Fenerbahçe’de Corentin Tolisso İddiası!

6 numara arayışını Ocak'ta sona erdirmek isteyen Fenerbahçe, Lyon'dan Tolisso'yu takibe aldı.

tolisso 1

Geride bıraktığımız haftada Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, son haftalardaki rotasyon problemini bu maçta da yaşadı. Önceki haftalarda takımın kilit isimleri haline gelen Djiku, Fred ve Becao gibi yıldızlarını oynatamayan sarı lacivertliler; oyunda oluşan birtakım sorunlar nedeniyle eleştirilmekte. Buna karşın averaj farkıyla Galatasaray’ın önünde lider kalmayı sürdüren İsmail Kartal ve ekibi, Ocak ayında takımın eksiklerinin tamamlanacağı bir transfer dönemi geçirmeyi hedefliyor.

Sezon başında çokça istenen 6 numara transferi ve sezon içerisinde yaşanan sakatlıklarla meydana gelen stoper eksiği; Fenerbahçe’nin gündeminde ilk sıraları dolduran maddeler olarak öne çıkıyor. Orta alandaki ve beklerdeki rotasyona Lincoln’ü de eklemesi beklenen sarı lacivertliler, bu iki transferi de tamamlayarak Mayıs ayında mutlu sona ulaşmak istiyor. Stoper transferinde yerli oyuncuların eklenmesini ön planda tutan yönetim, orta alanda ise yabancı bir isimle anlaşma fikrine sıcak bakıyor. İsmail Kartal’ın istediği 6 numaralardan hiçbiriyle anlaşma zemini bulamayan sarı lacivertli yöneticiler, bu bölgeye farklı alternatifler üretmeye çalışıyor.

Rade Krunic’in sözleşme uzatmama kararıyla birlikte yeniden ilk sıraya çıktığı transfer planlamasında, Boşnak oyuncunun alternatifi olarak da birçok isim inceleniyor. Krunic için Milan’la pazarlıkların başlayacağı iddia edilirken, bir yandan da maliyeti daha uygun isimlerin de gündeme gelebileceği konuşuluyor. Marsilya’yla olan kontratı sezon sonunda sona erecek Pape Gueye, İsmail Kartal’ın listeye eklediği yeni isim olarak öne çıktı. Senegalli oyuncunun Ocak ayında kadroya eklenmesi için makul bir teklif sunulabilir. Krunic ve Gueye’nin ardından düşünülen isim ise, Lyon’da forma giyen Corentin Tolisso oldu.

Fransa Ligue 1’de son sıraya demirleyen Olympique Lyon, yaşadığı maddi ve idari kriz nedeniyle birçok oyuncusunu elden çıkarabilir. Ocak ayında sert önlemler alarak takımı ligde tutmaya çalışması beklenen Fransız devinin yöneticileri, bu önlemler kapsamında yüksek maaşlı yıldızlarla yollarını ayırabilir. Uzun bir süredir ligde başarılı olamayan ve oyuncu satışıyla kulübün maddi yapısını ayakta tutmaya çalışan Lyon; küme hattına gerileme süreci sonrasında yeniden satış stratejisi oluşturmaya başladı. Takımdan ayrılması beklenen isimler arasında, Tolisso ve Lacazette gibi tecrübeli figürler de yer alıyor.

Her iki oyuncuyu da Ocak ayında elden çıkarması beklenen Lyon yönetimi, bu isimlerin yerine genç oyuncuları monte etmekte kararlı. Kümede kalmayı da düşmeyi de düşük maliyetler çerçevesinde gerçekleştirme kararı alan Fransız devi, özellikle de Tolisso ve Lacazette’in yüklü kontratlarından kurtulmayı hedefliyor. Ocak ayında satış sürecinin tamamlanamaması durumunda ise, her iki yıldızın da kiralanması gündeme gelecek. Fenerbahçe’nin de alternatif plan olarak Tolisso’yu 6 aylığına renklerine bağlama ihtimali bulunuyor.

Deneyimli orta saha oyuncusunu satın alma opsiyonuyla kiralamayı hedefleyen Fenerbahçe; Krunic veya Gueye’den birinin takıma katılmaması halinde bu plana yönelecek. Maaş bütçesini aşmaması durumunda önümüzdeki sezonu da kapsayan bir teklif yapmayı planlayan yönetim, hem 6 hem de 8 numara rollerinde verimli olan Fransız yıldızın birçok eksiği kapatabileceğini düşünüyor.

Lyon alt yapısından yetişen ve profesyonel kariyerine Lyon’da adım atan Corentin Tolisso, genç yaşta yıldızını parlattı ve 2017’de 41 milyon euro karşılığında Bayern Münih’e imza attı. Bayern’deki ilk sezonunda başarılı işlere imza atan deneyimli orta saha, sonraki yıllarda ise uzun süreli sakatlıklarla mücadele etti. 2022’ye dek Bayern rotasyonu içerisinde yer alan Tolisso, geçtiğimiz sezondan bu yana yetiştiği kulüp Lyon için mücadele veriyor. Bu sezon 9 maçta sahada bulunan yıldız isim, 1 gol kaydetti.

Exit mobile version