiz günlerde ilk teması kurdu. İspanyol oyuncunun temsilcilerinden olumlu yanıtlar alan Fenerbahçe yönetimi; Atletico Madrid’e de kısa bir süre içerisinde teklif götürecek.

Piyasa değeri şu anda 20 milyon euro civarında olan Hermoso’nun, sözleşmesinin son 6 ayına girmesi sebebiyle çok daha cüzzi bir bonservisle takıma katılması hedefleniyor. 5 milyon euro civarında bir bedelle pazarlık kapısını açması beklenen Fenerbahçe yönetimi, 7.5 milyon euro civarına yükselme ihtimalini de saklı tutuyor. Oyuncuyla yapılacak görüşmelerden de pozitif sonuç alınması halinde, Fenerbahçe’nin savunmadaki yeni yıldızı Hermoso olabilir. Hem sol bek hem stoper oynaması ise, Hermoso’nun takımın rotasyon derinliği açısından son derece olumlu bir takviye olacağına işaret ediyor.

Mario Hermoso Kimdir?

Real Madrid alt yapısında yetişen Mario Hermoso, uzun yıllar Real’in alt yaş takımlarında forma giydi. Real Madrid’in B Takımı niteliğindeki Castilla’da da kısa bir süre boy gösteren 28 yaşındaki savunmacı, ilk olarak 2015’te Valladolid’e kiralandı. 2016-2017’de Castilla performansıyla dikkat çeken yıldız isim, sezon sonunda 12 milyon euro karşılığında Espanyol’a geçti. Espanyol’daki iki sezonluk performansıyla da taraftarın ve futbol otoritelerinin beğenisini kazanan Hermoso, 2019 yazında 25 milyon euro’ya Atletico Madrid’e imza attı. 142 maçta Atletico formasını terleten deneyimli oyuncu, bu maçlarda 8 gol 4 asist kaydetti.

Exit mobile version