Fenerbahçe’de Reinildo Mandava İddiası!

Jayden Oosterwolde'nin sakatlığı sebebiyle sezonu kapatmasıyla birlikte, Fenerbahçe'nin Reinildo Mandava'yla ilgilendiği iddia edildi.

reinildo 1

Geçtiğimiz Pazar günü oynanan Samsunspor karşılaşmasında yaşananlar, Fenerbahçe’de önemli değişikliklerin ve kadrodaki eksiklerin alarm zili niteliği taşımaya başladı. Sarı lacivertlilerin son dakikalarda kalesinde gördüğü golle 2-2 berabere kalması ve oynanan futbol, teknik direktör Jose Mourinho ve başkan Ali Koç’a yönelik eleştirilerin artmasına yol açtı. Ancak maç esnasında takımın önemli isimlerinden Jayden Oosterwolde’nin yaşadığı ağır sakatlık, ilerleyen süreçte Fenerbahçe’nin transfer politikasının önemli ölçüde değişebileceğinin sinyallerini verdi.

Sol Bek Pozisyonu Alarm Veriyor!

Yaz transfer döneminde milli oyuncu Ferdi Kadıoğlu’yu 30 milyon euro karşılığında Brighton’a gönderen Fenerbahçe, Ferdi’nin yerini doldurabilecek ismi tam anlamıyla bulamadı. Sol bek pozisyonunda Jayden Oosterwolde’yi görevlendiren Jose Mourinho, stoper pozisyonunda da görev verdiği Hollandalı yıldızın alternatifi olarak görülen Levent Mercan’a ise neredeyse hiç şans vermedi. Hem sol bek hem de sol kanat rotasyonu için kiralanan Filip Kostic ise, takıma geç katıldığı için Avrupa Ligi listesinde yer alamadı. Oosterwolde’nin sakatlanması, Fenerbahçe’de krizin habercisi oldu.

Fenerbahçe kadrosunda bulunan sol bek alternatifleri Kostic ve Levent’in UEFA Avrupa Ligi kadrosuna yazılmaması, Manchester United maçı öncesinde kadro yapılanmasındaki sorunu gözler önüne serdi. Mourinho ile birlikte henüz istediği oyun kalitesine de ulaşamayan sarı lacivertliler, bir yandan da Oosterwolde’nin sakatlığının hemen ardından oynanacak Avrupa Ligi eşleşmesi için de kaygılanmaya başladı. Fenerbahçe’nin bu maçta nasıl bir yapıyla sahaya çıkacağı merakla beklenirken, Ocak ayında sol bek hamlesi yapıp yapmayacağı da konuşulmaya başlandı.

İlk Hedef Mandava!

Jayden Oosterwolde’nin sakatlığıyla birlikte, Fenerbahçe’nin transfer gündeminde ilk sıraya yeniden sol bek pozisyonu oturdu. Yaz transfer döneminde birçok kez gündeme gelen Sergio Reguilon ve Archie Brown için yeniden temasların hızlanacağı düşünülse de, bu isimlere ek olarak bir alternatif daha gündeme geldi. Atletico Madrid forması giyen Reinildo Mandava’yı listesine alan sarı lacivertli ekip, Çağlar Söyüncü transferinde kolayca anlaşma zemini bulduğu Atletico Madrid’i kısa sürede bu transfere ikna etmeyi hedefliyor. Mandava’nın kontratının sezon sonunda bitmesi, İspanyol devinin de Fenerbahçe’nin istediği pazarlık zeminini sağlama ihtimalini yükseltiyor.

Haziran 2025’te serbest kalacak Mandava’yı Ocak’ta kadrosuna katmak isteyen Fenerbahçe yönetimi, Mozambikli savunmacıyı bedelsiz olarak takıma kazandırmayı planlıyor. Atletico Madrid yönetimini bonservissiz transfer için ikna etmek isteyen sarı lacivertli ekibin yöneticileri, Atletico’nun deneyimli savunmacıyla kontrat yenileme planının olmamasını bu süreçte koz olarak kullanmayı düşünüyor. Mandava transferindeki pazarlık sürecinin beklendiği gibi ilerlememesi durumunda, Reguilon transferini benzer bir şekilde tamamlama veya Mandava için az da olsa bir ödeme yapılması ihtimallerinden biri tercih edilebilir.

Reinildo Mandava’nın Kariyeri

Futbol hayatına ülkesi Mozambik’te başlayan Reinildo Mandava, Benfica tarafından 22 yaşında keşfedildi ve Avrupa kariyerine Portekiz devinde başladı. 2018’e dek Benfica’da bulunduğu dönemde Fafe ve Covilha kulüplerine kiralanan tecrübeli oyuncu, 2018 yazında B Sad ekibine gönderildi. Burada geçirdiği 6 aylık sürecin sonunda ise Lille’e transfer oldu. Lille’de şampiyonluk yaşayan kadronun önemli parçalarından olan Mozambikli savunmacı, 3 yıl boyunca Fransız ekibinin önemli isimlerinden oldu.

Ocak 2022’de 3 milyon euro’ya Atletico Madrid’e geçen başarılı sol bek, İspanyol devindeki 3. yılını tamamlamak üzere. Atletico formasıyla toplamda 84 maça çıkan Mandava, toplamda 2 gol 1 asiste imza attı.

Exit mobile version