Fenerbahçe’de Al-Musrati Israrı Sürüyor!

Yaz aylarında Fenerbahçe'nin listesinde yer alan Ali Al-Musrati, Ocak ayı için yapılan planlarda da yer alıyor.

al musrati 2

Kasım ayındaki milli aranın da sona ermesiyle birlikte, Ocak ayının transfer gündemine dair dedikodular daha da arttı. Yaz aylarında eksiklerini tamamlayamayan veya Ocak’a gelene dek kadrosunda yeni isimlere ihtiyaç duyan takımlar, yeni yılın ilk günleriyle başlayacak transfer döneminde titiz bir çalışma yapmayı hedefliyor. Küme düşmenin eşiğindeki ekipler veya zirvede iddiasını sürdürmek isteyen takımlar da, kış aylarında elde edebilecekleri en iyi fırsatları değerlendirmek istiyor.

Zirve yarışının iki iddialı takımından biri olan Fenerbahçe ise, yaz aylarında da gündemde olan 6 numara hamlesi için çalışmalarını sürdürüyor. Sezon başında bu pozisyona takviye yapmayan ve İsmail – Crespo ikilisiyle rotasyonunu oluşturan sarı lacivertliler, bu bölgede de güçlü alternatiflere sahip olmayı arzuluyor. Savunmada sakatlıklar sebebiyle oluşacak rotasyon problemi için de çalışmalarını sürdüren yönetim, 6 numara transferini de Ocak ayında nihayete erdirmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe’de Eylül ayına dek gündemin üst sıralarında yer alan birçok isim, Ocak ayı transfer dönemi için de gündeme gelmekte. İsmail’in aynı bölgede formunu yüksek seviyelerde tutabilmesi, Kasım ayına dek Fenerbahçe’nin 6 numara problemi yaşamadan yoluna devam etmesini sağlamıştı. Ancak başarılı orta saha oyuncusunun kırmızı kart gördüğü dönemde yaşanan sorunlar, Fenerbahçe’nin transfer gündemini yeniden bu bölgeye kaydırdı. Salih Özcan ve Rade Krunic gibi isimlerle yeniden temasa geçtiği bilinen sarı lacivertli ekibin yöneticileri, Braga’nın yıldız ismi Al-Musrati’yle de görüşmelere başlayabilir.

Yaz transfer döneminde İsmail Kartal’ın transfer listesinde ilk sırada yer alan Ali Al-Musrati, tecrübeli teknik adamın oyun sistemine en uygun isim olarak değerlendirilmekteydi. Krunic’in Milan’ın kendisini bırakmaması sonrasında gündeme gelen Libyalı oyuncu, Fenerbahçe’den talep edilen yüksek bonservis bedeli sebebiyle Türkiye kariyerine başlayamadı. Ancak Fenerbahçe’nin şampiyonluk hedefi için tüm eksiklerini kapatmak istemesi, Al-Musrati için de yeniden kapının çalınmasına neden oldu.

Piyasa değeri şu anda 16 milyon euro seviyesini gören deneyimli oyuncu, Braga’nın en önemli futbolcularından biri olarak görülüyor. Yıldız ismin de Braga’da forma giymekten memnun olması, Fenerbahçe yönetiminin işlerini zorlaştırıyor. Al-Musrati transferi için bu dönemde de 10 milyon euro civarında bonservis bedeli önermeyi düşünen yönetim, başarılı orta saha oyuncusunda istediği sonuca ulaşamayabilir. Ancak Al-Musrati’nin öncesinde Salih veya Krunic’ten olumlu yanıt gelmesi, Libyalı yıldızın bir kez daha rafa kaldırılmasına neden olabilir.

2020 yazında Vitoria Guimaraes’ten bedelsiz olarak Braga’ya geçen Al-Musrati, geçtiğimiz sezon takımının Şampiyonlar Ligi potasına girmesinde büyük pay sahiplerinden biriydi. Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk müsabakalarına bu yıl çıkan Libyalı yıldız, bu sezon oynadığı 16 maçta 4 gol 1 asiste imza attı.

Exit mobile version