Fenerbahçe’de Jota İlgisi!

Devre arasında kanat takviyesi yapmayı planlayan Fenerbahçe, Portekizli Jota'yı takip ediyor.

jota 1

Beşiktaş deplasmanından galibiyetle dönen Fenerbahçe, lig şampiyonluğu için Galatasaray’la olan çekişmesine kaldığı yerden devam ediyor. Aralık ayının son haftasında iki kez sarı kırmızılı ekiple karşılaşmaya hazırlanan Fenerbahçe, bir yandan da Ocak ayı transfer dönemi için kolları sıvadı. Bir stoper ve bir orta saha takviyesi yapmasına kesin gözüyle bakılan sarı lacivertliler, Ryan Kent veya Joshua King’ten birinin ayrılması durumunda sol kanat için de iddialı bir isim getirmeyi planlıyor.

Ocak ayı için ilk girişimleri orta saha pozisyonuna yapan Fenerbahçe, yaz aylarındaki en önemli hedeflerinden Rade Krunic’in transferini tamamlamak istiyor. Boşnak oyuncunun bonservisini almak için Milan’a teklif yapmaya hazırlanan Fenerbahçe yönetimi, yıldız ismin sözleşmesini uzatmamasını lehine kullanmayı hedefliyor. Sezon başında transfer edemediği deneyimli oyuncuyu kış aylarında renklerine bağlamak isteyen sarı lacivertli ekibin yöneticileri, Krunic’te sıkıntı yaşanması durumunda da 6 numara transferini nihayete erdirecek. Stoper pozisyonunda ise Çağlar Söyüncü ve Serdar Saatçı’nın isimleri ön plana çıkmaya başladı. Her iki oyuncu da kiralık olarak kadroya katılabilir.

Fenerbahçe’nin ilk iki hedefi için çalışmalara başladığı bilinirken, üçüncü hedef olarak belirlenen sol kanat hamlesi için de ilk iddialar gündeme gelmeye başladı. Sarı lacivertli ekibin sol kanat için ilk hedefinin ise, Al-Ittihad forması giyen Jota oldu. Ryan Kent ve Joshua King’ten birini Ocak ayında göndermeyi planlayan Fenerbahçeli yöneticiler, yabancı kontenjanında açılacak yere Jota’yı eklemek istiyor. Portekizli oyuncunun Suudi Arabistan’da forma şansı bulamaması, Fenerbahçe ile birlikte birçok Avrupa ekibinin iştahını kabartıyor. Ancak sarı lacivertlilerin iddialı kadrosu, bu transferin Fenerbahçe lehine sonuçlanmasını sağlayabilir.

Jota Kiralanmak İstiyor!

Bu sezonun başında transfer dönemine damgasını vuran Suudi Arabistan harekatı, Jota transferiyle birlikte İskoçya Ligi’ne dahi sıçramıştı. 29 milyon euro karşılığında Al-Ittihad’a transfer olan Portekizli yıldız, takımın ilerleyen süreçte çok daha büyük isimleri getirmesi sebebiyle kadro dışında kaldı. Benzema, Kante, Fabinho gibi yıldızların gerisinde tutulan deneyimli oyuncu; Ocak ayında devreye girecek yabancı kuralıyla birlikte Suudi Arabistan’da da forma giyebilecek. Ancak bu süreçte profesyonel maça çıkamaması, yıldız ismin Arabistan kariyerine bir süre ara verme fikrine varmasına yol açtı.

Fenerbahçe’yle birlikte İspanya ve Portekiz’den de talipleri olan 24 yaşındaki kanat oyuncusu, Ocak ayında hedefi en yüksek seviyede olan kulübe katılmayı tercih edebilir. Konferans Ligi’ndeki iddialı durumu ve ligdeki şampiyonluk yarışı, Fenerbahçe’yi kiralama konusunda bir adım öne taşıyabilir.

Jota Kimdir?

Benfica altyapısında yetişen ve burada profesyonelliğe adım atan Jota, 2022 yazına dek Portekiz ekibinin oyuncusuydu. Bu süre zarfında Real Valladolid ve Celtic’e kiralanan Portekizli oyuncu, İskoçya’da beklentileri fazlasıyla karşıladı ve 16 milyon euro karşılığında takıma katıldı. Celtic’teki ikinci sezonunda da zirvede kalmayı başaran Jota, geride bıraktığımız yaz aylarında 29 milyon euro karşılığında Al-Ittihad’a geçti. Suudi ekibinde yalnızca 9 maçta forma giyen Jota, 2 gol kaydetmişti.

Exit mobile version