Fenerbahçe’de Hedef Yeniden Salih Özcan!

6 numara transferini Ocak'ta bitirmek isteyen Fenerbahçe, Milli Takım'ın başarılı ismi Salih Özcan'a teklif yapacak.

salih 1

Milli araya Galatasaray’la aynı puanda ve averaj farkıyla önünde giren Fenerbahçe, şampiyonluk özlemini gidermek adına Ocak ayında yapacağı hamleleri planlamaya başladı. Beşiktaş ve Trabzonspor’un geri düştüğü bu dönemde tek rakiple kalan sarı lacivertliler, sezon başında kurulan kadroda oluşan defoları gidermeyi hedefliyor. Ayrıca Eylül ayına dahi yetişmeyen 6 numara transferi, İsmail Kartal ve ekibinin ilk isteği olacak. Başkan Ali Koç ve ekibinin, kış aylarında da agresif bir transfer politikası izlemesi bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda savunmada ve orta alanda yaşanan sakatlıklar, Fenerbahçe’nin oyununda düşüş yaşanmasına yol açmıştı. 19 maçlık galibiyet serisine Trabzonspor maçıyla veda eden sarı lacivertli ekip, sonraki iki maçında ise yalnızca 1 puan elde edebilmişti. Hem hücum dizaynında hem de savunma yapısında sakatlıklar nedeniyle büyük sorunlarla mücadele eden Fenerbahçe; her iki bölgede de rotasyonunu güçlendirmeye çalışacak. Savunma için mutlaka bir hamle yapmayı düşünen yönetim, orta alanda ise rakiplerine oranla çok daha üstün bir görünüm sağlayabileceği bir ismin peşinde.

Fenerbahçe’nin ön libero transferindeki ilk hedefi, Milli Takım’da da İsmail Yüksek’le birlikte oynayan Salih Özcan oldu. Orta alanda yabancı sınırını aşmadan transfer yapmayı planlayan yönetim, başarılı orta saha için kolları sıvadı. Fenerbahçe’yle birlikte Galatasaray’ın da radarında olan Dortmund’un yıldız ismi, Milli Takım’da gösterdiği performansla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Salih’i Galatasaray’a kaptırmamayı hedefleyen Fenerbahçe yönetimi, Ocak ayında kesenin ağzını açmayı düşünebilir.

Fenerbahçe’nin sezon başında da transfer etmek istediği Salih Özcan, hem 6 hem de 8 numara pozisyonlarında oynayabilmesi sayesinde de kadro derinliğini arttırabilecek bir isim. Henüz yalnızca 25 yaşında olması da, sarı lacivertlilerin milli oyuncuyla birlikte uzun vadeli bir birliktelik sağlama ihtimalini yükseltiyor. Sezon sonunda İsmail Yüksek’in de Avrupa’dan teklif alma ihtimalini düşünerek hareket eden Ali Koç ve ekibi, bu pozisyondaki yerli geleneğini sürdürmek istiyor. Bu nedenle de Salih’e verilecek bonservis ücretinde 10 milyon euro seviyelerini kolayca aşılabileceği öngörülüyor.

Alman basınından gelen haberlerde de, Fenerbahçe’nin Salih Özcan’a olan ilgisi doğrulanmakta. Başarılı orta saha oyuncusu için yüksek bir bonservis ödemeye razı olan yönetim, Dortmund’un direncini henüz kırabilmiş değil. Alman devinde Emre Can’la birlikte ön libero rotasyonunu oluşturan milli oyuncu, takımın kilit parçalarından biri olarak görülüyor. Bu sebeple de Dortmund’a yapılan teklifin çok daha geniş kapsamlı olması düşünülebilir.

Köln alt yapısından yetişen ve 2022 yazına kadar burada forma giyen Salih Özcan, kaptanlığa kadar yükseldiği kulübünden Borussia Dortmund’a geçmişti. 5 milyon euro karşılığında sarı siyahlı formayı giyen 25 yaşındaki oyuncu, Almanya’nın U21 Avrupa Şampiyonası’nı kazanan ekibinde de yer almaktaydı. Geçtiğimiz yıldan bu yana A Milli Takımımız bünyesinde mücadele veren Salih, Dortmund’da ise 47 maçta forma giydi ve 2 asist yaptı.

Exit mobile version