Fenerbahçe’de Hedef Yeniden Krunic!

6 numara arayışlarını Ocak ayına bırakan Fenerbahçe, Rade Krunic'e teklif götürmeye hazırlanıyor.

krunic 1

Milli araya averaj farkıyla lider giren Fenerbahçe, Ocak ayında yapılacak transferler için çalışmalarını sürdürüyor. Sezon başında takımın önemli bir bölümünü dönüştüren sarı lacivertliler, kale de dahil olmak üzere neredeyse tüm mevkilerde yeni isimlerle yoluna devam etti. Ancak 6 numara arayışları, Crespo ve Batshuayi’nin satışının gerçekleşmemesi üzerine sonuçsuz kaldı. İsmail ve Crespo’yu bu bölgede konumlandıran İsmail Kartal ve ekibi, devre arasında orta alandaki rotasyona kalite katacak bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe’nin Ocak ayındaki ilk iki hedefinin stoper ve 6 numara transferi olduğu kesinleşti. Orta alanda Fred’in yokluğunda rotasyon sorununu fazlasıyla hisseden sarı lacivertli ekip, savunma hattında ise uzun süreli sakatlıklarla mücadele ediyor. Her iki bölgede de kalitenin artması gerektiğini düşünen yönetim ve teknik heyet, defans pozisyonu için sürpriz isimlerle görüşme halinde. Orta sahada ise ilk hedef hiç de sürpriz görülmeyen bir tercih oldu.

Sezon başında takıma katılması için yoğun bir uğraş verilen Rade Krunic, Ocak ayında da Fenerbahçe’nin ilk hedefi konumunda. Yaz aylarında da Fenerbahçe’ye katılmaya sıcak bakan Boşnak oyuncu, Milan’ın ve teknik direktör Pioli’nin kalmasını istemesi üzerine Fenerbahçe planından vazgeçmişti. Ancak Krunic ve Milan arasında devam eden sözleşme uzatma görüşmelerinin tıkanması, sarı lacivertlilerin yeniden Krunic ihtimalini gündeme getirmesini sağladı. Milan’ın önerdiği ve Krunic’in istediği rakamlar arasındaki farkın kapanmaması durumunda, yıldız ismin rotası Türkiye’ye dönebilir.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, Krunic’in Milan’la olan görüşmelerindeki fiyat anlaşmazlığı sonrasında pazarlık sürecine ara verildi. Milan’ın pazarlıklardaki son önerisi 2.5 milyon euro iken, Krunic’in isteği ise 3.5 milyon euro civarında kaldı. Aradaki farkın 1 milyon euro seviyelerinde kalması, her iki taraf için de anlaşma zemininin bozulmasına yol açtı. Sözleşmesi Haziran 2025’te sona erecek Boşnak yıldız, Milan’la Ocak ayına dek anlaşamaması halinde takımdan ayrılma sürecine girebilir.

Milan yönetiminin de Krunic’le anlaşılamaması durumunda satışa onay vereceği iddia ediliyor. Krunic’in Fenerbahçe’yle yazın yaptığı görüşmelerde de 3.5 milyon euro istediği ve bu miktarın Fenerbahçe yönetiminden kabul gördüğü biliniyor. İtalyan basınındaki haberlerde, Krunic’in alternatifi olarak Boca’dan Ezequiel Fernandez’in de adının geçtiği konuşuluyor. Deneyimli oyuncunun ayrılık senaryosuna son günlerde fazlasıyla adapte olan Milan, Fenerbahçe’nin şampiyonluk planlarında kritik bir hamle olarak gördüğü Krunic transferine izin vermeye oldukça yakın.

İtalyan futboluna adımını 2014’te atan Rade Krunic, 6 aylık Sırbistan deneyimi sonrasında yeniden rotayı Çizme’ye kırdı ve bu dönemden beri kesintisiz olarak burada forma giyiyor. Empoli’de yakaladığı çıkış sonrasında Milan’ın takibine takılan Boşnak oyuncu, 2019 yazında 8,6 milyon euro karşılığında Milano devine transfer oldu. Kırmızı siyahlıların 2022 şampiyonluğunda da performansıyla beğeni toplayan Krunic, bu sezon 12 maçta forma giydi ve skora katkıda bulunmadı.

Exit mobile version