Fenerbahçe’de Ocak Ayında Da Gündem 6 Numara Olacak!

Yaz transfer döneminde 6 numara hamlesini yapamayan Fenerbahçe, Ocak'ta bu hedefini tamamlamak istiyor.

zielinski

Geride bıraktığımız transfer döneminin en çok konuşulan hamlelerinden birkaçını yapan Fenerbahçe, takımın büyük bir kısmını değiştirmişti. İlk 11’inde ve yedek kulübesinde büyük değişikliklere imza atan sarı lacivertliler, transferin son bir ayında ise yalnızca 6 numara transferi için arayıştaydı. Ancak istediği şartlara hiçbir oyuncunun yanaşmaması, Fenerbahçe’nin bu bölgede eksik kalmasına yol açtı. Ligin ilk yarısında eldeki isimlerle yola devam etmeyi tercih eden yönetim, ikinci yarıda ise transfer için şartları zorlayacak.

Devre arasında oluşabilecek transfer şansları için araştırmalara başlayan Fenerbahçe yönetimi, bu dönemde yalnızca iki opsiyon üzerinden takımına yıldız bir isim katabilecek. Bunlardan ilki, kontratı Haziran 2024’te biten isimler olacak. Bonservis bedelleri görece çok daha düşük olan bu isimlerden birinin, Haziran ayında serbest kalacağı sürece gelinmeden takıma katılması hedefleniyor. EURO 2024’e katılacak ülkelerde forma giyen ve takımlarında şans bulamayan ünlü oyuncular, Fenerbahçe’nin radarındaki bir diğer hedef olarak öne çıkıyor. İkinci ihtimaldeki bazı isimlerin kiralanma durumu da söz konusu olabilir.

Yakın dönemde Florentino Luis ve Dortmund’da forma giyen milli oyuncumuz Salih Özcan gibi isimlerle de adı anılan Fenerbahçe; Ocak ayında yapacağı hamleler için listesini oluşturmaya başladı. Sarı lacivertlilerin ilk hedefi olarak Piotr Zielinski’nin ismi çıkıyor. Napoli’yle olan kontratı sezon sonunda sona erecek Polonyalı yıldız için, Ocak ayına gelinmeden dahi teklif sunulabilir. Napoli yönetimi ve Fenerbahçe yönetiminin arasında iyi bir ilişki olması ise, Zielinski’nin ikna edilmesi durumunda Fenerbahçe’ye avantaj sağlayabilir. Güncel bonservis değeri 35 milyon euro civarında görülen 29 yaşındaki orta saha, Ocak ayında anlaşılması durumunda 5-6 milyon euro civarında bir bedelle Fenerbahçe formasını sırtına geçirebilir.

Fenerbahçe’nin transferdeki ikinci hedefi ise, Monaco forması giyen Youssouf Fofana olacak. Sezon başında Galatasaray’ın da radarında olan Fransız orta saha, sözleşmesinin son aylarında olması nedeniyle Fenerbahçe’nin takibinde kalmaya devam etti. Ocak’ta Monaco’ya da 4-5 milyon euro civarında bir bonservis bedeli önermeyi düşünen sarı lacivertli ekibin yöneticileri, deneyimli orta sahanın kontrat uzatmasına fırsat vermek istemiyor. Fransa Milli Takımı’na girmek için sürekli oynama ihtiyacını duyan Fofana ise, forma şansının azaldığı Monaco’dan kısa bir süre içerisinde ayrılmayı hedefliyor.

Fofana ve Zielinski gibi önemli hedefleri liste başına koyan Fenerbahçe yönetimi, bu iki isme alternatif olarak Cher Ndour’u da listesine aldı. Sezon başında Benfica’dan PSG’ye geçen Ndour, Fransız ekibinde forma şansı bulamamakta. Bu sezon patlama yaparak EURO 2024’te İtalya Milli Takımı kapılarını açmayı hedefleyen 19 yaşındaki yıldız, Ocak’ta tecrübe kazanması adına Fenerbahçe’ye kiralanabilir. Orta alanda Fred – İsmail- Szymanski üçlüsünün üçüne de alternatif olabilecek genç oyuncu; fiziksel kalitesi ve oyun stiliyle Paul Pogba’ya benzetilmekte.

Exit mobile version